Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. rugsėjo 30 d., pirmadienis

Rudeniškas veršienos troškinys

Šį savaitgalį padirbėjome iš peties. Išvažiuojant iš Vilniaus visur tik mirgėjo nuorodos: Derliaus šventė, Rudens gėrybių mugė ir t.t. Tad kas beliko mums, tik atvykus į sodybą irgi pasidaryti Derliaus nuėmimo šventę. Rezultatas: 2 dideli ir 1 mažas moliūgas iš septyniolikos daigų, viena morka iš visos lysvės, didelė sauja mikrobinių svogūnėlių, 13 bulvių ne ką didesnių nei svogūnai, 10 burokėlių ( tilptų į vieną litrinį stiklainį) ir 3 agurkai šiaip ne taip užaugę. Ir daug daug mėtų, kurias sudžioviau ir žiemą gersiu arbatą:) O, kad surinkti "gausų"derlių iki galo, pralėkėme per savo beržyną ir išgrybavome paskutinius grybus. Po tokio rimto darbo, reikėjo rimtai ir užkirsti. Troškiniui sunaudojant pusę derliaus, nesvarbu, kad labai mažo, bet svarbiausia savo ir absoliučiai ekologiško:)

4 porcijos

300g veršienos kumpio
4 mikrobiniai svogūnėliai arba 1 normalaus dydžio
1 morka
1 sauja apvirtų grybų
1 sauja žirnelių (naudojau šaldytus, vasarą nurinktus)
Aliejus
Druska
Malti juodieji pipirai
2 lauro lapai
 Veršieną supjaustykite gabalėliais, svogūnus smulkiai sukapokite, morkas supjaustytike nedideliais, o bulves didesniais gabalėliais. Grybus išdarynėkite, supjaustykite smulkiai ir vieną kartą apvirkite.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, apkepkite veršienos gabalėlius, kai švelniai parus sudėkite į troškinimo indą. Toje pačioje keptuvėje apkepkite svogūnus. Sudėkite viską į troškintuvą, pasūdykite, papipirinkite ir kiškite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę, 1 valandai. Jeigu trūks drėgmės įpilkite vandens ar vyno, bet man užteko sulčių iš mėsos, daržovių.
Toks paprastas ir SAVAS troškinukas:)





4 komentarai:

  1. Heh, kaip smagiai perskaiciau apie "gausu" derliu ;) uztat baravyku gera derliu turejai, tas puiku :) ziuriu pas nemazai blogeriu jau rudenelis jauciasi, troskinukai visokie ir "one pot" patiekalai karaliauja. Reikes ir man jau kazka panasaus sumeistravot tada, ka nors tokio rudenisko :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skaitytoja, juk žiauriai patogu "one pot", sumakalavai viską ir laisva:) O su baravykais pavyko, tai jau tikrai. Tačiau po to kiek miške buvome ar sodyboje, niekur nei trečdalio tiek neradome. Bet jau viskas, dabar reikia pradėti svajoti apie Kalėdas ir spanguolinį kisielių, virtinius su uogomis iš kompotų ir blynus storus ir riebius:))) Žiemai reikia ruoštis, salotas ir visokius kitokius žalumynus pamirškime;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Prajuokino tavo derlius;-) Aš prie namų turiu 3 kibiruose pasodintus pomidorų krūmus, tai irgi skyniau pomidoriukus. Ir turėjau kelis vazonus prieskoninių žolių, dar baziliko pora gerų krūmelių yra. O tavo troškinys tobulas, ypač kai valgai ir į tokį beržyną gali spoksot.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vakar kaip tik dariau kulnines troskini, is one pot serijos, pagal bulviukose - super duper gavosi :)
    As ta pati jau pamaniau... Tuoj ir Kalediniu dovanu reikes ieskoti... Nu ir bega ats laikas. Pasakiau kaip senute simtamete :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu