Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. balandžio 12 d., šeštadienis

Šv.Velykų meniu ir šokoladinis pyragas

Dovile, labai ačiū Tau už priminimą, kad turiu parašyti apie planuojamą velykinį meniu. Po pasninko labai norisi kaip reikalas užkirsti. Nežinau kas ir kiek jo laikosi, bet jeigu sąžiningai prisipažinti, kad aš nelabai. Nors natūraliai pavasariop norisi lengvesnių patiekalų. Mažiau mėsos, o daugiau daržovių. Vis dažniau užlipu ant svarstyklių ir apsižiūriu veidrodyje. Natūralu, kad pamačius save po žieminių "kailių" norisi lengvumo visame kame.
Gal dėl to, kad nelabai laikausi pasninko, tai ir velykinį meniu siūlau lengvai pagaminamą, neatimantį laiko bei neapsunkinantį pilvukų:)
Taigi, Dovilės įkvėpta, rašau savo rekomenduojamą velykinį meniu. Jeigu kas sugalvosite ką galėčiau dar įterpti į savo meniu, būtinai parašykite, nes aš tikrai visko nežinau ir nemoku. O juo labiau su tradicijomis, esu švelniai tariant šiek tiek atsilikusi:)

Ką aš rekomenduočiau pasigaminti iš savo blogo Šv.Velykų dienai?

1. Silkė pataluose su maža improvizacija žinoma, gaminčiau su tikra silke. Nors dar vis nerandu pirkti ypatingai skanios...galvoju gal užsisūdyti? Naminio sūdymo silkė
2. Kadangi pavasaris, tai silkę siūlau Silkės tartaras su žalėsiais arba dabartinį savo TOPĄ Silkė su pomidorais , o jeigu norisi su actuku, vienareikšmiškai Silkė su petražolių šaknimi, salierais ir citrina
3. Mėsos patiekalui, siūlau rinktis jautienos nugarinę ir darbo mažai ir teigiamas rezultatas garantuotas, net likus kitai dienai ant sumuštinio tiesiog nepamainomas ingredientas Jautienos nugarinė, na jeigu nedrąsu kepti žemoje temperatūroje, išbandykite Lėtai/greitai keptas jautienos kumpis
4. Po ilgo susilaikymo labai svarbu neapkrauti skrandžio, todėl žuvytę siūlyčiau Virta-nevirta lašiša, gal net su Skaitytojos rekomendacija: įdėti sojos jos padažo į vandenį. Jeigu šitaip ruošta lašiša nekelia pasitikėjimo ar nesate mėgėjai, tai gal patiks Dorados su cukinijomis en papillote ar  Dorada su karamelizuotais pomidoriukais ir česnakais ar Garinta menkė su ančiuviais ir mocarella su nerealiu moliūgų garnyru
5. Užkandžiams siūlau išbandyti, kad nebūtų nuobodu ant stalo Dorados ir krevečių seviče (seviche) , galima Užtepėlė su rūkytu lynu ar labai greitai ir paparstai, bet tikrai neprastai Frijoles con atun.
6. Jeigu sugalvosite paišlaidauti, tai būtinai pasiūlykite Tuno fiesta ar Jautienos/baravykų carpaccio , Lašišos tartaras ar  totoriškas bifšteksas , karštam anties krūtinėlę be žodžių Prancūziško maisto šventės (Repas) ir salotos su anties krūtinėle
7. Privalomai desertas. Kaip žinia, aš nesu didelė desertų ir kepinių žinovė, bei mėgėja, tad su pasiūlymais man irgi sudėtingiau. Čia jau sakyčiau, panerškite pas kitas blogeres Astą  desertas , Aušrą Macarons ar Neringą tortai, o gal pas Vilmą Šokoladinis kavos pyragėlis ?
Jeigu iš mano reperturao, tai rekomenduoju Šokoladinis pyragas su vaniline varške arba Varškės pyragas su kakaviniu pagrindu ir vyšniomis , o gal Pyragas be riebalų ?

Jeigu viso šito mano prisiūlyto gėrio nenorite, tai siūlau išbandyti labai paprastutį visame kame Šokoladinis pyragas su vanile Nors aš šiek tiek pakoregavau receptuką, bet pagrindas  išliko:

200g sviesto
150g cukraus
2 kiaušiniai
1,5 st. miltų
2 valg.š. kakavos miltelių
150g kefyro
70g juodojo šokolado
2 arb.š. kepimo miltelių
1/2 arb.š. cinamono
25g vanilinio cukraus (pakelis)
20g migdolų drožlių
Šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Iki purumo sutrinkite sviestą, cukrų, vanilinį cukrų. Įmuškite vieną po kito kiaušinį, suberkite cinamoną.
 Miltus persijokite ir suberkite kartu su kakavos ir kepimo milteliais. Išmaišykite. Lėtai supilkite į kiaušinių sviesto mišinį.
Pabaigoje atvėsintą ištirusį šokoladą sumaišykite su kefyru ir supilkite į bendrą masę.
Viską dar kartą gerai ir švelniai išmaišykite.Sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą. Apibarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

Labai lengvai pagaminamas. Lengvos tekstūros, kvapnus pyragas.













14 komentarų:

  1. Odeta, įspūdingas tas tavo Velykinis meniu!! Nėra ką nei prikišti. Tikiuosi, VISŲ šių patiekalų tu negaminsi?:) Pas mus Velykos kažkokia mažensė (kulinarine prasme) šventė gaunasi nei Kalėdos. Gal dėl to, kad sekmadienis, kad ant rytojaus - darbai, bet brunch'as dažniausiai būna dienos high light, su kiaušiniais (kurių specialiai kurį laiką nevalgom, tad jie skanūs labai būna). Šiemet Velykoms turėsiu svečių, tai gal kažką mėsiško skanaus pasigaminsim (nes retai valgom:))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nida, kadangi planuoju šias šventes švęsti pajūryje, tai manau, kad meniu bus labai paprastutis. Tačiau, jeigu būtų visa mūsų šeima, manau, kad išbandytume silkę vienu iš mano pasiūlytų būdų, jautienos nugarinę ir ką nors iš skaniukų: seviche ar tartaras ar carpaccio. O kadangi bus labai siauras ratelis, gal nušliaušime iki Sabonių Pušų Paunksnės ar į Klaipėdos kokį Skandalą nugarmėsime. Bet kiaušiniai bus vienareikšmiškai:) Mes jų irgi nevalgome ilgai, kad per velkykas galėtume suvalgyti ne vieną:)
      Svečiams siūlyčiau jautienos nugarinę, bet kai jūs turite grilių ir superinį mėsininką, tai reikia tik vyrams į rankas atiduoti šitą reikalą, o pačiai su taure vyno plepėti ir vaizduoti šeimininkę (juokauju):)

      Panaikinti
  2. Cha cha cha - atspėjai 100%:) Būtent taip šiandien ir nutiko - sėdėjau kojas ištiesusi, kol maniškis T-bone steikus kepė:) Paskui viską blog'e tik surašiau. Na ir dar papleškėjau fotoaparatu laiks nuo laiko:) O vynas buvo geras, iš Pietų Afrikos....

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na va matai...kartais ragana pabūnu;) Aš irgi šiandien tik vyniuku ir ištiestomis kojomis mėgaujuosi:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oi, merginos, paskaičiau Nidos blogą, Odetos blogą, seilė tik nutyso. Vakar baigėsi mano mokslai, tai turėsiu daugiau laiko ir aš vėl pradėsiu dažniau virtuvėje vaidentis. Nesilaikom mes jokio pasninko, išvis pamiršus buvau apie Velykas, tik prieš savaitę gi prisiminiau;-) O kas dėl pavasario ir "lyšnų" kg numetimo, tai irgi tuom užsiimt reikėtų;-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dovile, sveikinu su sėkminga mokslų pabaiga:) ir kviečiu prisijungti prie mūsų su vyno taure...nors tokia proga, tai tikrai taurė putojančio nepakenktų:)

      Panaikinti
    2. Ačiū už sveikinimus, ir vakar atšvenčiau tikrai ne viena ar dviem taurėm vyno (nesakysiu, kiek su drauge išgėrėm, nes gėda padorioje kompanijoje);-) Gerai, kad šiandien galvos neskauda;-))) Dabar tolimesnius planus galvoju, ką čia man smagaus gyvenime nuveikus, nes norų tai labai daug, o laiko tiek mažai.

      Panaikinti
    3. Dovile, žaviuosi Tavo planais ir nesustojimu. Man tai kartais, o tiksliau kuo toliau tuo dažniau rūpi tik kojas ištiesus pariogsoti...

      Panaikinti
  5. Skamba cia baisiai geras viskas :) As pagaliau ismeginau silke su pomidorais - vakar pagaminau, vakar ir neliko :D Nu super super, dabar speju kuri laika taip ir valgysiu, kol atsivalgysiu :)
    O as Velykom deserta kepu morku ir riesutu torta, su mascarpone kremu. Morkos ir Velykos man kazkodel labai tinka :))) Beje, apie tas Velykas ir as pamirsusi buvau, visai kaip Dovile. Kazkaip nesvenciam mes ju labai.... Kaledos - va tai taip, bet Velykos... Na bet marguciu vistiek priruosiu :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitytoja, todėl aš vakar iškepiau kalėdinį pyragą, tą kur Tu man užrodei, su aguonomis:) Puikiausiai tiks ir velykoms, nors nežinau ar sulauks jų, kai dukrai moksleivių atostogos, tai nieko daugiau ir neveikia: kompas, saldumynai ir visiškas nieko neveikimas.
      Man ta silkė irgi topų topas, vis dar neatsivalgau:)
      Morkos gerai, bet kuo toliau tuo labiau lieku vienintelė jų valgytoja, nors visi deklaruoja kaip mėgsta morkas, bet kai duodi jų, tik išstumdo:(

      Panaikinti
    2. Zinok net neabejoju, kad pyragas nesulauks Velyku :) Siandien dar tik pirmadienis, visa savaite jam sunaikinti :D Beje, va sitas morkinis http://www.sauletavirtuve.lt/?p=2078 dingsta akimirksniu, morku nesijaucia visiskai jame, mano vyras gali ji ir pasislepti tik sau ir su niekuo nesidalint :D Cia vadinasi - didziausias ivertinimas :))))
      Skaitytoja

      Panaikinti
    3. Skeitytoja, man svarbiausia, kad tame morku torte jokiu muci puci ir matavimu mikronomis nera:) Isbandysiu, nes Tavo rekomendacijos dar ne karto nenuvyle:)

      Panaikinti
    4. Oij ne, nera, kartais pazaidziu su tokiais mikronu turinciais receptais, bet tai buna labai labai retai :) Pabandyk, gal dar atrasi patinkanti, nes jis pasidaro viens du, o tikrai yra vertas demesio :)
      Skaitytoja

      Panaikinti
  6. www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt - www.myliumena.lt.

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu