Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. liepos 23 d., antradienis

Žuvis kopūstuose

Kai ateina pavasaris, pirmiausias patiekalas būna šaltibarščiai, po to ateina laikas pavasarinėms salotoms, toms su salotų lapais, ridikėliais, agurkiukais, svogūnų laiškais ir daug grietinės. O kai ateina vasara, pasirodo skanieji pomidorai, tai būtinai maišau su aliejumi, grietine ir svogūnėliais, privalomai raugiu agurkus ir kitą dieną graužiu. Vasarai persiritus į antrą pusę, daržuose pasirodo pirmosios bulvės, o tada jos siautėja mano virtuvėje ir būtinai su odelėmis. Ko nepasakysiu apie savo mamą, ji pirmiausia puola kepti bulvinius blynus, man jie skaniausi pasaulyje:). O aš būtinai "konstruoju" balandėlius, nes man jie skaniausi su mažiukais, jaunučiais kopūstėliais.
Dabar, kai darbas darbą veja, dukra atostogauja pas močiutę, daržoves galima graužti ir taip, o namuose siautėja ištuštėjęs šaldytuvas ir jame tik kokią pasikorusią pelę gali rasti, prasimuša noras pagaminti skaniai ir su meile...tad konstruoju balandėlius su žuvimi.

3-4 porcijos

1 nedidelis šviežias kopūstas
3 morkos
1 didelė sauja šparaginių pupelių
4 pernokę pomidorai
2 žuvies file
1 svogūnas
3 česnako skiltelės
2 šaukštai aliejaus
bazilikas
druska
pipirai
Žuvį naudojau menkės file, bet galima naudoti ir kitą, svarbu, kad be kaulų būtų.
Išpjaunu kotą ir kopūstą pamerkiu į verdantį vandenį, kad suminkštėtų ir lengviau lankstytųsi lapai.
Svogūną ir česnakus smulkiai sukapoju, morkas sujaustau pagaliukais, šparagines pupeles perpjaunu į kelias dalis.
Pomidorus minutei panardinu į verdantį vandenį, kad lengvai nusiluptų odelės. Pomidorus pasirenku labai raudonus, pernokusius, mėsingus ( jeigu daug sėklų, išimkite jas). Smulkiai sukapoju ir dar patrinu šakute, kad būtų grubi tyrė.
Žuvį pabarstau druska, pipirais. Po to sulankstau gabalėlius į kopūsto lapus.
Svogūną ir česnakus apkepu aliejuje 5 minutes, sudedu morkas, pupeles. Viską apkepu keletą minučių, tada supilu trintus pomidorus. Užverdu.
Į troškintuvą sudedu sulankstytą kopūstuose žuvį. Galima prieš tai apkepti, bet kai jauni kopūsto lapai, man tiesiog to visai nereikia. O ir kepančio kopūsto kvapas nėra labai jau gardus:). Užpilu pomidorų-daržovių troškiniu, smulkiai kapotais bazilikais. Dedu į orkaitę 180 laipsnių 20 minučių trokšti.
Kai kas valgydamas dar gausiai užsibėrė krapų, prisidėjo grietinės, bet man ir taip skanu buvo:)


10 komentarų:

  1. Fantastiškai čia viską aprašei - aš irgi balandėlių didžioji gerbėja esu, bt su žuvim dar nesu bandžiusi :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Egle, išbandyk, tikrai nenusivilsi, tik pipiriukų ant žuvytės nepagailėk, nes skaniau kai pikantiškiau:)

      Panaikinti
  2. Nu tikrai ideja liuksiska su zuvimi! Ir sugalvok tu man :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aguonėle, čia iš šaldytuvo biednumo...kaip sakoma, iš kirvio košę viriau:)

      Panaikinti
  3. Darius su mėsa, su daržovėm, su grybais...bet su žuvim...labai įodmu ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laura, labai labai skanu, tik pipiriukų kitą kartą šiek tiek daugiau dėčiau, bet būtinai išbandyk...nenusivilsi:)

      Panaikinti
  4. Kokia gera idėja tokie balandėliai. Reiks būtinai išbandyti. Odeta, aš irgi šįryt iš visokių likučių pusryčius meistravau:-) Kepiau karštus sumuštinius.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ir balandėlius šiandien pasigaminau. Iš vištienos krūtinėlės, džiovintų slyvų, grikių. Tik kopūstas toks iškąstu šonu pasitaikė, tai truputį pasileido puode;-) Kaip ten bebūtų, bet esu laiminga vėl į savo virtuvę sugrįžusi.

      Panaikinti
    2. Dovile, sveika sugrįžusi:) Jau labai Tavęs trūko!
      Oho, kaip spalvinagai Tavo balandėliai skamba! Mes tai šį savaitgalį prisigrybavome sodyboje. Radome 25 baravykus, tokius "cikrinius" stangrius ir be kirmėlių:)

      Panaikinti
    3. Ką darysi iš baravykų? Labai pavydžiu, nes jau keli metai kaip negrybavau;-(

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu