Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. kovo 9 d., sekmadienis

Tuno tartaras su ananaso gabaliukais

Jaučiate, koks pavasaris už durų?! Šiandien vaikščiojome Kaziuko turguje ir džiaugėmės bešildančia saulute, linksmai nusiteikusiais prekeiviais ir pirkėjais. Prisidegustavome sočiai sočiai, kad pietų net rimtai nebesinorėjo, išsivaizduokite: duonų gal 10 rūšių, alų gurkšnių panašiai, žuvies rūkytos, mėsos, lašinių, garstyčių, džemų, agurkėlių, net austrių buvo maxi dydžio, kas mane nemaloniai nustebino. Kodėl mane nemaloniai nustebino austrės? Kurias tieka austres.lt? todėl, kad jie siūlo visai nesuprasdami ką siūlo, gal čia dėl to, kad Kaziukas ir jomis prekiauja bele kas? Pamačiusi austres milžiniško dydžio iš karto pribėgau pasiteirauti ar neturi normalaus 3-4 dydžio austrių ( tokio dydžio pačios populiariausios Prancūzijoje, maloniai vienu kąsniu nurijamos ir gaivios). Gavau atsakymą, kad tokių jie neimportuoja, nes žmonėms reikia "mėsos"!!! Nusivyliau. Bet vis neprarasdama vilties užklausiau iš kur veža, paaiškino, kad iš Bretanės. Bet ten supranta kas ir kaip, o gal aš nesuprantu kodėl tik milžiniškas turime valgyti? Paklaususi ar galima užsisakyti norimo dydžio, rūšies, gavau atsakymą, kad kokias tik norėsiu tokias ir gausiu. Žodžiu, su maža viltimi ir tikėjimu, kad viskas bus gerai su šitais tiekėjais, nuėjau toliau degustuoti.
Po tokios įvairiapusės degustacinės patirties ir  sveikatingumo pažiūriu absoliučiai blogai prisiragavę, o tuo pačiu smagiai praleidę laiką:) Labiausiai susižavėjau nesmulkitų žolelių arbata iš "Gamtos namai", "Dvareliškių" alumi, Nemėžio totorių bendruomenės pagamintais koldūnais ir raugintais agurkėliais, Lazdijų krašto duona ir "Gardutės" medaus garstyčiomis ir t.t. ir t.t.
Ramiai prisidegustavę, sočiai prisivaikščioję  grįžome namo, tesinorėjo lengvai gaivios užkandėlės.

3-4 procijos

200g šviežio tuno file
50 g ananaso
30 g saldaus svogūno
1/3 arb.š. maltų juodųjų pipirų
1 arb.š. sojos padažo
1 valg.š. riešutų aliejaus
Sukapokite tuną, smulkiai svogūną, rupiau ananasą. Sumaišykite su aliejumi, pipirais, soja, aliejumi. Palikite mažiausiai 15 minučių marinuotis.
Labai įdomaus skonio. Salsvoko, su juntama sojos gaidele ir juodųjų pipirų pikantiškumu.

5 komentarai:

  1. Kaip norėčiau dabar tokio tuno;-) O man Kaziukas buvo toks: su mama nuėjome į Šv. Kazimiero bažnyčią, į vargonų koncertą, paskui turėjome ekskursiją po bažnyčią, kriptą ir t.t. Išėjus į gatvę tiesiog pribloškė armonikos, žmonių gausa ir šurmulys. Taip nenorėjau vaikščioti, bet mama norėjo, tai teko pasivaikščioti ir maistelio pasipirkti. Galų gale nuėjau į normalią parduotuvę ir nusipirkau vyno, pelėsinio sūrio, salotų ir pan, (ko mugėje nebuvo, to ir norėjau) ir patenkinta į namus grįžau. Ot nebežinom ko norėt;-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dovile, va būtent, jau nebežinome ko benorėti:) Vaikščiojome mėgavomės lietuvos gamintojų siūlomais produktais, o labiausiai pasipiktinome austriu prekiautojais ir grįžę namo sukapojome tuną:) Ir žinoma su vyno taure:)

      Panaikinti
  2. Odeta, primink, kur perki tuną? Aš vis dar kaupiuosi šviežaus tuno pirkimui ir tie visi tavo receptai su juo tik dar labiau drąsina :)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu