Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. lapkričio 3 d., sekmadienis

Burokėlių kugelis su žuvies keksiukais

Šią idėją ilgai nešiojau savo galvoje. Vasaros pabaigoje, kai tik pasirodydavo pirmosios bulvės, būtinai kepdavome krosnyje bulvinį kugelį, būtinai su vištienos kulšelėmis ir fantastiškų draugų kompanija. Bet galvoje vis nerimdavo mintis, gal galima iškepti kugelį ir iš kokios nors kitokios daržovės? Bet vis nedrįsau rizikuoti, vis bijojau, kad nepavyks, o mažos kepimo formos kaip ir neturėjau, o didelėje rizikuoti kaip ir nedrįsau. Kol vieną dieną Dovilė su Skaitytoja neįkalbėjo išsikepti keksiukų Paukštienos keksiukai su morkomis , ta proga, net keksiukų formą nusipirkau:) Taigi, turėdama namuose keksiuku formą tiksliai suplanavau, kepsiu kugelį iš savo užsiaugintų burokėlių.
Gal kas nors ir yra kepę tokį burokėlių kugelį, bet aš gaminau jį visiškai pasikliaudama savo instinktais ir nuojauta. Sakė, kad pavykęs variantas:
4 porcijos

Burokėlių kugelis:
4 nedideli burokėliai
1 vidutinio dydžio bulvė
1 svogūnas
1 kiaušinis
2 česnako skiltelės
džiovintas raudonėlis
malti juodieji pipirai,
druska
1/2 citrinos

Žuvies keksiukai:
1 lydekos file
1 morka
1valg.š. manų kruopų
1 kiaušinis
1 svogūnas
pipirai
druska
aliejus
Burokėlius, bulvę, svogūną sutarkuokite smulkia tarka. Česnakus smukiai sukapokite. Į tarkį įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite.

Lydekos file sumalkite. Svogūną smulkiai sukapokite, apkepkite keptuvėje, atvėsinkite. Morką sutarkuokite burokine tarka, apkepkite ir atvėsinkite. Visus ingredientus sumaišykite kartu su kiaušiniu, manų kruopomis, prieskoniais.

Šaukšto pagalba sukrėskite tiek burokėlių kugelio, tiek žuvies maltinio turinį į aliejumi išteptas keksiukų formeles.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje, orkaitėje 35 minutes. Baigiant kepti burokėlių kugelį pašlakstykite 1/2 citrinos sultimis. Pateikite su salotomis arba su padažu.
Mus labai patiko burokėlių kugelis, o žuvies keksiukas iš viso tobulybė gavosi. Viskas buvo ypač aromatinga, puru, sultinga.
Kitą kartą kai gaminsiu burokėlių kugelį, būtinai išvirsiu dar ir padažą, a la bešamelio ar kažkokį kitą panašų. Nes šiuo atveju gavosi abu skoniai gana intensyvūs, o padažo reikėtų skoniams šiek tiek "atskiesti".





14 komentarų:

  1. Tobulai atrodo! Užsisaugau tam atvejui, kai vakarienę valgysiu viena :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilma, ačiū:) Aš irgi galvojau, kad vienai teks valgyti, bet visi kirto, kad net piškėjo:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. "smulki tarka" tai kokia? Kaip bulviu plokstainiui arsmulki kaip morkoms?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Smagu, kad grįžai po atostogų ir iškart prie teisingų patiekalų. Aš tai paskutiniu metu taip įsisukusi į visokius reikalus, kad mažai ir gaminu. Tiesa, sesuo su šeima pas mane svečiavosi, bet visas vaišes taip profiškai padariau, kad net nepajaučiau proceso. Va, ką reiškia nuolatinė praktika prie puodų ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveika Dovile, dažniausiai, kai reikalai užsisuka, tai ne iki virtuvės būna. Tada visokius konservus griaužiame ir mes:)
    O ką tokio profiškai pagaminai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nieko tokio profiško, bet pats procesas jau profiškas, t.y. lengva gaminasi bendraujant su svečiais ir dar vyną gurkšnojant;-) Vieną vakarą gaminau canelloni su daug daug daržovių, kitą įdarytą antį kepiau ir šiaip visokias užkandėles, salotas dariau. O dabar tai prastai su gaminimu: daug darbo, dukra trečia savaitė serga ir šiaip daug sumaišties visokios.

      Panaikinti
  6. Labai gera mintis su tais keksiukais:) Iš burokų aš pernai blynus kepiau - irgi buvau maloniai nustebinta, kad jie kaip bulvės tam tinkami:) Tad neabejoju, kad ir "kugelis" gerai gavosi. O tie žuvies "keksiukai" tai labai sugundė. Ir svarbiausia, kad porcijomis gerai pasidalina:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nida, man iš viso ta keksiukinė idėja yra tobula: nereikia riebalų, viskas savose sultyse!:) Bandau sveikai maitintis, bet sunkiai pavyksta:(

      Panaikinti
  7. Labai patiko šis receptas, artimiausiu metu būtinai išbandysiu.:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Meta, būtinai pabandyk:) Mums labai labai patiko, tik gal kokį švelnų padažą pasidaryk ar rūgščias salotas, tada skonis iš viso įspūdingas:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Odeta, kai orai atvėsta, tai sunkiau be tų riebalų gyvent. Bet man atrodo, kad tu ir taip pakankamai sveikai gamini;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nida, ačiū:) Bandau, bet kai nusipirkau šviežio alyvuogių aliejaus, "pamišau" ir visas salotas tik su juo gaminu:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu