Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. sausio 12 d., sekmadienis

Indiška maniera kepta višta

Vis dėl to, koks geras dalykas yra savaitgalis! Atsipūti nuo įtemptos darbo savaitės, susitinki su draugais, paragauji vieną kitą taurę vyno ir esi ramus, kad rytoj vis tiek laisva diena, bei gali miegoti iki soties ar visą dieną vaikščioti su pižama. Man labai patinka savaitgaliai. Ypač šiandien, kai už lango vėl matosi žiema, snaigės drebiasi visos apsunkusios į žemę, o ši klojasi baltu patalu. NEREALU!
Dar penktadienį, sužinojusi būsimą orų prognozę pasirūpinau šaldytuvo turiniu, kad nieko netrūktų ir nereikėtų trenktis iš namų dėl kokio mažmožio. Juk per pūgą visiškai nesinori kišti nosies iš namų?:) Pirmiausia, prasukau pro ūkininkų turgelį, kuriame nusipirkau naminę vištukę, silkutės (atradau vieną skanią ir riebią), daržovių, duonos. Silkę pasidariau Silkutė pagal kolegę "Dzūkiškai" viskas labai paprasta ir aišku, bet niekada nenuvilia, kai norisi silkės su actu ir svogūnais. O sekmadienio pietums pasiūliau puode keptą vištą, marinuota jogurte su indiškais prieskoniais, kažką panašaus yra kepusi Nida Keptas viščiukas marinuotas jogurte, o perskaičiusi pas ją supratau, kad tokio skonio viščiukas būtinai atsiras ir ant mūsų stalo. Ta diena išaušo šiandien:)

4 porcijos

1 višta (apie 1 kg)
1 indelis natūralaus jogurto
1 žvaigždinis anyžius
5 cm imbiero
3 skiltelės česnako
3 gvazdikėliai
1 nedidelis čili pipiras (džiovintas)
1/2 arb.š. malto cinamono
1/2 arb.š. kumino

1/2 arb.š. maltos kalendros

1/2 arb.š. malto turmeriko
1/2 citrinos sulčių
druska, pipirai, lauro lapai.
Anyžių, gvazdikėlius, čili pipirą  sutrinkite grūstuvėje. Suberkite į puodą (pas mane tas iš RIMI, kur pagal lipdukus parduodamas), kuriame bus kepama višta kartu su kitais prieskoniais. Maišant apkepkite, kad prieskoniai lengvai įkaistų ir paleistų intensyvų skonį. Česnakus ir imbierą susmulkinkite bei sumaišykite su pakeptais ir atvėsintais prieskoniais bei jogurtu. Palikite vištą marinuotis 4valandas.
Įkatinkite orkaitę iki 190 laipsnių, vištą įdėkite į troškinimo/kepimo puodą ir uždengę kepkite 1,2-1,5val. (priklausomai nuo dydžio).
Labai sultinga, aromatinga, pikantiška su daug padažo višta buvo įrašyta į favoritinių patiekalų sąrašą:)






10 komentarų:

  1. Super super super! Ir atrodo gerai, ir net aromatą užuodžu:)) Tas jogurtas ir indiški prieskoniai tikrai vištieną padaro NEREALIĄ!!:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nida, būtent man irgi tas jogurto ir indiškų prieskonių mišinys suskambo nerealiai! Padažas buvo išlaižytas iki paskutinio lašo!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ech būtum anksčiau publikavus, būčiau šiandien valgius :)
    Šiandien kepiau tradiciniu būdu, su česnaku ir kmynais :)
    Bandysiu šį kitą kart ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Violeta, tradiciniu būdu man irgi patinka:) Dabar aš niekaip neatsivalgau jautienos tradiciškai paruoštos, su pipirais ir druska, bei kepta žemoje temperatūroje:)

      Panaikinti
  4. Yummy! Taaaaip skaniai apskrudusi :) Reikes ir man tada isbandyti pagal si receptuka, kad jau pagyru pilna :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitytoja, primygtinai rekomenduoju:) Ypač kai lauke šaltukas, o čia toks aromatingas, aštrokas vištos gabalėlis lėkštėje, sušyli kaip mat:)

      Panaikinti
    2. Ikalbejai :) Savaitgaliui bus :)

      Panaikinti
  5. Nepamiršk parašyti ar patiko?:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Butinai :) Beje, jogurto indelis tai tas didesnis, virs 300g kur buna? :)
      Skaitytoja

      Panaikinti
    2. Užtenka to nedidelio, pas mus vištukė nedidukė pasitaikė, tai užteko 150ml indelio:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu