Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. balandžio 11 d., penktadienis

Veršienos paštetas ir naminis Drakonas

Kažkada sakiau, kad mūsų namuose augintinio nebus. Po to sakiau, kad jeigu jis bus, tai aš jo nei vedžiosiu, nei prižiūrėsiu, ir, kad tai tik dukros reikalas. Tada atsirado šuniukas, kurį tik dukra ir prižiūrėjo. Po to verkiau ir guodžiausi, kai niekadėjo kaimyno šuo sudrąskė prie dukros akių jos mylimiausią papiljonų veislės šuniuką Marselį. Kuris buvo labai ramus, inteligentas, net gi sakyčiau aristokratas. Kaip kaimynė išsireiškė, jis turėjo būti tiesiog Marselis Prustas. Tačiau šiame realiame gyvenime, kaip bebūtų  gaila, sunku išlikti tokiems ypatingiems. Apraudoję bei susitaikę su Marselio netektimi, pasitarėme, kad mums vis tiek pati geriausia veislė yra papiljonų veislė. Taigi, mūsų namuose atsirado mažiukas baltai juodai rudas šuniukas. Ojoj kaip buvo sunku jį išmokinti būti kulturingu, prašytis į lauką ir t.t. Bet vieno tai niekaip nepasiekiame ir iki šiol...ramybės:) Jis toks išdykęs, toks gyvybingas, džiaugsmingas, kad vardas Garis Garisonas Drakonas jam tiesiog gyvybiškai būtinas. Jis negali vadintis nei Pūkučiu, nei Drugeliu....jis tikras DRAKONAS, pats mylimiausias ir pats nepklusniausias, pats linksmiausias ir pats išdykiausias. O svarbiausia, juo rūpinamės visi, o jis mus visus apdovanoja šypsenomis:)
Po tokių liaupsių mūsų padūkėliui, grįžtu prie puodų.

Kai ateina pavasaris ir turguose pasirodo ridikėliai, aš visada užsimanau pašteto. Man tai labai derantys tarusavyje ingredientai.
Veršienos paštetas:

300 g veršienos kepenų
2 svogūnai
1 didelė morka
3 kietai virti kiaušiniai
1 valg.š. sviesto
50 ml balto sauso vyno
3 valg.š vandens
2 valg š. konjako
druska
pipirai
šiek tiek malto cinamono
Nuo veršienos kepenų nuimkite plėveles, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūnus smulkiai sukapokite, morką sutarkuokite. Kiaušinius kietai išvirkite. Svogūnus su morkomis apkepkite ir patroškinkite kol suminkštės. Išimkite iš keptuvės, įdėkite kepenėles su sviestu, lengvai apkepkite apie 5 minutes. Grąžinkite svogūnus su morkomis, suberkite priekonius, supilkite vyną, vandenį, maišydami kepkite dar 5 minutes. Kai nugaruos skystis, įpilkite konjaką, ugnį padidinkite iki didelės ir 1-2 minutes maišykite. Išjunkite ugnį. Atvėsinkite ir sutrinkite su "blenderiu". Kiaušinius smulkiai sukapokite ir sumaišykite su trintomis kepenėlėmis. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad viskas atvėstų, skoniai ir kvapai susigertų.
Labai aromatingas ir sotus paštetas.
O kaip kiaušiniai atsirado šiame paštete? Paprastai...persūdžiau kepenėles, o tada reikėjo gelbėti padėtį. Ir vėl į pagalba atėjo mano draugai blogeriai:) Nida su  Vištienos kepenėlių paštetas Taigi, kepenėlių paštetas išgelbėtas, ne tas žodis išgelbėtas, jis be galo be krašto skanus:)


11 komentarų:

  1. Fainuolis Drakonas ;) ir superiniai receptai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai dailus Jūsų Drakoniukas. Nors niekada netirėjau šuns, iš Gario Garisono laikysenos matyt visas jo strainukas ir išdykumas :) Namuose turi būti kažkas toks linksmas. Gi ir patarlė viena sako, kad kurti namai be šunų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rūta, chacha...patarlė, tipo šunų dėl lojimo? Nesu tokios girdėjusi, bet šitas tyliai į akis žiūrėdamas šunybes krečia:)

      Panaikinti
  3. o koks fainuolis šuniukas. mes ruošiamės katinui

    AtsakytiPanaikinti
  4. Šuo nerealus! Tie gyvūnėliai tai pajaukia gyvenimą, bet paskui į ritmą įsivažiuoji ir atrodo, kad nebūtų gyvenimo be tų netvarką ir triukšmą keliančių šeimos narių.
    O patiekalo dar neišbandžiau. Man mirtinai reik susirinkt kelis paprastus receptus Velykoms, bile tik nebūtų mūsų namuose dažnai gaminami. Va, kad ir toks paštetas tiktų.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dovile rekomenduoju: http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2013/12/jautienos-nugarine.html pateikti su chimichuri padazu (jo nesu aprasiusi bloge, bet as tau parasysiu i FB receptuka) ir silke su zalesiais arba su pomidorais. Darbo 0 o rezultatas stulbinantis. O su kiausiniais, tai as kazkada sodyboje gaminau a la silke pataluose, bet idariau kiausiniuose, darbo daugiau, bet idomu ir skanu ( silkes skyrelyje yra, tokia raudona ant laikrascio). Jeigu zuvi, tai rekomenduociau virta-nevirta lasisa (dietiskas, bet skanu) gal net su Skaitytojos pastabejimu, kad pabandyti ideti sojos i sultini. Jeigu paukstiena, tai vienareismishkai anties krutinele letai kepta, labai paprasta, laikas+temperatura ir darbo nulis. Pabandyk utepele su rukyta zuvimi....prirasiau as cia visko, bet vistiek man TOP islieka virta-nevirta lasisa arba nugarine ir zinma silkes tartaras su zalesiais....pamirshau, seviche musu favoritas zalios zuvies, bet jeigu megstate jausti stipru citrinos+laimo skoni:)
    Aciu uz ideja, parasyti ka as gaminsiu sventems:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Odeta, ačiū už patarimus. Liuks. Reik išsinagrinėti ir nuspręst ką gaminti. Šiemet Velykas teks vienai ruošti, nes vyras tik Velykų rytą į namus grįš, tai teks ir namus iškuopt, ir apsipirkt ir pagamint viską.

      Panaikinti
    2. Dovile, nepavydziu, visai nepavydziu...tada tie mano recpetukai bus kaip tik, nes prie ju daug krapstytis nereikia:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu