Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. rugpjūčio 20 d., trečiadienis

Vilkešeris krevečių padaže


Žurnale DEBESYS publikuotas patiekalas Receptai .

Šiandien nedaugžodžiausiu. Šis patiekalas labai vertas būti patiektas ir ant jūsų stalo. Nebūtinai naudoti vilkešerį, galima jį pakeisti bet kuria kita file. Jeigu kepsite keptuvėje, tai naudokite žuvies file su odele, tam, kad ją nulupus pasišalintų dalis riebalų, o žuvis būtų kvapni, bet ne per riebi. Svarbiausia nieko neperkepti. Ypač tai aktualu krevetėms, kad jos netaptų guminės. O ir šiaip viskas skanu, kas sultinga, kvapnu ir lengva:)

1-2 porcijos
1 vilkešeris
1 arb. š. sviesto
druska
½ citrinos
10 krevečių
½ st. vandens
¼ st. sauso balto vyno
lauro lapas
¼ arb. š. aitriosios paprikos
šafranas
1 morka
1 baltasis ridikas
1 cukinija
cukrus
pipirai
alyvuogių aliejus
kinrožės ūgliai
Nuskuskite žuvies žvynus ir išpjaukite filė. Kepkite svieste: pirmiausia 2 minutes ant odos, tada apverskite ir kepkite dar 1 minutę. Kad žuvis nesiriestų, šiek tiek paspauskite ją mentele. Baigdami kepti, pabarstykite druska, palaistykite citrinos sultimis (dalį jų palikite daržovėms gaminti).
Krevetes nulupkite. Užvirkite ½ stiklinės vandens ir virkite krevečių galvas ir kiautus su vynu, lauro lapu, aitriąja paprika, šafranu ir druska. Virkite vis pamaišydami, kol didžioji dalis vandens nugaruos. Nukoškite per sietelį. Užvirkite, įdėkite krevetes ir po 1 minutės išgriebkite, krevetės turi būti kaip C raidė, tad jos bus sultingos.
Morką, ridiką ir cukiniją supjaustykite itin plonomis juostelėmis peiliu arba mandolina. Pabarstykite druska, cukrumi, pipirais pagal savo skonį. Apliekite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir marinuokite 15 minučių.
Įkaitinkite keptuvę. Daržoves nusausinkite, sudėkite į keptuvę ir maišydami kepkite, kol susidaręs skystis pradės virti. Pabarstykite druska. Pavirkite 1-2 minutes. Daržoves perliekite šaltu vandeniu, kad šios daugiau nebevirtų ir liktų maloniai traškios.
Prieš dėdami daržoves į lėkštę, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Žuvį apiberkite kinrožių ūgliais, kad patiekalas taptų pikantiškesnis. Tiekite iškart.

2 komentarai:

  1. Kaip toks butu nerealu vakarienei dabar, su salto balto vyno taure! <3
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu