Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. balandžio 1 d., antradienis

Virta-nevirta lašiša su avokado salotomis

Artėja pavasaris, o po jo ir vasara. Ir mes, moteriškės, matuojamės vasarines suneles, "maudymukus", bei dažniau ir kritiškiau žvelgiame į veidrodžius...dėl savo po žiemos "pasitaisiusios" figūros. Aš pastoviai kovoju su viršsvoriu, bet man labai patinka skaniai pavalgyti, todėl pastoviai ieškau kaip sveikai ir skaniai mėgautis maistu.
Prieš keletą metų atradau nuostabų receptą kaip skaniai išvirti žuvį salotoms ar karštam patiekalui. Kuris išliktų sultingas, sodrus, kvapnus ir neriebus.

3 porcijos

400 g lašišos
druska
lauro lapas
pipirai
kiti prieskoniai (pagal įkvėpimą)

salotoms:
1 avokadas
1/2 raudonojo svogūno
10 vyšninių pomidorų
1 valg.š. balzaminio acto
1/4 citrinos
alyvuogių aliejus
druska
Užvirkite vandenį su lauro lapais, druska, pipirais ir kitais jums tai dienai maloniais prieskoniais. Į verdantį vandenį sudėkite porcijomis supjaustytos lašišos gabalėlius. Vėl vandeniui užvirus išjunkite ir palaukite apie 5 minutes.
Salotoms supjaustykite riekelėmis svogūną, avokadą, pomidorus. Sumaišykite su balzaminiu actu, citrinos sultimis, aliejumi, druska.
Pabandykite taip pasigaminti lašišą ir tikiu, kad suprasite, kad ji išlieka nerealiai sultinga, kvapni, aromatinga ir t.t. Mes taip gaminame žuvytę jau ne vienerius metus ir vis dar nenusivylėme:)

16 komentarų:

  1. pačiu laiku - kaip tik šaldytuve įsitaisė visas šmotas lašišos :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rūta, būtinai išbandyk, manua, kad nenusivilsi

      Panaikinti
  2. Šiaip jau tikriausiai nepatikėčiau, bet patikimas šaltinis ir nerealiai skani nuotrauka skatina išbandyti :) Juolab, kad man tai jau tikrai reiktų pagalvoti apie dietinį maistą :) išsisaugau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vilma, pabandyk, kai jau atsibos kepta, troškinta ar kitaip su riebalais gaminta lašiša. Tikrai nenusivilsit:)

      Panaikinti
  3. Odeta, taip paruostos ir as nesu valgiusi :)))) Jei siandien arba rytoj rasiu grazia lasisos file, vakarienei bus sis receptukas :) O tu man parodyk, kuri jau pries pavasari "nelipa" ant tokiu patiekalu :D As irgi ;) Bet svarbiausia nesigrauzti del to ir smagiai gyventi, svarbiausiai visko po truputi ir su saiku :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  4. Skaitytoja, nu va kaip aš pavariau;) Pabandyk ir jeigu netingėsi, parašyk ar patiko. Man labai svarbu žinoti, ar gali paprasčiausias patiekalas būti vertas dėmesio ir kitiems:)
    Kas dėl svorio, tai mečiau nervuotis senai, nes vis tiek esu pati "gražiausia ir protingiausia", jeigu kitaip galvosiu, tai tada jau visai "kapiec" būtų...lyg kitų problemų nebūtų:) O šiek tiek pasireguliuoti bandau, kaip Tu ir sakai, ypač pavasarį "lipu" (patiko šitas Tavo posakis""nelipa" ant tokiu patiekalu"):)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tikrai parasysiu :) Bet net neabejoju, kad patiks, nes tokio tipo patiekalai man labai labai. O juk paprastume ir genialumas slypi ;) Zaviuosi pvz. kokia FR virtuve, kaip is keliu ingredientu "islauzia" tokius patiekalus, kad ir lekste norisi islaizyti :)
    O mes juk ir esam pacios paciausios, ne kitaip ;)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai laukiu:) Man irgi Fr patinka, atrodo super paprasta, bet nerealiai skanu. Gretimame kaime Fr yra tobulo skonio restoraniukas, nors dar du Michelininiai yra, bet man jis apdeda visus. Ten net žiemą, dienos pietums reikia staliuką rezervuotis iš anksto, dar tokio skonio patiekalų, kaip pas juos neatsimenu kada ir kur esu ragavusi....o kaimas, o kažkur toli nuo didmiesčių ir ką tu nori tą sakyk, dėl maisto atsibeldžia žmonės iš belekur:)))

      Panaikinti
    2. Na ka, isbandyta ir pirsteliai aplaizyti ;) Situ variantu dabar dazniau gaminsiu, super paprasta ir greita! Kita karta bandysiu i vandeni sojos ipilti, manau turi buti skanu, o jei dar koks bok choy salia, butu geras derinukas.
      Skaitytoja

      Panaikinti
    3. Ačiū Tau Skaityoja už naują idėją su soja. Būtinai reikės išbandyti. O tu bok choy pakepintas valgai ar žalias?

      Panaikinti
    4. As juos arba garinu arba i orkaite (per puse perpjaunu isilgai dazniausiai), dar ta pacia soja apslakstau, skanu buna :) Rimi randu ju visada, ir labai graziu.
      Skaitytoja

      Panaikinti
    5. As jas dazniausiai keptuveje kepinu. Bet nei orkaiteje nei ant garu nesu bandziusi....super, bus proga isbandyti:)

      Panaikinti
    6. Dabar galvoju: su bok choy as dazniausiai kazka ruosiu su azijietiska nata, matyt del to ir gaunasi, kad visada imetu salia zuvies i orkaite ar pagarinu. Kazkada lyg ir esu kepusi, reikes pavarijuoti ir su keptais :)

      Panaikinti
  6. Labai ačiū už receptą, tikrai sultinga lašiša. Norėčiau pasitikslinti keletą dalykų: išjungus vandenį, jį palikti ar nukelti nuo kaitlentės? Kiek dedate prieskonių, tiek, kiek kokiam sultiniui ar daugiau?
    Ačiū.
    Jūratė

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jūrate, kadangi pas mane dujinė vyryklė, tai nebekaitinu. Manau, kad jeigu paliksite ant kaitlentės nieko neatsitiks, svarbiausia, kad nevirtų ir laikyčiau kokias 4 minutes. Prieskonių dedu tiek kiek dėčiau įprastam sultiniui. Na, o prieskonius dedu pagal nuotaiką. Kartais dedu tik druskos, o po to apiberiu prieskoniais. Skaitytoja pasiūlė į sultinį įpilti sojos padažo, manau, kad irgi būtų puiku.Kartais, kai būnu užsisūdžius lašišos žalios valgymui ir lieka, išverdu ją, bet tada jau nededu nei prieskonių, nei druskos.
      Džiaugiuosi, kad patiko:) Man tai didelis džiaugsmas:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu