Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. balandžio 22 d., antradienis

Kepta višta su apelsinais ir alyvuogėmis

Kaip jums oras? VASARA! PASAKA! Sėdėjau kojas ištempusi kopose, gėriau saulės spindulius,  kvėpavau jūros oru ir tiesiog nenustojau  džiaugtis, kad gyvenimas yra nuostabus. Tokios buvo mano Velykos. Marginau kiaušinius Aušros pasiūlytu metodu KIAUŠINIŲ MARGINIMAS, nelabai gavosi. Tiesa su arbata dažyti gavosi labai gražūs, o su kinrožėmis visiškai nepavyko, bet kai oras tobulas, tai ir margučiai atrodė nuostabūs:) Viskas gavosi puikiai, net suradau kur galima nusipirkti fantastiškos silkutės Palangoje, jeigu perkate su galva. Geriausios silkės vieta: jeigu einate nuo turgaus lik Maximos, stovi du žuvies kioskai vienas priešais kitą, tai ta geroji silkė yra dešinėje pusėje stovinčiame kioske. O dar atradau, kad džiovintas džiovintas žiobrys yra nerealiai skanu:) Visą gyvenimą galvojau, kad aš tų sudžiuvėlių net neparagausiu, o dabar kaifuoju, kad pabandžiau ir jums rekomenduoju. Pirkau Palangoje toje pačioje gatvėje kur ir silkę, tik arčiau turgaus, toks mėlynas stacionarus kioskas (įeiti į vidų reikia).
O po tokių pasigyrimų apie žuvies atradimus Palangoje, kepiau šventinę vištą.

4-6 porcijos

1 nedidelė višta
100g juodųjų alyvuogių
100g žaliųjų alyvuogių
2 valg.š. balzaminio acto
1 galvutė česnako
2 apelsinai
1 čili pipiras
2 valg.š. aliejaus
druska
pipirai
čiobreliai
Alyvuoges sutrinkite su balzaminiu actu, aliejumi, 4 skiltelėmis česnako. Likusias česnako skilteles sukapokite. Įtrinkite alyvuogių mase, česnakais, kapotais čili pipirais, druska vištą. Apelsinus supjaustykite riekelėmis ir lengvai paspauskite iš jų sulčių palaistykite, o riekelėmis apdėkite vištą. Pabarstykite šviežiu čiobreliu. Palikite 2-4 valandoms. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių uždengus folija, po to nudengus dar 20. Kepimo laikas priklauso nuo vištos dydžio.
Labai kvapni, sultinga ir begalo skani mėsytė.





12 komentarų:

  1. Pasisekė tikrai šiemet su orais:) Nepergyvenk dėl tų nesigavusių margučių - ne kiaušiniuose laimė, kaip sakant:) O vištytė - visuomet geras pasirinkimas, bet kokioms progoms ir šventėms. P.S. tikiuosi, greitai pasimatysim VNO? Geros kelionės:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nida, kaip juokavome. Pradžioje paprastas kiaušinis virsta margučiu, nulupi ir vėl paprastas kiaušinis:))) būtinai VNO būtinai:))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oru manau nebuvo nesidziaugianciu, cia buvo pacios nerealiausios Velykos oru prasme :) Kaifavom ir mes gamtoj, negaliu atsidziaugti!
    O sita vista zinau kad buvo nuostabi, esu su apelsinais ir as taip kepusi (tiek visa, tiek dalis), skonis buvo labai geras. O dar alyvuogiu pridejai, turejo tik pagerinti viska.
    (tik karta, kai kepiau vistos dalis, palikau inde su nesuvalgytom porcijom ir apelsina, cia buvo klaida - kita diena tie apelsinai pridave kartumo, tad juos be gailescio reikia mesti lauk, jei lieka mesos kita dienai. Pasimokiau :) )
    Beje, as irgi margucius marginau pagal Ausros varianta, lygiai taip pat ne visi gavosi... bet kas gavosi, buvo grazu :) O be to, nelabai ir galva sukau del to, oras neleido kreipti demesio i tokius dalykus :)
    Ai, ir dar, nereali mesos parduotuve Uzupyje yra "Gegio stalui", labai rekomenduoju isbandyti gaminius ;)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitytoja, taigi šventinė višta buvo, reikėjo kažko daugiau pridėti:))) Kadangi turėjome ir svečių, tai neliko vištos, bet kai pagalvojau, tai tikrai nebūčiau išėmusi apelsino riekelių, dažniausiai likučius su visais ingredientais palieku. Ačiū už patarimą, labai įsidėmiu:)
      Vavava kai oras geras ir nereikia dirbti, tik poilsiauti, viskas labai gražiai ir atrodo:) Reikės užsukti pažiūrėti pas Gegį, dar nežinojau tokios parduotuvės ir vėl ačiū:))...nors geriau teisinga žuvies su jūros gėrybėmis parduotuvė atsirastų, va ten tai tikrai prasineščiau bent jau dabar....laaabai jau pasiilgau aš jų šviežių:)

      Panaikinti
    2. Jei rasciau zuvies roju VNO, spek, kam pirma pranesciau garsiai? :D Dabar manau turim tuos pacius taskus (Rimi, Maxima - antradieniai/penktadieniai, Katino dienos, Sturmai Uzupy) ir viskas. Deja, bet as susitaikiau, kad pas mus geriau kazko ir negausim.
      O gera steak'a gamtoj tai ir as megstu, uztat apsidziaugiau ta parduotuvele :)
      Ir isvis, kai toks oras, tai tik savaitgaliu ir laukiu, gamtoj atsigaunu :)
      Skaitytoja

      Panaikinti
    3. Viskas tas pats, sako Sturmuose parduoda ziobrio file. Sturmu restorane esu ragavusi ziobrio carpaccio, buvo tobulai nerealus. Sakiau eisiu pirkti ir bandysiu:)

      Panaikinti
  4. Odeta, pati esu iš Palangos, taigi silkę su galva perku kioske šalia turgelio :) taip pat nereali, skanesnės matyt nesu ragavusi! :)

    Vištytė liuks atrodo, labai panašią esu kepusi ir aš :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Neringa, aš ten irgi esu pirkusi, bet man nebuvo tokia riebi ir su subalansuotu sūrumu, buvo visa raudona, be druskos...bet gal man tiesiog neteisinga partija pakliuvo:) Nors ten visada stovi eilės žmonių, manau, kad skanią žuvį parduoda:)
      Pabandysiu aš iš Tavojo kiosko, o Tu pabandyk iš manojo...tada palyginsime:)

      Panaikinti
    2. Oi kaip keista, matyt tikrai kažkokia ne tokia partija pakliuvo :)
      Butinai pamėginsiu iš Tavo rekomenduoto nusipirkti, nes tiesą pasakius nesu iš ten pirkusi būtent silkės :)

      Panaikinti
    3. Butinai parasyk ar patiko:) O as isbandysiu tavajame, nes suintrigavai laaaabai.

      Panaikinti
  5. Kur nauji receptai? Ar nebegamini? ;-) Aš truputį apleidau virtuvę. Tik savaitgalį pirmą kartą mielinius blynus kepiau. Labai skaniai gavosi. O daugiau tai jokių atradimų nepadariau...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dovile, rašysiu rašysiu, tik iš Romos grįžau...nespėjau prikepti dar nieko;) O mieliniai blynai mums irgi patinga, ypač su obuoliais:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu