Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. balandžio 7 d., pirmadienis

Kiaušiniai indeliuose

Man patinka savaitgaliai, kai išsiriti iš lovos neskubėdama. Pašišiaušusiais plaukais lėtai įsisuku į chalatą  ir lėtai nuslinkusi į virtuvę, išsiverdu vandens su citrina. Viskas taip ramiai, be prieš tai buvusios darbo dienos greito bėgimo, kai ryte viską greitai greitai: vanduo, dušas, dantys, kremas, makiažas, obuolys ar kitas vaisius arba dar kažkoks likutis iš vakarykščio, šukuosena, batai, raktai, signalizacija, automobilis, 20 minučių vairavimo, darbas. Darbas: popieriai, telefono skambučiai, susitikimai, derybos, konkursai, einamųjų projektų vykdymo priežiūra, naujų projektų paieškos ir t.t.....ir taip visą savaitę. Penktadienio vakaras skirtas nuimti savaitės įtampą, o jau šeštadienis MAN....ir kaip jau rašiau, viskas lėtai ramiai, be streso...
Tokiems lėtiems pusryčiams labai tinka kiaušiniai indeliuose.

3 porcijos

3 kiaušiniai
3 juostelės rūkyto/vytinto kumpio ( galima šoninę)
brokoliai
9 vyšniniai pomidoriukai
1 česnako skiltelė
druska
pipirai
Brokolius užplikykite verdančiu vandeniu. Kumpio juosteles apkepkite sausoje keptuvėje. Pomidoriukus perpjaukite pusiau. Česnaką smulkiai sukapokite. Viską sudėkite į indelius ( aš naudojau už lipdukus pirktus Rimi parduotuvėje). Įmuškite po kiaušinį ar du ( nuo norimo porcijos dydžio). Dėkite į indą su verdančiu vandeniu ir kepkite 5-7 minutes įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje, jeigu norite skysto trynio. Jeigu kieto, tai 10-12 minučių.
Kvapas buvo "užmušantis", nieko nereikėjo kviesti prie stalo, patys suslinko iš savo pakampių:)))


16 komentarų:

  1. Och, šitaip pusryčiais prie stalo prisikviečiu svečius, kai lieka pas mus nakvoti - dar nebuvo nepatenkintų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ruta, as tik siais metais su Rimi akcija tokiu indeliu nusipirkau...porcijiniu. Todel tik pirma karta ir pabandziau, ptiko labai ir dukra paprase, kad dar ne karta taip pagaminciau:)

      Panaikinti
  2. Dažnai ir aš taip kepu kiaušinius, su daug įvairių priedų ir dar daugiau sūrio :) :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikiu, kad suris dar grazia plutele padaro?:) Reikes isbandyti, kai dabar turiu indelius:)

      Panaikinti
  3. Na ir as jungiuosi prie burio - lygiai taip ruosiu ir as :) Man dar labai skanu su brie suriu arba ozkos suriu. Cia is esmes patiekalas, is to, kas buna saldytuve :))) O as papasakosiu apie savo ziopluma... Prisirinkau as tu lipduku, suplanavau ka pirksiu ir pasilikau paskutinei minutei kazkaip. Ir spek ar nepraziopsojau pabaigos :((( Na bet del kiauros galvos niekas nekaltas, gavau pamoka planuotis geriau viska :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  4. Skaitytoja, chachacha....as irgi taip esu ne karta "apsipirkusi":) O su ozkos suriu, ypac svieziu, man viskas skanu:) Gal gali koki suri rekomenduoti is Uzupio krautuveles?

    AtsakytiPanaikinti
  5. O kokio nori, minksto ar kieto? Ai, vistiek surasysiu viska :D Bet zinok daznai dar priklauso, ka turi tuo metu, tiesiog ateinu ir renkuosi pagal nuotaika. O dabar is ten man topas yra karviu pieno minkstas FR suris, vadinasi "Delice de...." nepamenu :( Su baltu palesiu, bet jau toks minkstas ir gaivus, man ir prie sampano superinis. Ir sampanes regione gaminamas suris liux, tikrai atskirtum, jie mazi tokie ir su lapeliu ant kiekvieno surio. Jetus, pazadu ismokti pavadinimus :((((
    Ozkos La Casita yra, namelio formos suris, jis pusiau kietas. Turi minksto caprini (italiskas regis), bet ne visada as ji matau, nedideles pakuotes. Vyne raudonam brandintas idomus, suriu lekstei tinka gerai. Intensyvesni ozkos yra tokie piramines formos, nedideli suriai.
    Zinok, kaip jau sakiau, atvykstu ir renkuosi is turimo asortimento ir pagal norus ar poreikius. O zinai, vis ka nors naujo norisi bandyti :) Tai savaitgalio kokiam vakarui suriu ir mesyciu lekstes puikiai sudelioju is esamo pasirinkimo. Dabar rasau ir uzsinorejau vel visko... :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  6. Skaitytoja, milzinishkas aciu:) As vis i ta su lapeliu pasiziuriu, o to su baltu pelesiu Deice de, nesu atkreipusi demesio...ir kaip mes daug suriu valgome FR, tai LT visai mazai. Kazkaip nepasitaike nusipirkti teisingo, tai ir meteme pirkti, nors karts nuo karto labai uzsinori:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na matai, FR visai kitaip su pasirinkimu :) Cia irgi noras uzeina, tai as tiesiai i Uzupi lekiu, na arba dar i sapore d'italia pilies g. pradzioj (nors ten nepalyginamai mazesnis pasirinkimas). As paimu ivairiu po 100 gr kai buna sveciu ir reikia suriu lekstes,tuo paciu yra proga man pabandyti daugiau ju ir atirinkti, kas patinka. Va radau ta suri: http://www.uzupiokrautuve.lt/prekes/suriai/delice-de-bourgogne/, isbandyk, gal patiks :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aciu labai:) Jeigu randam verta demesio suri, rekomenduojam:) Jeigu busiu FR butinai atvesiu unikalaus surio laikyto voru tinkluose. Bomba, o ne suris:) Noresi?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sutinku, rekomendacijom dalinames ;) Klausyk, as atsilikusi, net negirdejau apie toki suri! Aisku, labai butu idomu toki paragauti! Ech, mieloji FR su simtais suriu.... :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tas sūris labai ypatingas, jo daugiau niekur nesu mačiusi (tipo sūrio krautuvėlės, prekybos centrai ar kiti turgūs). Tai yra ožkų sūris brandintas tuose voratinkliuose ar dar kažkokiame "š" 24, 12 ir berods nebrandintas ar mažai mėnesių. Turguje šalia jo stovi vynininkas, nes kai paragauji to 24mėn. brandinto reikia skubos tvarka vyno, o vynininkas siūlo prie jo saldų vyną, nors man gerai ir su sausu. Tas sūris toks pikantiškas, išskirtinis, kad arba labai patinka arba išmeta į šiukšlių dėžę...arba svečiams kaip atrakciją siūlo:) Žodžiu, reikia "davažiuoti" iki FR ir vakarėlis su daug vyno garantuotas:))))

      Panaikinti
  10. O kodėl reikia dėti į inda su verdančiu vandeniu, ar būtina? Ar tai yra taip, kad į kokią skardelę įkaitusioj orkaitėj įpili vandenes užvirusio? Ačiū, nes nelabai čia suprantu to proceso ir esmės ir eigos :-) ir dar labai noriu panaudot nors kartą irgi tuos pačius indelius iš Rimi:-), žiūriu į juos ir graužatis suima:-) Gal dar kaip nors išbandėte šiuos indelius kitaip? Šitas būdas atrodo nerealiai...., kvepia net per ekraną:-) Gero savaitgalio!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėl to dedu į vandens vonelę, kad būtų drėgmės orkaitėje:) Indeliuose esu kepusi netikrą zuikį, troškinukus iš karto porcijomis:)

      Panaikinti
    2. Ačiū, Odeta. Išbandyta, gavosi tikrai puikiai ir pikantiškai. O ir gražiai nerealiai:-) Tik man kažkaip ilgiau užtruko kepimas (orientuojantis, kad baltymas jau būtų nebeskaidrus), ir todėl matyt iš daržovių sultys išsiskyrė ir sušlapino apačioj buvusi kumpį gavosi išmirkęs ir nepikantiškas.... :-( bet visumoj labai labai vertas grieko reikaliukas :-) Dabar reikia pasifantazuot ką nors ir toliau pradėt įtraukt į apyvartą tuos indelius, dėl kurių irgi laksčiau po visą Vilnių paskutinėm dienom :-) O ar viską kepant naudojote vandens vonele? Geros dienos, skanių patiekalų ir gero knygų skaitymo!

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu