Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. rugpjūčio 24 d., sekmadienis

Jautienos nugarinės kepsnys su apelsinų salotomis

Tvirtą mėsą valgome kai ateina svečiai, kai būna žiema, kai lauko temperatūra žemesnė 18 laipsnių, kai prasideda laikas eiti į mokyklą ir sumuštiniams atsiranda poreikis. Tada kepu jautienos nugarinę. Ji labai skani tiek šilta, tiek ir šalta. Šis savaitgalis buvo labai tinkamas tokiam kepsniui.
Jautieną kepu dar ir kitais būdais: Lietuviškas Velingtono kepsnys , 2kg Jautienos kumpis vaišių staluiLėtai/greitai keptas jautienos kumpisYpatingai minkštai paruoštas jautienos kumpisSteikas ir t.t.

Nepatingėkite, išsikepkite.

Šis receptas publikuotas žurnale DEBESYS Receptai.

8 porcijos
1 kg jautienos nugarinės
1 valg. š. juodųjų pipirų
1 valg. š. baltųjų pipirų
1 valg. š. žaliųjų pipirų
1 valg. š. raudonųjų pipirų
rupi jūros druska
Salotoms:
3 apelsinai
1 raudonasis svogūnas
1 arb. š. maltos raudonosios paprikos
50 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
30 ml raudonojo vyno acto
druska
Orkaitę įkaitinkite iki 110°C temperatūros.
Pipirus sugrūskite ir sumaišykite su rupia jūros druska. Įtrinkite jautienos nugarinę.
Įkaitintoje keptuvėje be riebalų apkepkite jautieną po 1 minutę iš kiekvienos pusės paspausdami, kad geriau apskrustų. Toliau kepkite orkaitėje apie 1 valandą.
Ištraukite iš orkaitės, palikite 10-15 minučių mėsai „pailsėti“ ir sultims pasiskirstyti.
Salotoms nulupkite apelsinus, nupjaustykite odeles nuo skiltelių. Svogūną supjaustykite plonomis riekelėmis. Aliejų sumaišykite su raudonojo vyno actu, apliekite apelsinus su svogūnais ir išmaišykite kartu su raudonosiomis paprikomis.

3 komentarai:

  1. Man su jautiena nelabai sekasi, nebent troškinu ją. Ypač su džiovintom slyvom skaniai gaunasi. O kai kepu tai sudžiuna man ji, sultys išbėga. Tai ir nesuprantu ar jautiena reik ilgai kept, ar trumpai. Šiandien ištraukiau iš šaldyklio jautienos kumpio nedidelį gabaliuką, tai prašom man trumpą instrukciją, kad nereiktų jos kept kelias valandas, nes ryt po darbo nebus tam laiko.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dovile, aš šaldytos mėsos niekada nekepu kepsniais, nes man atrodo, kad visos jos sultys išbėga atšilinėdamos. Gal aš ir neteisi, bet man taip atrodo. Kadaangi kumpis kietoka mėsa, tai aš troškinčiau su kalnu daržovių ir be vandens. Tada visi skoniai labai gerai susigeria vieni į kitus, daržovės išleidžia savo sultis. Gaunasi greitai ir skaniai:) O jeigu dar greitpuodyje, tai iš viso viens ir viskas:)

      Panaikinti
    2. Vėl pritroškinau su daržovėm, nes vyro skrandžiui dietos reik laikytis. O dėl užšaldymo, tai vyras nupirko baisingų gabalų, kažkiek iškart iškepiau, o kitką užšaldžiau, bet tavo tiesa, kad atšylant nieko gero nebelieka.

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu