Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. gruodžio 13 d., penktadienis

Troškinys su jūriniu upėtakiu

Rimi prekybos centre buvo jūrinių upėtakių išpardavimas. Nors mano apsipirkimo tikslas buvo absoliučiai kitoks, bet pamačiusi nuolaidą, neatsilaikiau ir užsipirkau visą žuvį. Parsinešusi namo žiūrėjau į tą upėtakį ir apie save blogai galvojau: - švaistūnė esi! Nežinai ką gaminsi, o prisiperki! Gal jau laikas pradėti planuoti?! Bet priekaištai sau visiškai nepadėjo, upėtakis, kaip arklys riogsojo ant darbastalio. O aš vis vaikščiojau ratais bandydama išvengti bet kokio priartėjimo prie žuvies. Gerai, kad vyras paėmė iniciatyvą į savo rankas. Nupjovė galvą, nuskuto žvynus ir sukišo į šaldytuvą. Nors ne į temą, bet nepasigirti negaliu:), nuo šiol turiu šaldytuvą su nuline zona! Kurioje produktai ilgai išlieka švieži. Nerealus dalykas, ypač tomis akimirkomis, kai idėjos apleidžia ir meilės gaminti nėra.
Tačiau valgyti reikia. Ir pasiduoti apatijai jokiai būdais negalima. Tad išsitraukusi upėtakį sugalvojau pagaminti troškinį su daržovėmis, kuris primena šiltus kraštus ir visada yra gerai.

6 porcijos

1 upėtakis
1 svogūnas
3 česnako skiltelės
3 bulvės
1 morka
1skardinė smulkintų pomidorų
1valg.š. kaparėlių
3valg.š. kapotų žaliųjų alyvuogių
1 stikl. baltojo sauso vyno
1 stikl. vandens
druska
malti juodieji pipirai
aliejus
Kepimo skardą pašlakstykite aliejumi. Suberkite smulkintus svogūnus, česnakus. Įkaitintoje iki 180 orkaitėje apkepkite 5-7 minutes. Į skardą išdėliokite žuvį, supjaustytas bulves, morkas, kaparėlius, alyvuojes. Pabarstykite pipirais, druska. Užpilkite smulkintais pomidorais iš skardinės, vynu, vandeniu ir uždengę skardą folija kepkite 20 minučių. Po to nuimkite foliją ir kepkite kol bulvės su morkomis galutinai suminkštės.
Toks labai paprastas žuvies troškinys "one pot" variantu visada yra labai gerai ir primena Italiją ar Ispaniją, Maroką kur labai dažnai žuvis būna patiekiama su gausiu pomidorų kiekiu.


9 komentarai:

  1. Odeta, receptas receptu, bet nuline zona aš jau metus džiaugiuosi! Kai vyras aiškino, kad būtinai reikia, tai maiviausi visaip, sakiau, kam pinigus švaistyt, užteks ir paprasto Liebherr, o dabar pati negaliu atsidžiaugt ilgai šviežiais produktais.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Serpent, aš žinojau, kad ta nulinė zona yra geras dalykas, bet kad toks geras negalėjau patikėti:) Būtent salotos šaldytuve guli savaitę ir dar vis kaip šviežios, žiūriu ir savo akimis netikiu. Dabar jeigu dar vieną pirkčiau šaldytuvą, tai tikriausiai tik nulinė zona, vyno laikymo zona, ledukų šaldymo stalčius ir kokia viena kamera galėtų būti, o daugiau nieko:)

      Panaikinti
  2. Na, su tom zuvim taip ir buna... As irgi neatsispiriu :))) Lasisa/ upetakis visada visas atsiduria pirkiniu krepselyje, nors ir neplanuotai. As dar dali file sususau, buna salotoms, sumustiniams, uzkandziams. Porcija, zinoma, tos dienai vakarienei, o likuti supjaustai porcijom ir keliauja i saldikli. Man pravercia, kai noriu zuvies, bet nieko gero/grazaus nerandu pirkti, arba zinau, kad diena bus itempta ir i parduotuve nebebus kada uzlekti, tai is vakaro istraukiu, pernakt atsyla saldytuve, ryte suprieskoniuoju, vakare buna vakariene per 5min paruosta :)
    O vyras saunuolis, padeti reikia :) Mano daro ta pati, nes jei jis nesutvarkytu zuvies, manau iskart pasibaigtu mano tokie pirkimai, liktu file ir pan pasirinkimas - nelabai jau man patinka ja doroti :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitytoja, pas mane tas pats būtų, tik file ir beliktų:) Man kažkaip sunkiai darinėjasi, tik jau su silke tenka pačiai kautis. Kartą pasakė, kad daugiau jos nebedoros, tai ir nebelendu į akis, džiaugiuosi, kad kitas darinėja, dar ir vištą išfiletuoja, kad kaulai sultiniui liktų:) Apie ką daugiau svajoti ir begalima;)
      Gerą idėją apie rytinį pasūdymą papasakojai. O tai nusiperku gabalą ir galvoju kur kišti kai nesuvalgome:)

      Panaikinti
    2. Na va, mes panasiai, turim vyrus, kurie gelbeja :) O del file susudymo tai taip, geras reikalas, kitaip ir as nezinociau, kur tokio dydzio zuvyte sudeti :) Po poros dienu puikiai isudyta buna. Na dar zuviene is kaulu ir galvos buna visada (jei nesinori - ta rinkinuka uzsaldau irgi).
      Skaitytoja

      Panaikinti
    3. Žuvienei ir aš kaulus ir galvas šaldiklyje kaupiu:)

      Panaikinti
    4. Beje, pasidalink idejomis Kuciu/ Kaledui stalui :) Manau, kad labai kokia skania minti pamestum, ir ne tik man :)
      Skaitytoja

      Panaikinti
    5. Skeitytoja, surašiau planuojamą meniu. Kaip tau jis skamba, gal dar kol ne vėlu, galima pakoreguoti?:) Išbandžiau aguonų pyragą, super!

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu