Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. liepos 1 d., pirmadienis

Tuno šoninės kepsnys

Kai išsiruošiame atostogauti, labai mėgstu lėtai pasivaikščioti po vietinius turgus, jeigu moku tos šalies kalbą (nors truputėli) pasikalbėti, paklausyti visokių patarimų kaip gaminamas vienas ar kitas patiekalas iš nematyto negirdėto produkto. O kai jau susipažįsti su prekeiviu ir jis su plačia šypsena (kartais atrodo, kad jis iš tiesų labai džiaugiasi tave matydamas) pasitinka tave, paklausia kaip pavyko išsikepti ar išsivirti kokią "nesąmonę"...atrodo niekada niekur išvykusi ir nebuvau.
Kino Pavasaryje pamačiusi filmą apie sušių magą Jiro ir kaip jis renkasi žuvį ėjau į turgų su mintimi, kad būtinai nusipirksiu "fat tuna" ir gaminsiu suši, tai kaip gamino maestro. Galvojate, kad tai labai paprasta? Oi ne, stovi prie gausybės šviežios, ką tik sugautos žuvies ir blaškaisi, gal ant grotelių Šv.Petro žuvį, o gal jūrų velnią išsitroškinti, na jau ne, geriau jau pirksiu aštunkojį? Žodžiu, kai viso to negali nusipirkti Lietuvoje, apsispręsti ką pirkti pasidaro tiesiog neįmanomai sunku.
Bet šį kartą Tuno šoninė (fat tuna) atrodė fantastiškai ir abejonės buvo atidėtos kitai dienai.

3 porcijos

500g tuno šoninės
rupios jūros druskos
Mano noras gaminti sušius visiškai neįtikino šeimos narių,o dar kai oras buvo karštas ir virtuvėje visiškai nesinorėjo stovėti prie puodų. Pasirinkome ypač greitą, be jokių "pribombasų" kepimą. JUK PATI ŽUVIS YRA NEREALI!
Taigi, dedu tuną grotelėse ant labai įkaitintų anglių. Žuvies storis "per du vyriškus pirštus". Kepu ant vienos pusės 3,5 minutės, verčiu ir dar 3,5 minutės. Po to apvertusi atgal apiberiu rupia jūros druska ir kepu 1,5minutės. Pabijojau ilgiau kepti ir labai gerai padariau, nes vidus buvo labai sultingas, raudonas. Tikras vidutiniškai keptas, kai viduje jaučiasi šiluma.
Dukros porciją pakepiau apvertusi ant kitos pusės dar 2 minutes ir gavau vidų vos vos rausvą, bet dar drėgą ir sultingą.
Valgėme su šviežiomis ir keptomis daržovėmis.
Tas riebaliukas labai maloniai suvilgė tuno mėsą, kad beliko tik laižytis kaip kokiems katinams:)





9 komentarai:

  1. Oi, aš taip nupjautos tuno dalies net nesu mačiusi!! Atrodo tikrai įspūdingai, kiekviena rievelė matosi... Net seilė nutįso...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nida, tikrai skanesnė, sultingesnė, švelnesnio skonio. Kaina ne daug daugiau skiriasi nuo file, bet kokybė žymiai aukščiau:) Aš tokį tuną Europoje tik Ispanijoje ir tik turguje temačiau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ne, nu taip negalima.....aš dar vakarienės nevalgiau...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Patikėk, aš šiandien irgi ne tai valgau:) O jeigu pasakyti teisybę, tai ir visai prastai visokias nesąmones griaužiau:)

      Panaikinti
    2. Aš šiandien sugebėjau nerealiai neskaniai pavalgyti. Pirma nuėjom į tokią neseniai atsidariusią vietelę Basanavičiaus gatvėje Qpolo, bet per anskti, nes dar virtuvė (11.40!) nedirbo. Tai paskui sugebėjom į tokią nesąmonę nueiti, kad baisu.....gyvenime nesu neskaniau valgiusi.

      Panaikinti
  4. Užjaučiu, man irgi ne kartą teko tokiu stiliumi pietus praryti, tai vakare "belekas" atrodė guarmet:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. gabaliukas - nerealus. Žiauriai gražiai atrodo, tikiu, kad ir skanu turėtų būti.
    Tik, ar nereikia Tavęs užjausti su pasibaigusiom atostogom?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Rūta, jeigu pas jus bus pirkti, būtinai paragaukite:)
    O dėl atostogų, tai vienos pasibaigia, bet prasideda laukimas kitų;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Reikės pasidiryti.
      Puiku, kad dar bus atostogų. Aš savųjų irgi laukiu.

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu