Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. gruodžio 4 d., trečiadienis

Užtepėlė su rūkytu lynu

Labai džiaugiuosi ir noriu su jumis pasidalinti nauju, žiemišku Debesys kulinariniu žurnalu. Jame yra mano du receptukai. Bet apie juos papasakosiu šiek tiek vėliau, nes nuotykių buvo:)
Užsisukau į metų pabaigą. Darbe reikia pabaigti senus pradėtus darbus, namuose sumąstytus projektus. Nebėr kada nė virtuvėje sukiotis ar savimi pasirūpinti. Svarbiausia, kad laiku suspėti viską kas buvo suplanuota šiems metams, įvykdyti viską gerai ir kokybiškai. O kur dar sukurpti artimuosius planus kitiems metams, tiek darbe, tiek namuose? O dar šventėms pasiruošti? O svečius priimti?
Šiais metais, kaip jau daugelį metų to nėra buvę, šventes švęsime Lietuvoje, Vilniuje. Sukvietėme visus artimuosius kartu susėsti prie Kūčių stalo mūsų naujuose namuose, o tuo pačiu atšvęsti ir įkurtuves. Taigi persikraustymo, ruošos, dėlionių maratonas tęsiasi ir atrodo, kad pabaigos nematyti. Labai svarbu viską suspėti iki švenčių, kad mes patys ir mūsų svečiai jaustųsi jaukiai ir maloniai. Kad mano naujoji orkaitė nepavestų,  kad  sėkmingai iškepčiau Kalėdinę žasį, kad suspėčiau išmokti naudotis dujine virykle ( tik iki 18metų ja teko naudotis). Žodžiu, šiuo metu jaudulio pilna visame mano gyvenime.
O dabar tiesiog maitinamės greituoju maistu, be didelių išradinėjimų ir fantazijų. Išverdu katilą sriubos su kokiu kaulu, sumuštiniai, saločikės-mišrainikės ir lekiam toliau milžinišku greičiu. Bet per tą savo lėkimą netyčia atradau ir labai skanią užtepėlę:

1 nedidelis šaltai rūkytas lynas ( gali būti ir kita riebi žuvis)
1 česnako skiltelė
2 valg.š. tepamo varškės sūrelio
1/4 čili pipiro be sėklų
1/2 citrinos sulčių
laiškinis česnakas (gali būti ir petražolės, kalendra...)
druska
pipirai
Išrinkite kaulus iš žuvies. Lengvai sutrinkite žuvį šakute, tegul išlieka juntama žuvies faktūra. Užspauskite citrinos sultis ir išmaišykite. Česnaką ir čili pipirą ypatingai smulkiai sukapokite ar sutraiškykite. Laiškinį česnaka susmulkinkite. Viską sumaišykite su sūreliu. Paskaninkite druska, pipirais.
Viskas labai greita ir labai skaniai pikantiška!



10 komentarų:

  1. šauni užtepėlė, bet išduok, kur tokią žuvelę Vilniuj sugavai (pradedu kaupti naudingus adresus:))?

    ach, kaip suprantu tuos persikraustymo rūpesčius ir savųjų taip stipriai nelaukiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rūta, pirkau Fabijoniškėse, ūkininkų turgelyje, prieš Maximą:)
    Ne tas žodis persikraustymas...ir to gaila ir ano, o kai pamatai dėžes kalnais, košmaras apima. Ir dar žinai, kad tai nepabaiga, nes tas dėžes dar reikia sudėlioti į tinkmas vietas...sudedi išimi vėl sudedi vėl ištrauki...Viskas, daugiau jokių kardinalių kraustynių su visomis šmutkėmis! O svarbiausia, kad pamatai kiek neteisingų sprendimų buvo priimta, kiek daug nepatogumų...tiesiog galėčiau dirbti kraustymosi koordinatore:)
    Jeigu reikės patarimų, kreipkis...ypač kokių klaidų nedaryti interjere:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ai, mes jau vienoj vietoje pasimokę - imsim kraustymo komandą :)))) patys tik kojines ir rankšluosčius susipakuosim. Bo kai prisimenu tą procesą prieš tris metus, kai realiai susipakavom visus namus per parą, tai pagaugai per nugarą bėga. O Tavo atveju - gi smagu (pala, kaip ten sakoma? Smagūs rūpesčiai? Ha) - į naujus namus. tai kad ir nuvargusi fantazija, bet vis kraustymasis su polėkiu :)

      O, žinau tą turgelį - bet rašausi užrašinėn, kad nepamiršt (nes jau kaip žiauriai užsimaniau tokios žuvies…)

      Panaikinti
    2. CHACHACHA...smagūs rūpesčiai:)))) Jeigu kitokių nebūtų, tada gal ir taip? Dabar jau baigiu apsiprasti, kad nerandu ryte kojinių ar kremas neaišku kur, paltas kurioje drabužinėje...o virtuvėje, tai iš viso beprotybė! Sudėliojau, o dabar pati ieškau kur ką padėjau, kaip stalčiai atsidaro, ar durelės iš kurios pusės atsidaro? O iš kitos pusės labai labai smagu, šviežias namų kvapas, daug erdvės, dujinė viryklė su wok-u, šaldytuvas gaminantis ledukus ir milžiniškas darbastalis su dar "didesne" pjaustymo lenta...

      Panaikinti
  3. Cha, cha, aš kai prieš 8 metus iš Kauno krausčiausi irgi tik kas svarbiausia persivežiau. Ir vėl apaugau visokiais nereikalingais daiktais. Reik prasivalyt ir man nuo senų, iš mados išėjusių, rankinukų ;-) O aš irgi į darbus įsisukus ir mažai gaminu, nebent ką nors savaitgalį. Va, dabar makaronus su padažu gaminsiu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dovile, kai pas mane ant stalo atsiranda makaronai, o dabar jie dažnas svečias, tai reiškia, kad tikrai neturiu laiko arba sergu:) O rankinukų aš irgi niekaip negaliu išmesti...tiesiog kažkokia priklausomybė man nuo jų:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Išsivaizduoji, aš taip laiko neturiu, kad net sugalvojau KĄ NORS jau pagaminto parduotuvėje nusipirkti. Vieną vakarą po Rimi pasiblaškiau, ir dar kitą..ir ką tik pamatau man viskas neskanu: padarytos silkės, mišrainės, apvolioti trupiniuose kepsniai kažkokie.. Kad ir kokia pavargusi būnu, bet makaronai su padažu arba ryžiai su šaldytomis daržovėmis išvirti 100 kartų geriau, nei mišrainė iš PC.

      Panaikinti
  5. Dovile, sutinku su Tavimi, kad geriau jau ryžių išsivirti:) Aš irgi vieną dieną nusipirkau pagamintos parduotuvinės mišrainės, tai po to gal kibirą vandens išgėriau. Nežinau ko ten pridėta buvo?:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kokia puiki! Ant paskrudintos duoneles pasaka turi buti... Tokius receptus saugausi, labai pravercia ir prie vyno taures, ir siaip, kai jau nebezinai, ko ir nori :))) Ir sveikinimai keliaujant i naujus namus :) Sie rupesciai vienkartiniai, greit pasimirs :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  7. Skaitytoja, pas mus irgi ant stalo, penktadienio vakarais dažnai karaliauja užtepėlės, užkandėlės ir šiaip visokios skanumėlės (uch, kaip poeta pavariau:)) O su kraustynėmis jau baigiu apsiprasti, aišku, kol randu ką nors, penkiolika kartų ne tuos stalčius ar spinteles atidarinėju. O dar dujinė vyryklė, su ja irgi dar mokausi kepti virti:) Bet šaldytuvu negaliu atsidžiaugti. Ir šiaip, viskas tikrai yra labai gera, kai susitvarkai, kvepia šviežiu naujumu:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu