Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. balandžio 14 d., pirmadienis

Midijos ir vaizduotė

Kai aš perskaitau prancūzišką meniu, man visada susikuria vaizdinys: toks "šarman" pracūzas su šiek tiek banguotais plaukais, aukštas, net su arabiškais motyvais: kumptelėjusia nosimi, švelniai rusvos odos, pailgo veido, o svarbiausia primerktomis, koketiškomis akimis ir daug plepesio, kad tave užburti. Kai perskaitau ispanišką meniu, visada 100% akyse pamatau jauną, ugningą toreodorą rudomis iki juodumo akimis, skvarbiu žvilgsniu ir ugninga širdimi. Paleidus vaizduotę pasijunti kaip Almodovaro filme, kur viskas jaukiasi nuo pradžių iki pabaigų, bet visame kame viskas alsuoja aistra.
Italai? O čia jau šelmiai, su velniukais akyse, kurie žino, kad blogiausiu atveju parbėgs pas mamą. Nežinau kodėl, bet juose aš nematau tos meilės, gal dėl to, kad Bertoluči ar Felini filmai nebuvo tokie aistringi? Bet taip sakydama būčiau visiškai neteisi, nes filmuose aistra, meilė, jausmų gylybė tiesiog rėkia į akis, kad aš nusišneku apie italus. O gal tiesiog aš daugiau pažįstu kalniečius, dėl kasmetinio važinėjimo slidinėti, kurie nei italai nei austrai ar šveicarai? Jie kalniečiai. Nors tikrai, esu apkeliavusi Italiją skersai ir išilgai, bet italuose įžvelgiu tik šelmius ir padūkėlius.
Bet čia meilė iš filmų, nuotraukų, įspūdžių šalyje. Kaip apie vokiečius, tai tik naciais arba Rekso (šuns) policininkais įsivaizduojami vyrai. Stiprūs, santūrūs, aukšti ir būtinai su greitai lekiančiu BMW.
Mano noras pagaminti ispanišką patiekalą įkvėpė karštą ispanišką aistrą. Nors kavinėse/restoranuose su jų "aistra" gali ir nusišauti...ech spalvotas tas gyvenimas ir fantazija beribė....
O receptukas žurnale DEBESYS Receptai publikuotas ispaniškas receptas labai įkvėpė tokiems apmąstymams;) (juokauju)

1 kg midijų
1 raudonoji paprika
1 žalioji paprika
1 geltonoji paprika
2 pomidorai
1/2 arb.š. rūkytos paprikos
1/2 arb.š. čili pipirų
3 skiltelės česnako
6 valg.š. džiūvėsėlių
1/2 citrinos sulčių
Aliejus
Druska
Midijas labai gerai nuplaukite. Tas, kurios atsivėrusios, be gailesčio išmeskite. Suberkite į garpuodį ir ant nedidelės ugnies kaitinkite stebėdami, kada midijos atsivers. Išimkite jas, šiek tiek atvėsinkite ir atskirkite geldelių kiautus su midija ir be jos. Kiautelius su midijomis išdėliokite į kepimo indą. Paprikas, česnaką smulkiai sukapokite. Pomidorus nulupkite ir išėmę sėklas susmulkinkite. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi suberkite paprikas su česnakais, apkepkite, kol šios suminkštės. Sudėkite susmulkintus pomidorus. Suberkite maltą rūkytą papriką, čili pipirus, druską, išmaišykite  ir dar 2 minutes apkepkite. Atvėsinkite ir sudėkite ant geldelių. Apibarstykite džiūvėsėliais. Įkaitintoje iki 220 laipsių orkaitėje kepkite 5 minutes. Prieš patiekdami apšlakstykite citrinos sultimis.

Nerealiai skanus patiekalas, net mano vyras, kuris absoliučiai nemėgsta midijų suvalgė 6! O tai jau labai daug:)






12 komentarų:

  1. ach, midijos midijos (tikriausiai, kad jau niekada nenustosiu dejuoti jų tema), kodėl Lietuvoje jūs tokios maaažos?... Odeta, kur Tu jas perki? Čia tos pačios vaikiško dydžio geldutės iš maksės tik pritrauktos stambiu planu? Ar turi kokį slaptą tiekėją?

    Man midijos visaip paruoštos yra pačios skaniausios. Ir garintos, ir orkaitinės... jei rasčiau padorių ant Lietuvos - imčiausi Tavo recepto.

    (atsiprašau, netyčiom per vyro paskyrą pakomentavau)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rūta, midijas dažniausiai perku Rimi Panoramoje penktadieniais, bet ten galima palikti ir užsakymą. Būna ir IKI tik nesu "atsikalusi" dienos kada jas veža ir būna šviežiausios. Tačiau,kartą kai pirkau, pardavėja pati sulaužytas išrankiojo,tas man IKI labai patiko. Didesniais kiekiais berods veža "Salu zyvis" bet kaip ten iš jų užsipirkti galima nežinau. Keletą kartų netyčia yra per draugus, pažįstamus iš ten pirktų valgyti, jos man buvo geriausios ir skaniausios:) Jeigu Tu kur sužinotum ar reikėtų dėl didesnio užsakymo kompanijos, tai visada prisijungiu:)

      Panaikinti
    2. Na, tai formuosim užsakymą, bet jau rudenį - pavasarinės jau tokios kūdos būna ;) Bet į po par des reiks dar prasinešti :)

      Panaikinti
  2. Aš panašiai pagalvojau, kaip ir Rūta - tiek žaidimo su tomis miniatiūrinėmis maximinėmis midijomis. Nors tikiu, kad skanu be proto. Ieškosim didelių midijų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vilma, kadangi šitos buvo iš didesniųjų serijos, tai pasirinkau tokį kepimo būdą. Kiek mano patirtis rodo, tai prancūziškos ar belgiškos būna mažensės, o ispaniškos ar itališkos, tai žymiai didesnės ir tokios mėsingesnės. Gal dėl to, kad iš Viduržemio jūros? O tos mažosios iš Atlanto?

    AtsakytiPanaikinti
  4. O cia tai geris! Kai "nukausiu" midijas - iskart pagal si recepta darysiu.
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitytoja, Ispanijoje, San Sebastiane nusiziurejau:) Pinxtos bare , kuris specializuojasi tik apie midijas. Ten Tu butinai turi pabuvoti, nerealus tusas skrandziui ir kepenims:)

      Panaikinti
    2. Einu jau googlinti daugiau apie sita vieta :))) Et, prisiminiau Ispanijos skanumynus... Gerai butu dabar pat ten atsidurt :)

      Panaikinti
  5. Oi, o man tas intro apie vyrus labai patiko;-))))))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dovile, man paciai patiko apie vyrus pagalvoti:) Kai parasiau, galvojau bus blogai...sena boba diedu uzsimane, bet po to pati pagalvojau, kad dar gyva esu ir rupi kas darosi aplinkui:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu