Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. birželio 15 d., sekmadienis

Šparagai su pancetta (šonine)


Esu labai laiminga, kad Lietuvoje atsiranda ūkininkai, pasiūlantys savo augintą produkciją. Dažną ketvirtadienį užsuku į Tymo turgelį nusipirkti jų užaugintų ir pagamintų gėrybių. Visada nusiperku salotų mišinio, špinatų, ožkų sūrio, pikantiškai paruoštų kopūstų (vis ruošiuosi pati tokius pagaminti), burokėlių ir kitų daržovių, būdingų esančiam sezonui. Jeigu važiuojame į sodybą ar tiesiog laiką leidžiame namie, tai šeštadienio rytą važiuojame į kitą ūkinkų turgelį, esantį Fabijoniškėse, priešais Maximą. Ten pas Jolantą būtinai perku vištytę ir jos augintų agurkėlių. Kampiniame žuvies kioske perku vytintą žiobrį ar kitą šviežią žuvį. Jeigu noriu antienos, tai užsuku į trečią kioskelį kairėje nuo įėjimo. Žodžiu, turgeliuose turiu savo mylimus prekeivius, jų užaugintą ar pagamintą produkciją.
Apsidžiaugusi, kad dar besibaigiančiame šparagų sezone gavau pirkti šių šparaginių grožių, sugalvojau susukti juos į šoninę:

Sauja šparagų
Šoninės juostelės (aš naudojau itališką pancettą)
Receptas paprastas, kad paprasčiau net nebūna.
Nuplaukite šparagus, nulaužykite kotelių galiukus (jie patys lūžta reikiamoje vietoje). Kadangi manieji šparagai buvo labai liekni, tai užpyliau verdančiu vandeniu ir palaikiau 4 minutes uždengusi. Jeigu šparagai normalaus, jiems būdingo storio, reikėtų pavirti bent 1-2 minutes. Po to perliekite šaltu vandeniu, kad nedingtų spalva ir traškesys. Suvyniokite šparagus į šoninės juosteles ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūroje kol šoninė gražiai paskrus.
Skanumėlis vertas 10 balų:)

10 komentarų:

  1. ką čia ir besakyti apie šparagus :) žinoma, kad fontastiškai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rūta, o skonis, tai ne tas žodis...fontastiškas! Jis ties absoliučiai foooonnnnttttaaasssstiiiiššškkkaaassss:))))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šaunu, kaip visada:-)!, ir norėčiau pasitikslinti, ar turite omeny ūkininkų turgelį Ukmergės gatvėje priešais Maksimą? ar yra dar koks Fabijoniškių, kurių nelabai pažįstu, viduje turgelis koks:-) Labai ieškau, ir ne visada sėkmingai, kur normalią vištytę būtų galima pirkti... ir kuri ta Jolanta, kuri jau įgijo Jūsų pasitikėjimą...? :-) Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia tas priešais Maximą:) Jolanta stovi, kai įeini iš dešinės yra didelis kioskas ir iš karto už jo stovi visada besišypsanti, pleputė, šviesiaplaukė,jauna moteris. Ji ne kioske.

      Panaikinti
  4. Ačiū, Odeta:-) manau ši informacija ir daugiau ką sudomins:-) O aš artimiausiu laiku nukeliausiu irgi:-)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaip vel uzsinorejau sparagu! Paprastume genialumas :) Jega toks patiekalas, irgi taip gaminu :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitytoja, man svarbiausia, kad tik viskas būtų nesudėtinga ir greita:) O svarbiausia skanu:)

      Panaikinti
  6. Taigi, Odeta, išsiaiškinus visą reikalą kur ką pirkti, nukakau pagaliau į turgelį ir radau vietą, kur pirkti teisingą vištytę, tik tą dieną pardavėjos nebuvo, ale netyčia, pagaliau!:-) užmačiau, kur parduodami maži viščiukai, kurių vis ieškodavau jau keli metai:-))). Laiminga grįžau ir užsimarinavau tuos gražuoliukus seksualiai vietnamietiškai, man gavosi juos kepti tik po poros dienų, bet rezultatas tikrai verta grieko! Ačiū:-) Tik blieką nuo tų visų prispaudimų apkepimų porą dienų mirkiau, nors galvojau kad patiestas kepimo popierius bus išeitis nuo tokių reikaliukų, bet jau seilę vėl varvinu pakartojimui....:-) Tas kauliukų vis laižymas ir čiulpimas.....:-))))Skamba seksualiai....:-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Super, džiaugiuosi, kad patiko. Mums jie irgi žiauriai seksualiai veikia gomurį:) Kur pirkakai mažuosius viščiukus, aš ten perku anties krūtinėlę arba kulšeles. O jeigu užsisakai telefonu, tai ir file pagamina kaip pageidauji:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu