Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. rugpjūčio 3 d., sekmadienis

Garinti jautienos rutuliukai

Kai toks alinantis karštis užplūdęs Lietuvą, nieko nesinori nei gaminti, nei valgyti, tik gerti gerti gerti. Kai nuo karščio susisuka galva ir smegenys suminkštėja, tada norisi rašyti, medituoti ar kažkaip mažiau judėti. Gerai, kad dabar yra nešiojamieji kompiuteriai, ir galima atsigulus ant pilvo judinant tik pirštus užsiimti kūryba. Aišku, kokia iš manęs rašytoja (juokas ima, kai aš čia taip garsiai aprašiau savo rašymus), bet malonumą rašinėti "bele ką" pradedu pamėgti;)
Man labai patinka keliauti. Pradedant Lietuvoje, baigiant pasauliu. Vos atslūgus žiemos šalčiams ir saulutei pradėjus maloniai kaitinti, lekiame į sodybą ar prie jūros. Ir taip elgiamės iki kol ateina šaltas lietingas rudeninis lietus ir sodyboje be pečiaus ir televizoriaus vėpsojimo, nebelieka daugiau jokių pramogų, o pajūryje nuo žvarbingos drėgmės kausto kaulus. Tada pradedu svajoti apie šiltuosius kraštus, kur galima maudytis šiltoje jūroje, vaikščioti su "basanoškėmis" ir šortais, bei mėgautis saulės teikiama šiluma. Todėl dažniausiai šį laikotarpį aš palieku egzotinėms kelionėms. Nes po to, kai žiema įsitvirtina mūsų Lietuvoje ir malonus šaltukas pradeda kandžiotis, o galvoje pradeda skrebenti mintis, kad reikia tepti slides ir važiuoti į kalnus. Nors praeitą žiemą labai pamėgau ligumų slides. Ką reikės dabar daryti????:))) Ateina periodas kelionei automobiliu, per Europą į slidinėjimo kurortą. Galima skristi, bet man tas vairavimas, sustojimai ir vis naujų miestelių atradimas suteikia begalinį malonumą, kad apie kelionę lėktuvu net nepagalvoju. Žiema sutrumpėja ir vėl ateina pavasaris su laukimu, kada vėl važiuosime į kaimą, prie jūros, sėsime ant dviračių, nusimesime sunkius drabužius ir įšoksime į šortus. O tada vėl ateis vasara, kaip dabar su savo karščiais ir vėl stenėsime kaip norisi vėsumos. O gal jau reikia įsigyti kondicionierių? Ar dar galima pakentėti, nes tuoj ir vėl bus šalta, drėgna ir niūru?

O šitą patiekalą ragavau kelionėje po Kambodžą, atradimas nerealus, skonis taip pat. Būtinai išbandykite, tikrai nenusivilsite:)
Patiekalas buvo publikuotas žurnale DEBESYS.

4-6 porcijos
50 g džiovintų grybų
30 g ryžių makaronų
1 česnako skiltelė
¼ aitriosios paprikos
300 g maltos jautienos
50 g kalendrų lapelių
1 arb. š. žuvų padažo
1 arb. š. austrių padažo
1 arb. š. sezamų aliejaus
Jautienos sultiniui:
1 kg jautienos kaulų
2 morkos
1 svogūnas
2 salierų stiebai
druska
laurų lapai
juodieji pipirai
Grybus pamerkite karštame vandenyje 30 minučių. Ryžių makaronus pamerkite 10 minučių verdančiame vandenyje, perliekite šaltu vandeniu ir supjaustykite. Išmirkusius grybus, česnaką ir aitriąją papriką smulkiai sukapokite.
Sumaišykite maltą jautienosą faršą su kalendros kalendrų lapeliais, žuvų, austrių padažu, sezamų aliejumi ir kapotomis daržovėmis, makaronais bei grybais. Iš masės suformuokite kukulius. Virkite garpuodyje 20 minučių.
Sultiniui skirtus kaulus sudėkite į šaltą vandenį. Vandeniui užvirus, nugrėbkite susidariusias putas. Sudėkite morkas, svogūną, salierus, lauro laurų lapelius, pipirus, druską ir ant mažos ugnies virkite apie 2 valandas. Sultinio nemaišykite. Nukoškite per 3 sluoksnius audinio.
Į išvirtą sultinį sudėkite jautienos kukulius ir patiekite.

1 komentaras:

  1. Neturiu nei žuvų nei austrių padažo, gal labai skoniui nepakenks? :)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu