Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. gruodžio 17 d., antradienis

Anties riešutų sriuba ir Kalėdinis meniu

Su Kalėdiniu meniu šiek tiek lengviau. Nes jau galima valgyti viską ir su viskuo. Todėl sugalvojau prašmatniai pasivaišinti. Nes svečių namuose bus tiek pirmą, tiek antrą Kalėdų dieną. Tad ir maisto atsargų reikia pasirūpinti iš anksto. Nežinau kaip reikės visą šitą šventinį šurmulį atlaikyti?:)

1. Bus aguonų pyragas, kurį man rekomendavo Skaitytoja, o panaršiusi pas blogerius, pamačiau, kad tai labai populiarus Aguonų pyragas savaitgalį atlikau bandomajį kepimą. Pavyko, patiko, dingo pilvukuose kaip mat.
2. Austrės Keptos austrės arba tiesiog žalios su raudonojo vyno acto su šalotais padažiuku.
3. Neapsisprendžiu dėl krevečių, gal kas žinote vertą nuodėmės receptuką? O jeigu jūs man nepagelbėsite, manau bus šitos labai skanios, bet su nelabai kokia foto Gambas al ajillo
4. Iš anksto išsikepsiu veršienos kumpį Ypatingai minkštai paruoštas jautienos kumpis arba kaip paskutinį kartą kepiau Jautienos nugarinė, jis puikiai tiks šaltas.
5. Priklausomai kokią antieną gausiu nusipirkti priklausys ir ką gaminsiu, jeigu krūtinėlė, tai bus Anties krūtinėlė , o jeigu bus visa antis, tai pagal Nidą Apelsinų sultyse troškinta antis. Nes esu jau išbandžiusi ir sulaukusi begalės komplimentų. Vienareikšmiškai žinau, kad visos nekepsiu. Atrodo gražiai kai padedi ant stalo, bet po to tik išėdos lieka ir grožio jokio.
6. Žuvį ruošiu ant garų su kokiu nors pikantišku padažu arba Garinta menkė su ančiuviais ir mocarella su nerealiu moliūgų garnyru Svarbiausia, kad žinau, jog žuvis bus tikrai gaminta ant garų. Nes iš po vakarykščio norėsis tik lengvo maisto.
7. Visokiausių žalių salotų, kad pilvukai nesustotų.
8. Jeigu bus laiko, noro, pirkti, tai būtinai pagaminsiu kimštus pipirus Įdaryti pipirai
9. Prisiminiau, kad šaldiklyje turiu jautienos išpjovos ir baravykų, tad jeigu pritruks vaišių ant stalo, ar netikėtai dar sveteliai užgrius, bus Jautienos/baravykų carpaccio
10. Ant mano stalo vištienos nebus, bet jeigu jūs sugalvotumėte Kalėdoms išsikepti vištelę, tai nuoširdžiai rekomenduočiau Seksualūs vietnamietiški viščiukai arba Rytietišku rudeniu kvepiantis viščiukas.

Viskas, esu rami. Visi bus sotūs, o ar laimingti, tai jau nuo mūsų pačių priklausys:))

O po švenčių kaip lėksiu į pajūrį ir savaitę ramiai vaikščiosiu jūros pakrante ar pušynu, kvėpuosiu grynu oru, skaitysiu ir nebevalgysiu, nebegaminsiu! 

O dabar dar vienas smagus receptas. Kuris buvo patalpintas žurnale Debesys. Labai įdomus, sotus, kvapnus, neregėtas, negirdėtas receptukas. Ir riešutai tampa tokie minkštai stangrūs, įsigėrę anties ir tolimųjų rytų aromato. 

4 anties kulšelės
marinatui:
2 valg. š. sezamo aliejaus
4 valg. š. žuvies padažo
2 valg. š. medaus
4 valg. š. ryžių acto
2 cm imbiero šaknies
2 česnako skiltelės
sriubai:
2 litrai vandens
4 stiebeliai citrinžolės
100 g lazdyno riešutų
100 g nesūdytų pistacijų
100 g graikiškų riešutų
10 datulių
100 g džiovintų svarainių
1 kokoso sulčių
druska
grūsti juodieji pipirai
kalendra
Anties kulšeles nuplaukite, nusausinkite, keletą kartų įpjaukite odelę. Česnakus ir imbierą susmulkinkite ir sumaišykite su sezamo aliejumi, žuvies padažu, medumi ir ryžių actu.
Anties kulšeles įtrinkite pagamintu marinatu. Palikite 2-3 valandoms skoniams įsigerti.
Įkaitinkite keptuvę. Nusausintas anties kulšeles apkepkite iš visų pusių, kol jos lengvai apskrus ir ištekės riebalai. Kulšeles nusausinkite servetėle.
Užvirkite vandenį, sumažinkite ugnį, supilkite kokoso riešuto sultis, įdėkite citrinžolę ir anties kulšeles.Uždengę virkite ant nedidelės ugnies 2-3 valandas. Nugriebkite atsiradusius riebalus.
Suberkite datules, svarainius ir visus riešutus. Virkite 40 minučių, kol riešutai suminkštės, o anties kulšelės mėsa švelniai atsiskirs nuo kaulų. Tiekdami papuoškite kalendra ar kitomis prieskoninėmis žolelėmis.






10 komentarų:

  1. O Tu, moterie, ilsiesi kada nors? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rūta, už tai po to kai dingsiu, net ausų nesimatys:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kur tu vėl dabar dingsi? Aš tai nieko ypatingo negaminu, tik visokias banalybes kaip makaronai. Prasidėjo visokių susitikimų, vakarėlių maratonas, tai po visokius restoranus vaikštau. Ir apie kokį čia pasninką prieš šventes galima kalbėti????

    AtsakytiPanaikinti
  4. Į Lietuvišką pajūrį:) Mes irgi paskutiniu metu kukliai maitinamės, ne dėl vakarėlių, tikriausiai kaupiuosi svečius priiminėti;) Jėgas kaupiu:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dovile, gal pasninkas ir neblogai, jeigu tuom tiki, jeigu turi palaikymą. Apsivalyti visai neblogai! Bet kai tokie tempai,šventiniai renginiai, tai valios reikia daugiau nei įmanoma jos turėti...arba niekur neini, nebendrauji, tada aš suprantu, kad įmanoma.
      Mes 12 metų nesame Lietuvoje šventę Kalėdų, o užsienyje žmonės kažkaip į visą tai žymiai paprasčiau žiūri ir švenčia. Tikriausiai ir mūsų tauta eina link to. Ar tai gerai, kad nesilaikome senųjų tradicijų? Nežinau, tikriausiai net ginče būčiau pasyvi arba greitai užginčyta. O kaip Tau atrodo? Įdomu būtų sužinoti ką mano lietuvių tauta apie tradicijas (gilias, su pasninkavimais ir t.t.), jų laikymąsį ir nesilaikymą. Kurių daugiau būtų, įdomu?

      Panaikinti
  5. Odeta, pasijauciau, kad tu kaip auksine zuvele norus pildai :))) Tik paprasiau pasidalinti menu - ir kita diena atsiranda, tiek Kuciu, tiek Kaledu :) Oij kaip as zinau ta jausma, kai galvoji, kaip cia tas Kaledas suruosti... Siemet man ramu - Kaledinis menu ne nuo manes priklauso, as pasirupinsiu tik Kuciu idomesiu variantu. Na, bet aguoni pyraga pristatysiu Kaledoms ;)
    Ta apelsinine anti ir as esu bandziusi, nerealus geris! Sitas receptas pas mane bus tarpusventiniu laiku, darbo daug nereikia, o dar pasilepinti norisi :)
    Kas del pasniko... tai as irgi netikinti. Nesilaikau jo, o ir reiksmes nezinau, tiksliau neprisimenu jau... Man tradiciskai tik uzsilike, kad Kuciu vakariene be mesos ir pieno produktu, tai kazkaip taip ir buna. Siaip man bent svarbiau susitikti su draugais/ artimais, pabendrauti ir skirti kokybiska laika. O penktadieniai hmm neseku, bet manau kad tikrai buna be mesos, nes tos pacios zuvies ir juros gerybiu megeja, o penktadieniais prekybcentriai juk atveza sviezios (kiek tas imanoma) :) Ir vakareliu neatsisakau, ramiau negyvenu. Net atvirksciai - daugiau priesventiniu susitikimu, planavimo, vazinejimo ir pan. Bet smagu, atsikvepiu ramiai po visu svenciu, o gera nuotaika dar niekam nepakenke man regis :) Plati tema, tai cia trumpai :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  6. Skaitytoja, artėja Kalėdos, prasideda norų išsipildymo metas:) Ar pastebėjai, kad pas mane tik labai paprasti receptai. Nes man patinka bendrauti, šėlti, draugauti, o ne prie puodų suktis matuojant milimetrus ar skaičiuojant laipsnius, proporcijas. Todėl man patinka greitai greitai susisukti virtuvėje, o po to tik mėgautis švente:)
    Man atrodo, kad įprastais penktadieniais nereikia laikytis pasninko? Nes tarp mano draugų yra tradicija, kad penktadienį reikia švęsti, šeštadienį ilsėtis, o sekmadienį ruoštis sekančiai savaitei!
    Man prieššventiniai vakarėliai firmose, susitikimuose neleidžia atsiduoti susikaupimui ir apmąstymams. Dėl to aš labai žaviuosi žmonėmis, kurie tai gali daryti ir turi tiek valios:)
    O nuotaika svarbiausia! Dukra visokiausių staigmenų prigalvojo, aš užsipirkau fantastiško vyno...porą buteliukų numačiau iš ypatingų vyno rūsio lobynų, o visus kitus užsipirkau Mineraliniai vandenys su 30proc. nuolaida:) Tikiu, kad maistas pavyks...o ko daugiau ir norėti?:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Oi, merginos, nesilaikau aš pasninko, bet man reikia laiko apmąstyti viską, kas vyko, kas vyksta mano gyvenime. Ir šiaip patinka susikaupti karts nuo karto. Tai va, viduje poreikis tam yra, bet realybėje nesigauna. Darbai spaudžia, reikalai spaudžia, visokie lakstymai, susitikimai, dukros būrelių pasirodymai ir t.t. Man nelabai patinka būti įsuktai į masines švenčių psichozes;-)) Mėgstu kažkaip supaprastinti viską: ir receptus, ir dovanas, ir namuose tvarkas...Patinka per šventes prispilti termosą karštos arbatos, dar įsimesti ką stipresnio su laipsniais, sumuštinių ir eiti su šeima paklajoti po miškus..;-))) O vakarėliai prieš kuriuos reik ten puoštis, ruoštis, šukuosenas ir manikiūrus special darytis, tai nervina..

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sugundei šituo patiekalų. Ir anties turiu, ir riešutų. Tik paskaičiavau, kad labai ilgai verda;-))) Bet manau, kad pabandyt iš tiesų verta.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dovile, kaip tu viską tiksliai aprašei, tiesiog tiesiu taikymu į dešimtuką:) Kai atsimenu apie savo pabėgimus iš Lietuvos per šventes, tai dabar visas šventes ir pasiruošimus joms stengiuosi atlaikyti kaip Marytė Melnikaitė:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu