Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. lapkričio 14 d., ketvirtadienis

Vištų šlaunelės mango sultyse

Karts nuo karto mūsų namuose tapo labai madinga gerti natūralių vaisių sulčių kokteilius. Geriame iš įvairiausių vaisių, kartais daržovių, bet iki šiol vis dar neturiu įsigyjusi normalios sulčiaspaudės bei vis dar blaškausi kokią ją čia nusipirkus. Noriu, bet neapsisprendžiu. Kadangiu man labai svarbu, jog mūsų namuose visada būtų įvairiausių vaisių, tai kai jie labai labai prinoksta ar būname atsivalgę, tada jau pradedame visaip išsidirbinėti ir ant stalo atsiranda kokteiliai: mangai su apelsinų sultimis, ananasų su melionais ir mėtomis ir dar milijonas visokių variacijų priklausomai nuo metų laikų, prekybos centrų pasiūlymų ir t.t. Todėl natūralu, kad tarp pavykusių kokteilių karts nuo karto "užsirauname" ir ant nepavykusių. Dažniausiai nepavykėlis iškeliauja į vieną vietą, tačiau kartais pamarinuoju juose kokį mėsos gabaliuką ar žuvį. Šį kartą mangas pasirodė, kad ir prinokęs, bet buvo plaušėtas, tad sultys pasiprašė būti negeriamos, tačiau puikiausiai tinkamos marinavimui.
Mane taip įsiutino, tas amžinas nekokybiškų produktų pardavinėjimas prekybos centruose, kad nusprendžiau nešvaistyti pinigų vėjais.

4-6 porcijos

6 vištų kulšelės
4 morkos
1 svogūnas
3 skiletelės česnako
4cm imbiero
2 nedideli mangai
1 apelsinas
1 arb.š. maltų čili pipirų
1/2 arb.š. maltos rūkytos paprikos
1/2 arb.š. cinamono
5 kardamonai
3 gvazdikėliai
didelė sauja šviežios kalendros
3valg. š. moliūgų aliejaus
druska
Ryte iš apelsino ir mango išspauskite sultis, sumaišykite. Sausoje keptuvėje, šiek tiek patraiškę apkepkite kardamoną, gvazdikėlius, cinamoną. Atvėsinę suberkite į sultis ir išmaišykite kartu su čili ir paprika. Pamerkite vištos šlauneles ir marinuokite kol grįšite iš darbo.
Įkaitintame troškintuve apkepkite su moliūgų aliejumi riekutėmis pjaustytą svogūną, sutraiškytą česnaką ir smulkiai sukapotą imbierą. Išimkite. Į puodą sudėkite nusausintas vištos kulšeles pirmiausia ant odos, kad ištekėtų riebalas. Apkepus grąžinkite atgal svogūnų-česnako-imbiero mišinį.
Morkas supjaustykite stambiomis riekelėmis. Viską išmaišykite. Supilkite mangų sultis (bus apie 1 stiklinę) ir 1/2 stiklinės vandens. Įberkite druską ir įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje kepkite 40 minučių.
Pabaigoje apibarstykite smulkinta kalendra.
Aromatas verčiantis iš kojų pasklis po visus namus ir visi tik lakstys aplinkui šaukdami:- kada bus valgyti?!:)
Odelę galima valgyti ir nevalgyti, priklausomai kaip mėgstate. O visa kita nuostabiai skanu, aromatinga ir sultinga.





12 komentarų:

  1. Jau jaučiu tą mangų kvapą…. Viskas rašausi į privalomų darbų sąrašą - atsivalgyti mangų. Maniau, kad tai padariau tik atvažiavus į Briuselį, kai kokius tris savaitgalius iš eilės namo parsinešdavom po dėžę mangų, neturinčių nieko bendro su iki tol ragautais Lietuvoje ir priminusiais tą manginį malonumą patirtą Izraelyje.

    O koktelių mozaika tai galėtumei ir pasidalinti, kitus įkvėpti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rūta, aš prieš 2 savaites IKI nusipirkau fantastiško skonio mangus, galvoju, savaitė ar pusantros praėjo, kad ir vėl bus tokie pat skanūs ir kokybiški mangai. Ir dar tokie prinokę atrodė. Bet pasirodo, nepataikiau:(
      AŠ jau susitaikiau su ta mintimi, kad Lietuvoje praktiškai neįmanoma gauti vienodos kokybės produkto. Net sekant sezoniškumą. Deja, bet tokia realybė. Pomidorai, jeigu parduotuvėje, o ne turguje ar pas mamą, net vasarą būna plastmasiniai ir t.t.
      O kokteilius, tai ką turiu tą malu ir plaku:) Tik atradau, kad labai skanu pridėti mėtų. Ypač vasarą, jos labai atgaivina.

      Panaikinti
  2. Gera mintis taip panaudoti sultis:) Nors mes išmaukiam visas, kurias išsispaudžiam:) Dabar apelsinai - tokie saldūs, kad atrodo, jog cukraus būtų pridėta. Net vandeniu atskiesti norisi. O jei dėl sulčių mašinos, labai rekomenduoju Magi Mix. Puikios sulčiaspaudės, negalim atsidžiaugti savąja.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nida, neerzink su tomis sultimis kur pas jus. Aš tų fantastiškų apelsinų skonį sapnuoju. Nepamiršiu kaip Marakeše už jų 5 pinigus vos ne 0,5l pripila tik ką šviežiai išspaustų sulčių, apsiseilėjimas totalus. O čia deja, ir apesinai rūgštūs ir mangai kaip kelmas ir obuoliai iš Lenkijos:) Bet už tai agurkėliai pas mus tokia skanūs būna, kad visiems "deda į skūrą":)
      Dėl sulčiaspaudės, ačiū už rekomendaciją, reikės pažiūrėti. Kai buvome Bof-e tai visokiausių prisiūlė, kad galva apsisuko ir galutinai pasimetėme kokios norime:)

      Panaikinti
    2. Lietuvoje apelsinuose daugiau vitamino C, o Izraelyje - cukraus :D

      Panaikinti
    3. Nu žinokit, juokas juokais, bet tikrai šiemet kaip niekad daug to cukraus apelsinuose:) Odeta, svarbiausia sulčiaspaudėje - megavatai, t.y. galingumas. Jei nebus galios pakankamai (nežinau kokios LT pardavinėjamos), tai vaisius ne tarkuos, o trins, ir dar neišspaus sulčių padoriai. Kažkada esu tokią gražią sulčiaspaudę iš Amerikos parsivežus. Amerikoje ji tarkavo morkas, obuolius kaip tankas, o Lietuvoje, kai transformavau iš 110V į 220V, nesugebėjo net pomidoro išspausti:)) Išmečiau visą naujutėlę mašiną, ir pirkau naują. O ar esi kada bandžiusi rankinį presą, kuriuo arabų kraštuose (Izraelį įskaitant) spaudžiami granatai ir apelsinai?

      Panaikinti
    4. Rūta, tada pas mus visuose vaisiuose vien tik vitaminas C:DDD O norisi ir cukraus, juk šiaip ar taip pyragų saldžių nevalgau?:)
      Nida, turiu nusipirkusi mechaninį presą, bet juo spaudžiu apelsinus, mandarinus, greipfrutus, bet niekad apie granatus nepagalvojau. Super, kaip sako mano vyras už šią idėją iš Tavęs vynas priklauso ( čia tipo, padarei gerą darbą, dar ir susimokėk):DD O sulčiaspdaudės dabar kažkokios lėtaeigės labai populiarios. Mano draugai irgi yra iš Amerikos prisivežę aparatūros, tai dabar neturi kur dėti. O gal žinai, kaip išspaudžia aliejų iš visokių sėklų?

      Panaikinti
  3. Oi kokią įdomią temą užkabinote. Aš vis mąstau apie sulčiaspaudę, bet aš mėgstu daržovių ir žolių sultis, o vaisių nelabai, nes man per saldžios būna. Aš namuose tik tokį rankinį presą turiu, tai pagal kažkokius užplaukimus išsitraukiu iš spintelės, perkam apelsinus, spaudžiam, kol vėl ant kokių netikusių vaisių užsiraunam ir vėl kurį laiką nespaudžiam.
    Odeta, man rgi visi labai tas lėtaeiges reklamuoja. Draugė dar visokius morkų pyragus iš tų išspaudų kepa. Bet aš vis dar niekaip nenusiperku.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dovile, aš irgi mėgstu daržovių: agurkų, pomidorų, morkų, bet paniškai nemėgstu burokėlių sulčių, nors pačius burokėlius virtus, keptus, šaldytus labai mėgstu. Labai skanu agurkų sultys su mėtomis. Dubajuje po kelias stiklines kas rytą gėriau:)
    O kokios firmos sulčiaspaudę turi tavo draugė? O patenkinta?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš tai nieko apie tas lėtaeiges nesu girdėjusi, tai nebūsiu geras pagalbininkas šioje diskusijoje:) O ir aliejų neįsivaizduoju kuo spaudžia. Tik iš alyvuogių mačiau kaip spaudžia, bet gi akmeniniais presais, ne sulčiaspaudėmis:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mano anyta kokią tai super duper lėtaeigę vasrą pirkosi. Su keraminėm tarkom ir visaip kitaip "labai gerą", bet ir kaina, kiek sakė, ten kažkokia kosminė. Neklausiau tik, ar po trijų mėnesių vis dar patenkinta, ar ne. Bet reiks užklaust.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Rūta, paklausk prašau apie tą super duper sulčiaspaudę, labai įdomu. Nes atsiliepimus turiu tik iš pačių pardavėjų, bet ne iš vartotojų. Mano aplinkoje niekas tokių super duper neturi, pakomentuoti irgi negali.

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu