Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. liepos 8 d., antradienis

Krevečių ryžiai su salotomis

Kartais juokas ima pačiai iš savęs. Kaip gyvenimas pats pasijuokia iš tavęs. Kartais dėl svarbių dalykų, kartais dėl smulkmenų. O kartais sumaišo ir tą ir aną. Taip šį kartą įvyko ir man. Prancūzų skrydžio dispečeriai sustreikavo, pavėlavome į sekantį savo skrydį, mūsų skrydis neįvyko, nes nesurinko reikiamo kiekio keleivių, bet mes turėjome pirkti bilietus, nes buvome pavėlavę, tada sulaukę naktinio skrydžio, kuris ir taip jau buvo ilgus vis tiek dar virš valandos vėlavo. Namus pasiekėme paryčiais būdami visi nelaimingi, pavargę, nejausdami atostogų džiaugsmo ir t.t. Bet kaip visada ieškodama sau ir visiems kitiems pasiteisinimo, supratau, kad nori nenori, bet dažnai skraidydama vis tiek turiu kart nuo karto susimokėti už "papildomą" skrydį ar nusileisti pavojingai ar nepakilti dėl nuo tavęs nepriklausančių aplinkybių. Ar tiesiog, kaip šį kartą, o gal ir eilinį kartą sustreikavus prancūzams:) Ir tie "juokingi" paradoksai jaučiu, kad mane grūdina ir kartais net labai sudėtingoje skrydžių situacijoje pasikliauju tik likimu, nes skrydžio nei laiko, nei aptarnavimo, nei skrydžio kokybės įtakoti negaliu.
Ai, gal ir gerai, kad negali žmogus nuspręsti savo likimo peripetijų. Tada užtenka pasižiūrėti kaip į eilinį likimo pasijuokimą iš tavo bejėgiškumo ir keliauji toliau:)
Svarbiausia, kad grįžau pasiilgusi sriubos, kurią be galo ir be krašto mėgtu. Ištraukusi vištos kauliukus nuėjau ramiai miegoti, šventai tikėdama, kad kitą dieną bus sultinukas, toks kvapnus kvapnus:) Ryte atsikėlusi supratau, kad to nebus, nes naktinė sąmonė pasirodo buvo atsijungusi ir iš šaldiklio ištraukiau krevečių galvas su kiautais. CHACHACHA....meniu aiškus. Valgysime krevečių sultinyje virtus ryžius: Krevetiniai ryžiai , Krevečių sultinyje virti ryžiai , Krevetiškas plovas. Kadangi, po kelionių šaldytuve jokių gėrybių nėra, tai teks tenkintis tuo ką turime:

Krevečių galvos su kiautais
1,5 vandens
1 lauro lapas
2 česnako skiltelės
1 čili pipiras
žiupsnelis šafrano
druska
 0,5kg ryžių
salotos
ypatingai tyras alyvuogių aliejus
balzamiko padažas
Krevečių lukštus su galvomis užpilkite vandeniu ir virkite su lauro lapais, čili, česnako skiltelėmis 40 minučių. Nukoškite, atvėsinkite. Suberkite ryžius, užpilkite sultiniu ir virkite 20 minučių.
Jeigu lėtai ir po truputi maišydami pilsite sultinį pavyks pasidaryti risotto, o jeigu norite tiesiog krevetiškos ryžių košės, priklausomai nuo ryžių tipo, gausite lipnią arba birią:)
Salotas suplėšikite, užpilkite šiek tiek aliejaus, balzamiko padažo ir gausite nuostabią vakarienę.

6 komentarai:

  1. Chi chi, juokiausi del neramiu kelioniu :)) Ne tu viena tokia ;) O tu tai saunuole, kad grizusi dar gamini! Pas mus dazniausiai tuscia buna, o ir tingim abu (taip taip, buna taip :))) ), tai maistas i namus mus gelbeja (buna ir taip :D ).
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gera mintis, puikiai išsisukai iš situacijos!! Kažin ar aš taip būčiau sugalvojus:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Merginos, iš bado ir fantazija atsiranda:))) O kviestis maisto neturiu telefonų, picos nevalgau, o daigiau nieko ir nežinau:) Sušiai? man nuo philadelphia bloga darosi:((( Skaitytoja, jeigu žinai kas tiekią teisingą maistą, labai laukių info....o sūriai, tie su voriukais, bus bus...Visai neužilgo:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi su tuo philadephia tai ilgai mąsčiau kas čia per dalykas vis prie sušių recepte, nes tik normal sušius buvau valgiusi ir pati sukusi. Tai sykį draugė mane nusivedė tokių su philadelphia pavalgyti. Na, visai blogai nebuvo, bet tai tada galima ir submarinus valgyti. Beje, paskutniu metu taip dirbau, tai ėjau vieną rytą (vakar?) submarino į maximą pirkti, nes buvau kokią para nevalgius, nes nebuvo laiko.

      Panaikinti
  4. Gera ta fantazija turiu pasakyti! Saunuole :) Mes dazniausiai griztam, tai norisi tik kojas istiesti, tada jau sueina bet kas mum zinok. Siaip tai Gan Bei pasirenkam kazka, ten menu platus, maistas isgelbetojas greit buna pristatomas. Arba yra toks puslapis lekste.lt, ten galima rasti viena kita kas ir ne picas vezioja. Nors pasirinkimas dar visai nedidelis.
    Chi chi, ekstremalus isbandymai jau arti vadinasi ;) Geru atostogu tada linkiu :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mes po kelionės kažkodėl kepam šoninę su kiaušiniais ir svogūnais. O kitą dieną paprastai kokią sriubą verdam. Stiprybės suteikia kaimietiški valgiai;-)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu