Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. gegužės 20 d., antradienis

Tarta su špinatais ir dilgėlėmis

Šį savaitgalį buvome visi labai užimti, bet sekmadieniniai pietūs vis tiek yra šventas reikalas. Tas susėdimas visos šeimos prie stalo kartu, labai jaudina ir visiškai nesvarbu, kad jie trunka jau daugiau nei dešimtmetį. Vis tiek visi turime apie ką paplepėti, papasakoti. Kartais susėdimas užtrunka su ilgomis kalbomis ar degustavimais, ragavimais ir aptarimais, o kartais tai tiesiog pietūs ir viskas, pavalgome ir išsiskirstome kiekvienas į savo kampus. Kaip minėjau, nors būdama ir labai užimta suorganizuoju sekmadieniniam pietų stalui vaišes greitai, bet neprastai.

Tešla šaldyta bemielė sluoksniuota

Įdaras:

300g špinatų
300g dilgelių lapų
1 poro baltoji dalis
2 svogūnai
1 česnako skiltelė
4 kiaušiniai
200ml grietinėlės
100g sūrio Džiugas ar kito kieto
druska
pipirai
aliejus
Porus, svogūnus supjaustykite ir apkepkite aliejuje. Šiems švelniai pageltus sudėkite pjaustytus špinatus ir dilgeles. Maišydami kepkite, kol šie suminkštės. Atvėsinkite.
Kiaušinius išplakite kartu su grietinėle, druska, pipirais. Supilkite į apkeptų atvėsusių daržovių masę. Įmaišykite sūrį ir viską supilkite į tešla išklotą kepimo indą.
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35minutes, kol įdaras sutvirtės. Ištraukite iš orkaitės, palikite 15minučių įdarui susistovėti, kad lengvai atsipjautų:)




7 komentarai:

  1. Kaip skaniai atrodo! Ir kaip as sau nusijuokiau - as irgi sekmadieni kepiau praktiskai identiska tarta, su feta ir spinatais :) Yummy buvo. Beje, as Aguoneles bloge esu atradusi nerealu tartos pagrinda, su permezanu, kai karta pabandziau, visada pagal ta recepta darau, uzsiminko per 5min ir nepretenzinga :) Jei bus idomu, imesiu tikslia nuoroda :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitytoja, mačiau pas Aguonėlę tą pagrindą, bet laiko turėjau labai minimaliai, tai šis variantas buvo toks skubantis, kad suverčiau šaldytuvo turinį į skardą ir tiek žinių:) Mes tartas kepame, kartais darau irgi pagrindus. Ir tikrai negaliu sakyti, kad bloga ta šaldyta tešla. Dažniausiai mano šaldymo kameroje pakelis guli, jeigu reikia greitai ką nors iškepti:)

      Panaikinti
    2. Oij, tikrai nesakau, kad saldyta tesla blogai - pas mane lygiai taip pat visada guli, daznai ji buna gelbetoja, kai skrandziai marsa groja ar saldytuvas tuscias :)
      Skaitytoja

      Panaikinti
    3. Smagu, kad ne aš viena šaldytą tešlą naudoju:)

      Panaikinti
    4. O kuo jau čia ta šaldyta tešla blogai? Aš viskuom naudojuosi kas sukurta palengvinti moterims gyvenimą. Ną, tik maximos pagamintų visokių mišrainių, kotletų ir keptų vištų neperku.

      Panaikinti
    5. Niekuo neblogai, Dovile :) Ji gelbetoja buna, kai nebuna laiko, tingisi, arba kai saldytuve valgyt nera ko, na ir tikrai palengvina valgio ruosima :)
      Skaitytoja

      Panaikinti
    6. Sutinku, kad šaldyta tešla mano namuose yra gėris:) O gyvenimą ji palengvina neraliai:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu