Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. vasario 10 d., pirmadienis

Tuno užkandėlė per 3 minutes

Tunas brangi žuvis. Todėl ypatingai svarbu, kad ji būtų šviežia. Ir dar ypatingiau ruošiant vienokį ar kitokį patiekalą jo nesugadinti. Nes perkeptas Tunas tampa sausas, sprangus, įgauna specifinį poskonį ir reikalauja padažo, kuris uždangstytų visus trūkumus.
Tunas man skaniausias žalias. Būdama gerame japoniško maisto restorane visada renkuosi tuno sašimi, moderniame su itališka gaida restorane užsisakau tuno tartarą. Kurį kartas nuo karto pasigaminu ir namie Tuno fiesta ar Tartare di tonno (Tuno tartaras). O solidžiame kepsnių restorane užsisakau tuno steiką, kurį patiekia iš šonų apkepusį, o viduje tik šiltą. Jeigu tai būtų jautienos steikas, sakytum su krauju. Tačiau pats pačiausias tuno kepsnys gaunasi iš šoninės Tuno šoninės kepsnys, kai kepdami riebalai sudrėkina mėsą, sultys tiesiog teka, o aromatas dieviškas.
Tačiau mes gyvename Lietuvoje, žuvis, ir dar kokybiška, yra tiesiog retenybė. Tad užmačius parduotuvėje gražios spalvos tuną neatsispyriau pagundai išbandyti.

3 porcijos

300 g tuno file
2 valg.š. sezamo sėklų
sezamų aliejus
žuvies padažas
kalendros
1valg.š. aliejaus kepimui
Supjaustykite tuno file nedideliais gabalėliais. Apvoliokite sezamo sėklomis. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi sudėkite žuvies gabalėlius. Kai padėjote paskutinį gabalėlį, pirmą jau verskite ant kito šono ir taip 3 kartus, kad apkeptų iš visų pusių, bet vidinė dalis liktų žalia.
Dėkite į lėkštę, pašlakstykite sezamo aliejumi ir žuvies padažu, apiberkite smulkinta kalendra.
Vyrui pritrūko pikantiškumo, tai pasipjaustė smulkiai čili pipiro.
Man tai geriausia užkandėlė, kai norisi kažko tokio!

6 komentarai:

  1. mmmmmm o šviežio ir kokybiško tuno gaut tikrai nėra lengva... bet skaniai atrodo ::) kadanors bus išbandyta :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dovile, kai tik uztiksi pirkti sviezio, nusipirk, nepasigailesi:) Svarbiausia neperkepti, o visa kita tik skonio reikalas:) O Tu laaaabai skaniai moki gaminti:)


    AtsakytiPanaikinti
  3. Odeta, man tai mistika kaip tą tuną taip gražiai apkepa aplink, o vuduje taip lygiai neiškepę būna. Man dar niekad taip neišėjo - tai į vieną, tai į kitą pusę gaunasi. Bet mes tai tuną nerealiai mėgstam (tik jau brangumėlis čia jo - už šviežio tuno file (iš Šrilankos) kilogramą lupa apie 400 lt!, tad pasimėgaujam tik ypatingomis progomis). Man jis visais pavidalais skanus - ir sashimi, ir tartaras, ir sierred, ir keptas...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nida, svarbiausia labai įkaitinta keptuvė, "aštrios" akys ir matematika:) Lietuvoje tuno file kainuoja 1kg apie 100Lt, o Ispanijoje apie 30 Eur, bet niekada nebūna pilkas ar apdžiuvęs, bet šoninė, tai ta jau artėja prie "kosmoso" 60-70 Eur, bet skonis aukščiau už "kosmosą":)
    Man jis irgi visais pavidalais skaniausias, net kardžuvei konkuruoti nepavyksta:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaip tik nukoviau nerealu tuno gabaliuka, tai spek, kur narsau iskart, ka pasigaminti :D Sitas labai nieko variantas atrodo :)
    Skaiytyoja

    AtsakytiPanaikinti
  6. Odeta, butent taip ir kepiau, nerealu! Tik nedejau kalendros, o patiekiau su sojos+wasabi padazu tirstu/astriu. Dar padariau morku+agurku+sezamo salotu (ziuljenu supjausciau), bet tik siek tiek, kad tunas grotu pirmu smuiku. Buvo karaliska vakariene vakar! Aciu uz idejas :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu