Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. liepos 31 d., ketvirtadienis

Dorada palmių lapuose su Enoki grybais


Nuoširdžiai pasakysiu: labai mėgstu patiekalus susuktus bananų ar palmių lapuose, ai ir bele kur kitur skaniai kvepia. Tačiau kaip nebūtų gaila, bet tie patiekalai dažniausiai pasitaiko rytinėje pasaulio dalyje. Gal ir Karibuose, kur bananai auga visur ir visaip, bet kadangi šiose šalyse neturiu didelio patirimo, tai ir komentuoti nelabai galiu apie jų patiekalus ir ypač bananų lapuose. Tačiau Malaizijoje, Šri Lankoje, Tailande, Vietname ar Kambodžoje patiekalai susukti į lapus ir /ar net kaip lėkščių pakaitalas dirbantys bananų, palmių lapai yra pastovus palydovas. Man labai patinka tas subtilus aromatas, persismelkiantis į žuvį, mėsą ar daržoves. Ypač palmės lapai, man rodos, kad patieklas tampa lyg užpildytas arbata. Ne tik pavalgai, bet ir atsigeri;) Dar dėl vienos papildomos priežasties mėgstu patiekalus susuktus į lapus, tiesiog juose nėra jokių papildomų riebalų, natūralus aromatas išsiskleidęs visu 100 proc. ir dar mano manymu ypač sveikas. Manau, kad svarbiausia neperlaikyti aromatiniame lapų vokelyje, nes kaip ir viskas mėgsta išsausėti.
Lietuvoje užtikusi "Aliejus" parduotuvėje palmių, nors ir džiovintų, lapų nekilo abejonių pirkti ar nepirkti. Žinoma stvėriau visą pakuotę, nors ir didoką, bei suvyniojau doradą su enoki grybais, kurie labai pagelbėjo patiekalui išlikti sultingu ir dar labiau aromatingu.
Šį patiekalą pateikiau žurnale DEBESYS Receptai aprašydama savo keliones po rytų šalis specialiame numeryje. Jeigu neskaitėte ir dar nebuvote šiose šalyse, labai rekomenduoju:) Tai nuostabios šalys, kultūros, maistas, žmonės...ai, viskas ten "žiauriai" gerai.

1-2 porcijos
1 dorada
1 česnako skiltelė
¼ aitriosios paprikos
2 cm imbiero
½ žaliosios citrinos
žuvų padažas
palmių lapai
enoki grybai (juodkotės ugniabudės)
Doradą išdarinėkite, nuskuskite žvynus. Česnaką, aitriąją papriką ir imbierą smulkiai sukapokite. Žaliąją citriną supjaustykite riekelėmis. Žuvį įtrinkite smulkintu imbieru, česnaku, aitriąja paprika ir žuvų padažu. Įdarykite žuvį enoki grybais ir žaliosios citrinos riekelėmis.
Doradą įvyniokite į palmių lapus ir virkite garuose 30 minučių.
Tiekite iškart.

2 komentarai:

  1. As jau kuris laikas galvojau, kaip is kur gauti tu lapu, o Tu kaip tik su siuo receptu! Kaip noriu isbandyti! Reikes man i ta parduotuve uzbegti. Juolab ir grilinti tokiuose lapuose turi puikiai pavykti. O kas del saliu... net neabejoju, kad nuostabu. Kiekviena nauja salis mus vis praturtina kazkuo. O atostogos kiekvienoje is ju turejo buti "turbo" nerealios :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitytoja, atostogos iš viso yra gėris:) Ypač, kai būna tokios išlauktos, išsvajotos, o dar kai viskas pavyksta sklandžiai....tada iš viso kaip ant sparnų jautiesi:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu