Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. kovo 22 d., šeštadienis

Silkė su kariu

Nusipirkau silkės nei šiokios nei tokios. Nei skani nei neskani. Natūrallios nesinori valgyti, nes jaučiu, kad trūks to silkiško skonio. Atsiklausiau šeimos kokios jie norėtų silkutės paragauti. Išgirdau, kad jau actinių, citrusinių atsivalgė, nori kažkokios egzotikos. Na ir ką , egzotika tai egzotika. Pasiūliau silkę su kariu. Kadangi patiekalai su kariu mūsų šeimoje gan aukštai kotiruojasi, tai gamindama silkę "kariškai" nelabai ir rizikavau.

4 porcijos

1 silkės file
1 arb.š. turmeric (ciberžolė)
1/4 arb.š. cinamono
1/4 arb.š. kumino
1/4 arb.š. maltų čili pipirų
1/4 šviežio čili pipiro
2 gvazdikėliai
1 raugintas agurkas ( gali būti ir marinuotas, svarbu rūgštokas)
1/2 laimo sulčių
150 g natūralaus jogurto
1 valg.š. neriebaus majonezo

Silkę išdorokite, supjaustykite norimo dydžio juostelėmis. Agurką smulkiai sukapokite.
Prieskonius kartu su smulkiai sukapotu čili pipiru pakepinkite sausoje keptuvėje, kad aromatai įsigertų vienas į kitą ir sustiprėtų. Suberkite į majonezo, laimo sulčių ir jogurto mišinį, sudėkite silkę, agurką ir išmaišykite. Palikite mažiausiai 6 valandoms skoniams įsigerti.
Skani ir tikrai įdomi silkė. Labai maloniai jautėsi agurko traškesys ir čili aštrumas. Vyras buvo sužavėtas skoniu, o kadangi aš mėgstu jausti tikrą silkės skonį, tai šiek tiek nusivyliau.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu