Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. kovo 7 d., penktadienis

Pica iš spintelės

Kai grįžtate iš kelionių, ką randate šaldytuve? Chichichi...tuščią ir tik su negendančiais produktais:) Spintelėse irgi tik kruopos, makaronai ar konservai.  Tada supranti, kad fantazija virtuvėje yra labai svarbus dalykas. Tiesa, dar yra šaldiklis, kuris saugo didesnes galimybes:)
Taigi, grįžę po atostogų aptikome šaldiklyje besivoliojantį kažkada gamintos picos tešlos gabalėlį, šaldytuve dar visokių užsilikusių mažų gėrybių: "šlapiankės", marinuotų seliavų Marinuotos ir sūdytos seliavos, 2 marinuotus agurkus, pomidorų pastos, sūrio.
Taigi, kaip tikri neapoliečiai gaminome picą iš to, ką turime po ranka.

Picos padui naudojau:

1 kg kietagrūdžių miltų
20 g šviežių mielių
1/2 l šilto vandens (apie 35 laipsnių)
15 g druskos


4 seliavų file
100 ml pomidorų tyrės
1 marinuotas agurkas
3 riekelės "šlapiankės"
50 g sūrio "Džiugas" drožlių (geriau būtų mocarela, bet neturėjau)
1/4 paprikos
sūdytų kaparėlių
džiovintas raudonėlis

Picos pagrindą gaminau pagal Italijos meistrų rekomendacijas.
Vandenyje ištirpinkite mieles. Miltus išsijokite, padarykite duobutę ir pilkite lėta srovele vandenį, o kita ranka maišykite. Supilkite visą vandenį į miltus ir išminkykite. Suformuokite vienodo dydžio rutuliukus ir palikite 5 valandoms pakilti. Tada rankomis formuokite apvalų picos pagrindą (man jis nesigavo labai apvalus). Apliekite pomidorų tyre. Išdėliokite likusius visus ingredientus (smulkintą papriką, žiedais supjaustytą agurką, juostelėmis "šlapiankę", kaparėlius, raudonėlį), išskyrus sūrį, kepti į  orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių temperatūros 15-20 minučių. Kai pamatysite, kad picos kraštai pradeda rusti, o ir žuvytė atrodys iškepusi, apiberkite sūriu ir kepkite, kol šis išsilydys.
Visai skani gavosi picikė:)



7 komentarai:

  1. Tikrai taip, pica visada pas mus būna gėris, nors kai pagalvoji kai norim kažko skanaus ir nesudėtingo - kepam picą, kai nesugalvojam iš skirtingų produktų ką suorganizuoti - kepam irgi picą :) Mes beveik visada darom irgi - iš šaldytuvo likučių, bet kažkodėl ji gaunas visada labai skani :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aušra, o mūsų namuose picos praktiškai nebūna. Bet kartais užbanguoja ir prisidarau tešlos, užsišaldau, o tada ekstra atvejais nerealiai patogu:) O iš šaldytuvo likučių pati skaniausia:)

      Panaikinti
  2. Man atrodo, kad po kelionės, tai per daug sudėtingas patiekalas;-)))) Bet tą tuščio šaldytuvo situaciją tai puikiai žinau. Ir panašias picas tuomet kepu. Dar visuomet svogūno plonais žiedais supjausčiusi ant viršaus užmetu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dovile, kai turi tešlos kameroje, tai vienas juokas iškočioti blyną, o tada pridėti visokiausių likučių:))) O apie svogūnus net nepagalvojau, super idėja:)

      Panaikinti
  3. Norėjau pasitikslinti, ar tikrai 1kg miltų reikia? Tuomet koks kiekis tešlos gaunasi? Nes iš 0,5 kg man gavosi iškloti pačią didžiausią turimą stačiakampę skardą - tokių gabaritų picos pakako 5 asmenų vakarienei, tai iš 1kg tuomet picos išeina maždaug 10 porcijų, arba 5 porcijos tikriems ėdrūnams? Ar aš kažko nesuprantu ir negerai darau? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ieva, tikrai taip dariau is 1kg. Kitą dalį užsišaldžiau porcijomis. Tiesiog gaminau, pagal itališką receptūrą, o ten buvo tokios proporcijos surašytos. Tešla man patiko. Gali bandyti gaminti iš pusės porcijos.

      Panaikinti
    2. Ačiū už receptą! Dariau iš pusės kiekio. Tešlą paruošti pavyko puikiai, o štai tokį ploną picai padą padaryti - nelabai. Gavosi labai nelygaus storio ir šiaip didele dalimi storokas :( Išduokite paslaptį, kaip tai padarote? Nes kuo ploniau bandžiau, tuo labiau norėjo suplyšti...
      O kaip šaldote tešlą? Kai iškyla, po tų 5val dedate į maišelį/indelį ir į kamerą? Ar tešla nesusigadina? Ar atitirpdama netęžta?

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu