Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. birželio 1 d., sekmadienis

Sirloin jautienos kepsnys

Jau keletą metų niekada nemarinuoju jautienos kepsnių. Pajutau, kad man skaniausi kepsniai - natūralūs su juntamu būtent tos ar kitos mėsos, ar jos dalies aromatu. Kai nusprendžiu, kad noriu aromatų, tada darau troškinius, maltinius, padažus, sriubas. Tada mano virtuvėje įsisiautėja Tajų kraštai, Indija, Kinija ar Afrika. Mėsą pjaustau gabalėliais, malu, kapoju. Prieskonius beriu negailėdama, ekperimentuodama. Bet jeigu tai yra kepsnys, man jis turi būti kuo natūralesnis. Priekonius beriu prieš pat kepant, ar valandą iki kepimo.
Ypač kai gavau dovanų tikro Limuzinų veislės Sirloin BeefCutSirloin dalies gabalą. Tikrai nieko nesinorėjo nei berti, nei pilti. Tik šiek tiek pipirų, o baigiant kepti pabarsčiau druska.
Labai išsamiai aprašė Segebutė Didkepsnis arba steikas virš grilio lauke
Šis gabalėlis svėrė 400g buvo apie 3,5-4cm storio

Druska
grūsti pipirai
Kepimo procesas yra ypatingai svarbus.
Kepti reikia, priklausomai kokio iškepimo mėgstate kepsnius.
Aš mėgstu mažiau nei vidutinio kepimo ar bent jau vidutiniškai iškeptą jautienos steiką.

Prieš kepant pabarstykite grūstais pipirais.
Jeigu kepsite ant griliaus kūrenamo malkomis ar anglimi, tik nedėkite arti žarijų. Šiek tiek pakelkite  (mes pakėlėme per 1 plytą apie 8-10 cm) ir 3,5 - 4 minutes kepkite ant vienos pusės, apverskite ant kitos ir pabaikite kepti dar 3,5 - 4 minutes. Nuimkite nuo žarijų ir leiskite mėsai pailsėti dar mažiausiai 5 minutes. Kad mėsoje visos sultys pasiskirstytų ir kepsnys pabaigtų kepti.
Jeigu norite daugiau nei vidutiniškai kepto steiko, pridėkite dar po 1minutę ant kiekvienos pusės (po 5 min.) ir vėl leiskite mėsai pailsėti.
Jokias būdais nebadykite kepsnio.
Mėsa ypatingai minkšta, puri, kvepianti laužu ir saldi viduje.
Jeigu norite būtinai naudoti marinatą, jų galite rasti vasaros numeryje Debesys
Valgėme su šviežiomis agurkų ir pomidorų salotomis, palaistytomis ypatingai tyru alyvuogių aliejumi, svoguniukais, garstyčiomis ar balzaminiu padažu.










5 komentarai:

  1. Cia tai dievu maistas, ne kitaip! Reiks ir man kontaktu :) Nors kiek siais metais bandem steak'u, tai Gegio stalui parduotuveles nenuvyle ne karto. O del kepimo instrukciju - visiskai sutinku! Geram kokybiskui steak'ui pipiru ir druskos pries pabaiga uztenka. :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai taip, kai tokia mėsa:) Nes su lietuviškom karvėm tokios dievybės neišlauši, kad ir kaip benorėtum:)
      Pas Gegį irgi mačiau, buvau užsukusi, bet vis kažko iki pilnos laimės man ten pritrūko.
      Dabar labai ieškau putpelių....

      Panaikinti
    2. Hmm, na bent geriau uz Gegio as nesu atradusi steakui mesos. O kur dar pirkti, gal yra kokiu tasku? Nors sito kontakto tikrai prasysiu, limuzinu veisles neturejau is kur pirkti, o taip labai norisi :)
      Skaitytoja

      Panaikinti
  2. Skaitytoja, manau, kad pas Gegį viskas gerai, o su patirtimi pas juos bus kai FR pas mėsininką:) O jeigu pavyks susitarti su limuzinų augintoju, būtinai Tau duosiu kontaktus:) jeigu ką ir kooperuotis galėsime:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O, as sutinku kooperuotis :) Jei kas pavyks, sauk garsiai :)))
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu