Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. rugpjūčio 14 d., ketvirtadienis

Putpelės su prosecco

Kai namuose įsigyjome TEO televiziją, pamačiau televizijos privalumus. Filmus ir laidas žiūriu kada noriu, o ne kada rodo, reklamos taip pat sėkmingai prasisuka. Tie privalumai yra tikrai dideli lyginant su  kai kurių kanalų praradimais. Įprotis per reklamines pertraukas (jų pertraukėlėmis nepavadinsi) nubėgti į virtuvę, pavirti ar pakepti, palaistyti gėles ar nueiti į tupyklą irgi labai sėkmingai išsigyveno iš namų, nes tiesiog galima paspausti mygtuką "pauzė" ir reikalas sustos, o sugrįžus vėl bus galima sėkmingai tęsti sėdėjimą prie TV arba peržiūrėti kada vėl panorėsiu.  Su naująja televizija atsirado ir naujas kanalas Sony television, kuriame rodydavo australų kulinarines kovas "My Kithen Rules". Su dideliu malonumu žiūrėdavau kaip poros gamindavo savo mėgiamus ir nemėgiamus receptus. Kaip komisija rimtais veidais kritikuodavo ar girdavo juos. Labai daug sužinojau naujo ir aš iš šių laidų. Gabalėlį po gabalėlio šių žinių panaudoju gamindama ir savuosius patiekalus. Pavyzdžiui nusižiūrėjusi išmokau labai skaniai pagaminti traškią lašišos odelę. Kada nors pademonstruosiu:)
Šiose laidose dažnai gamindavo putpeles. Svarbiausia deklaruodavo, kad jokiais būdais jų negalima perkepti, o kepdavo jas ir fritiūrinėje, ir keptuvėje ar orkaitėje. Apvoliodavo džiuvesėliuose, gamindavo miniatiūrines file, mačiau, net darė kimštas blauzdeles, o kartais tiesiog visas sudėdavo į orkaitę išskleidę.  Žodžiu, visko galima prigaminti su šiuo paukštuku. Net pati esu bandžiusi ir labai sėkmingai Keptos putpelės su marinuotomis daržovėmis.
Šį kartą nusipirkau ūkinkų turgelyje lietuviškų putpelių. Matyt jos buvo sportininkės, nes pagal Manu ( "MKR" laidos teisėjas ir vedėjas) nurodymą, kad putpelę kepti ilgiau nei 20 minučių yra nuodėmė, maniškėms puptelėms toks nurodymas pasirodė nė motais. Buvo kietos ir tiek. Teko imtis racionalizacijos savo paprastame patiekale, kuris pasekoje gavosi tikrai vertas dėmesio.

3 porcijos

3 putpelės
3 skiltelės česnako
3 bulvės
sauja mažų morkyčių (iš mano daržo, išretintos)
1 stiklinė prosecco
1/2 stiklinės karšto vandens
raudonėlis
1/4 arb.š. čili pipirų
1 valg.š. sviesto
aliejus
2 lauro lapai
Putpeles perpjaukite pusiau, sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir sviestu. Kepkite kol gražiai parus.    Česnako skilteles su visomis odelėmis, tik šiek tiek sutrėkštas įdėkite į puodą kuriame troškinsite ir šiek tiek pakepkite su šaukštu aliejaus. Sudėkite apkeptas putpeles. Riebalo nedėkite. Užpilkite stikline prosecco, suberkite čili pipirus, raudonėlį, druską, lauro lapus. Virkite atidengus, kol alkoholis nugaruos. Supilkite karštą vandenį, sumaišykite su vynu. Pakaitinkite 5-10 minučių. Sudėkite bulves, morkas ir troškinkite kol daržovės suminkštės ir mėsa lengvai skirsis nuo kaulų.
Mano putpelei reikėjo 40minučių, kol ši tapo minkšta maloniai krito nuo kaulų. Padažas gavosi labai lengvas su vos juntamu česnako aromatu, rūgštele ir čili pikantiškumu.

10 komentarų:

  1. MKR taip pat buvo ir tebėra mano viena mėgiamiausių laidų, o taip pat ir didelis įkvėpimo šaltinis. Lietuvoje sekdavau australišką versiją, o išvykus svetur teko peržiūrėti britišką versiją, tačiau ši nei iš tolo neprilygo originalui :)

    P.S receptas atrodo puikiai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nerijau, man irgi nerealiai geras projektas. Net galvoju kame jo arkliukas: ar piniginiame fonede (jis beprotiškai didelis), ar super gerai atrinktose konkurentuose. Ar porose: šeimos, seni, jauni, jaunavedžiai, gėjai, "kalės" ir t.t. O dar receptai? Vedėjai irgi verti dėmesio. Reikės palyginimui pažiūrėti britišką versiją:)

      Panaikinti
  2. Na, ir pridėjai paskutiniu metu visokių skanėstų. Žiūriu, seilę varvinu, bet reik iki parduotuvės nulėkt, jei kažką bent panašaus gamint. Bet tingiu apsirengt, kad iš kiemo išeit;-) Rytoj tai žuvį kepsim su bananų lapais, o šiandien ką daryt? ;-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O prosecco kam gadint kepant kietas putpeles,a? ;-)))

      Panaikinti
    2. Dvile, būtinai parašyk kaip ten tau tie lapai patiko?:)

      Panaikinti
    3. Vyno po ranka neturėjau:) O vandens pilti nesinorėjo:)

      Panaikinti
    4. Prosecco gurksnis sau, slakas prie putpeliu, ir tvarka :)))) Gerai atrodo! O kur putpeliu radai?
      Beje, man panasi stadija kaip Doviles - nieko negaminu ir rankos nekyla, ikvepimas atostogauja :))) O MKR nemaciusi, paieskosiu paziureti irgi, idomu labai pasidare.
      Skaitytoja

      Panaikinti
    5. Skaitytoja, atspėjai iš pirmo karto:) Viskas taip ir vyko:) Žinokite aš irgi negaminu, nes tik kelios dienos atvėso, lyja. O kai lyja irgi nuotaika tik riogsojimui lovoje su knyga tinka:) O aš taip svajojau dviračiais pajūriu pasivažinėti, tai ne, griaudžia, žaibuoja, juoda aplinkui...įdomu kaip chebrytė Karlės festivalyje gyvena?:) Nes lietus tai žiaurus kasdien pajūryje:)
      Vakar važiavome, tai tokio kamščio ir linksmų žmonių senai mačiusi bebuvau...traukė visi kantriai į Karklę:)
      O MKR man labai patiko, australiškas:) Kito nesu mačiusi:)

      Panaikinti
  3. Planai planais, bet nepavyko panaudot lapų ir paprastai keptuvėje kepėm žuvį, kad tik greičiau būtų. Būna ir taip;-) Išvis šis savaitgalis išvis ne gurmetiškas, bet su kalorijų bombom: bulviniais blynais su ėriuko taukais, koldūnais, kepta žuvim, pikantiška mišraine. Einu kur į kampuką paverkt...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dovile, mes praeitą savaitgalį irgi labai sočiai su maistu pasiautėjome, tai porą dienų pasidariau absoliučiai salotinių ir viskas grįžo į vietas:) Taip, kad nuo pirmadienio kaip tik pradėti verta savaitgalio nuodėmes nuplauti:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu