Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. rugsėjo 2 d., pirmadienis

Garinti virtiniai tarp Lietuvos ir Rytų

Pirmiausia noriu pasidžiaugti ir pasidalinti naujausiu kulinariniu tinklaraštininkų žurnalo "DEBESYS" rudeniniu numeriu. Jame turėjau ir aš garbės pasireikšti su savo receptais. Labai džiaugiuosi, kad merginos priėmė į savo draugišką, novatorišką, entuziastingą būrį. Kad su kiekvienu numeriu šis žurnalas tampa vis įdomesnis, apimantis vis daugiau temų. Kad atsiranda rėmėjų, suprantančių šio žurnalo reikšmę ir plėtrą su vis didėjančiu skaitytojų ratu.
Linkiu malonaus skaitymo, receptų ir įdėjų panaudojimo savo virtuvėje. Juk tam ir yra "DEBESYS" ir mes jam rašančios blogerės:)
Po didžiojo vasaros aptingimo, prasidėjus mokslo metams, pratinuosi prie virtuvės ir  prie maisto ruošimo, kuris tinka tiek suaugusiems, tiek vaikams (paaugliams). Aišku tingisi, po vasaros salotų "pamakalavimų", šaltibarščių ir sumuštinių bėgant pro duris. Dabar reikia pagaminti taip, kad grįžęs žmogus iš mokyklos sugebėtų pasišildyti, bei pavalgyti ir nesėdėtų alkanas belaukdamas tėvų, priekaištaujančiu žvilgsiu, kad buvo per sudėtinga, kad neskanu, kad užmiršo. Žodžiu, virtuvinės improvizacijos keičiasi. Tačiau virtiniai iš virtuvės nedingsta niekada!
Dažniausiai virtinius gaminu su plikyta tešla Labai skanūs virtinukai su sultiniu ir ne tik .
Tačiau šį kartą užsimaniau pagaminti rytietiškai, nes prieš keletą dienų nusipirkau bambukinį, kinietišką garpuodį. Todėl panaršiusi interneto platybėse ir suradusi daugybę pasiūlymų kaip gaminti Dimsūnus ir visokius kitokius virtinius, pasirinkau Jolitos  Shumai virtinukai tešlą:

300 g miltų
150 g vandens
2 valg.š. aliejaus
druskos

Įdarui naudojau:
300 g maltos veršienos
1 morką
1 svogūną
malti čili pipirai
šlakelis ryžių acto

Padažui naudojau:
1 smulkiai kapota česnako skiltelė
2 valg.š. sojos
2 valg.š. žuvų padažo (Fish sauce)
2 valg.š. ryžių vyno acto
2 valg.š. citrinos sulčių
1 arb.š. cukraus
maltų čili pipiriukų

Pabarstui:
svogūnų laiškai
kalendros lapeliai
Viskas labai paprasta. Įdarą pasigaminu paprastą, lietuvišką beveik kaip kotletams. Morką sutarkuoju burokine tarka, svogūną sukapoju ir viską sumaišaus su druska, pipirais, o kad šiek tiek įkvėptų azijos, pašlakstau ryžių vyno actu.
Tešlą užsiminkau ir suformuoju didesinius virtinius. Mažiau žaidimo:)
Garinau 15 minučių. Padažui česnakus smulkiai sukapoju ir sumaišau visus ingredientus.
Prieš tiekdama apibarstau smulkinta kalendra ir kapotais svogūnų laiškais.











12 komentarų:

  1. Jau nežinau kiek laiko galvoju apie tokius virtinius ir receptų krūvą prisirinkus, tik vis kažkaip nesigauna susiplanuot pagamint...gal kai orai dar labiau atvės... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Laura, tai šiandien kaip tik ta diena ir yra...oras žiaurus, kaip lapkričio mėnesį:) Todėl aš juos ir gaminau didesnius nei įprasta, kad mažiau stovėjimo ir lankstymo būtų:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu gi gėris. Odeta, Tu tikra sveikuolių karalienė ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū Rūta:) Bet iki sveikuoliškumo mums dar labai toli:) Būčiau liekna kaip gulbė...o taip nėra:( Nors stengiuosi stengiuosi, bet...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Prajuokinai...tikrai nemačiau, tik kaklas labai jau lieknas ir tai gervės laibesnis:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. va va :))) lieknos būna tik fermų vištos ;)))))

      Panaikinti
  6. Aga, Odeta, aš gulbė. Mano tik kaklas ilgas ir lieknas;-) Labai labai norim tokių virtinių. Parodžiau vyrui, tai abiems tik seilė nutyso. Reiks kada laiko turint (kai baigsiu Homeland žiūrėt) palipdyt.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Dovile! Pasiilgau! Matosi, kad virtuvė neberūpi ir draugai taip pat...viską užvaldė Homeland:) Būtinai, išbandykite ir būtinai ant garų...fantastiškas visų ingredientų skonis išsilaiko:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rūpi rūpi ir draugai, ir virtuvė;-) Viską paskaitau, viską pažiūriu, tik darbe į naują auditą gilinuosi, o namuose naudojuosi priešgimtadieniniu laiku ir tinginiauju. Penktadienį grįžo dukra iš kelionių, tai padarėm vakarėlį, visi visko prisinešė,tai iki šiol sūrius ir čipsus su quacamole valgau;-)))

      Panaikinti
  8. Atsakymai
    1. Žr. in facebook. Apytiksliai tai kokį ketvirtadienį.

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu