Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. rugpjūčio 11 d., pirmadienis

Vištiena su batatų rutuliukais


Paukštiena: žąsiena, antiena, vištiena, kalakutiena, putpelės. O prie ko reikia priskirti triušieną? Prie mėsos ar paukštienos? Nors triušis visai nepanašus į paukštį, bet ir gyvulieną man kažkaip pagal savo struktūrą irgi nepanašėja. Man mėsa: kiauliena, veršiena, jautiena, aviena. Žinoma, atskira tema laukiniena, bet ten man lyg ir viskas aišku. O va su triušiena, niekaip nežinau kuriai svorio kategorijai ją priskirti?
Dažniausiai mūsų namuose valgoma vištiena: verdami vištienos sultiniai Lietinukai su prieskoniuotu sultiniu, kepama visa višta Rytietišku rudeniu kvepiantis viščiukas , troškinamos vištos sudedamosios dalys Vištų šlaunelės mango sultyse , malame ir kepame keksiukus Paukštienos keksiukai su morkomis,    kartais iš mandrumo susisukame "Kijevo kotletai", valgome ir kepenėles Gnocchi su kepenėlėmis. Žodžiu, mūsų šeimoje višta suvalgoma nuo pradžios iki pabaigos. Iš sveikumo, išmetame tik odelę, jeigu tai nebūna sparneliai. Išmetame todėl, kad prisiskaičiau visur, jog tai yra nuodas organizmui, cholesterolis ir bereikalingi riebalai, be jokios maistinės vertės.
Praktiškai, kartą per savaitę nuperku vištukę, iš kaulų išverdu sultinį, kurį po to naudoju įvairiausiems tikslams: padažams, sriubai. Krūtinėlę, kumpelius, blauzdeles kepu, verdu, garinu, malu ir t.t.
Šį kartą, DEBESŲ žunalui Receptai naudojau kulšeles. Skanu buvo labai labai, kad po to dar kelis kartus kartojau.

6-8 porcijos
2 česnakų skiltelės
2 cm dydžio imbiero šaknis
1-2 aitriosios paprikos
1 valg. š. cukraus
2 valg. š. sojų padažo
1 valg. š. žuvų padažo
4 valg. š. sezamų aliejaus
6-8 vištų šlaunelės
1 citrinžolės stiebelis
Batatų rutuliukams:
450 g batatų
1 valg. š. kario prieskonių mišinio
1 arb. š. cukraus
5 cm dydžio imbiero šaknis
druska
150 g ryžių miltų
sezamų sėklos
aliejus kepimui

Česnakus, imbierą ir aitriąją papriką smulkiai sukapokite. Sumaišykite su cukrumi, sojų, žuvų padažais ir sezamų aliejumi. Šiuo mišiniu įtrinkite vištų šlauneles ir marinuokite 2–4 valandas.
Iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepkite šlauneles 40 minučių, kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulo.
Rutuliukams batatus išvirkite arba iškepkite orkaitėje. Atvėsinkite. Sutrinkite su kario prieskonių mišiniu, cukrumi, tarkuotu imbieru, druska, suberkite ryžių miltus ir išminkykite, kad galėtumėte lengvai formuoti rutuliukus. Juos apvoliokite sezamų sėklose.
Puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite rutuliukus ir kepkite nuolat maišydami 10–13 minučių. Iškeptus nusausinkite servetėle.
Patiekite su keptomis vištų šlaunelėmis ir žuvų padažu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu