Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. birželio 6 d., ketvirtadienis

Dorada su karamelizuotais pomidoriukais ir česnakais

Va čia tai tikras gardumėlis. Galvokite ką norite,  pyragų ir kitokių saldumynų mėgėjai, bet aš labiausiai mėgstu silkę, žuvį ir kitas jūros gėrybes. Na gerai, dar mėgstu sraiges, bet jau išdorotas ir apvirtas. Dar labai mėgstu agurkus. Irgi visose "pozose" (šviežius, marinuotus, raugintus). Bet kai šį kartą gaminau Doradą su karamelizuotais pomidoriukais, tai netekau amo nuo aromatų ir skonio. Būtinai išbandykite, apsilaižysite kaip katinai iš malonumo:)
O iš tiesų, tai visai ne tą norėjau parašyti. Norėjau parašyti apie tai, ko tikrai niekada nesitikėjau. Apie tai, kad Valerija iš Cukerka išbandys man receptą, bet negana to pati aprašys ir patalpins Debesys žurnale http://www.cloudsmag.eu/ . Aišku, kaip tikra šeimininkė įvedė savus pataisymus, bet seksualumas tikrai niekur nedingo, o gal dar net labiau išryškėjo...nežinau ar dėl to, kad vasara ir saulėtų dienų daugiau, nes maniškiams žiema kliuvo Seksualūs vietnamietiški viščiukai , ar pas ją skaniau iškepė, bet skonį dar dabar jaučiu ir vėl noriu pati pakartoti:)
Kai pakartosiu, tai ir aprašysiu...pažadu. O dabar apie tą, man tikrai tikrai pavykusią Doradą, kurią tiesiog privalote taip išsikepti...ir su visais ingredientais. O kad nebūti visai įkyriai, tai kai subręsite šiam patiekalui (o jis labai paprastas), būtinai atsidarykite Debesis ar mano Blogo žuvies skyrių:)

Dorada su karamelizuotais pomidorais
3-4 porcijos

3 Dorados
600 g slyvinių pomidorų
1 galvutė česnako
1 1/2 citrinos
60 g sviesto
50 ml alyvuogių aliejaus
2 valg.š. balzaminio acto
1 arb.š. cukraus
1/4 arb.š. druskos
šviežži malti pipirai
Doradą išskroskite, įpjaukite peiliu odą, pabarstykite druska.
Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir šlakeliu aliejaus. Įdėkite kepti žžuvį. Priklausomai nuo žžuvies dydžžio, kepkite po 5-7 minutes ant kiekvienos pusės.
Į įkaitintą kepuvę su šlakeliu aliejaus suberkite pomidorus, česnako skilteles su odelėmis. Suminkštėjus pomidorams, pašlakstykite balzaminiu actu, druska ir cukrumi. Lengvai vartydami pakepkite dar 3-4 minutes ir užžberkite pomidorus lėkštėje su visu padažžu.
Citriną perpjaukite pusiau, apiberkite cukrumi ir labai įkaitintoje keptuvėje apkepkite kol ši karamelizuosis ir parus.

Tas balzamikinis padažas persisunkęs karamelizuotų česnakų ir pomidorų aromatu, tiesiog dieviškai užpildo žuvį!!! O jeigu dar šlakelis karamelizuotos citrinos ir balto sauso vyno taurė.....NORIU VĖL!!!



19 komentarų:

  1. Gaila, kad suvalgyta jau...aš irgi mielai pakartočiau:)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pomidoriukai... (atsiprašau, kad giriu juos, o ne žuvelę), kaip man jie tokie patinka, tai žiaurų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rūta, žuvelė įprasta, ką jau čia ją ir begirsi:))) O pomidoriukų skonis sumišęs su česnakais arti TOBULUMO:)

      Panaikinti
  3. Nuostabu! Aš paskutinį kartą tik pirmadienį kažką gaminau, o jau ir ketvirtadienis atėjo. Labai labai norėčiau žuvies išsikept, tai reiktų kažkaip rytoj žuvies susiorganizuot. Bet žuvis tai ne jaučio uodega, ne toks ir deficitas;-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dovile, ar jau išbandei tuos karamelizuotus pomidoriukus? Manau jie puikiai tiktų ir prie vištienos:)

      Panaikinti
    2. Odeta, sveika sugrįžusi. Kaip atostogos?
      Nieko neišbandžiau, nes lyg tyčia tiek darbo turiu, kad net juoda akyse. Viskas vienu metu sukrito.
      Svajoju kaip nors dar savaitėlę pratempti ir nenumirti.

      Panaikinti
  4. Gaminau šiandien vėjažuvę su tokiais pomidoriukais ir citrina. Na galiu pasakyt, kad nepakartojamas skonis. Mano vyras sakė, kad tie pomidoriukai labai tiktų ir prie mėsos. Gaminsiu dar ne kartą tikrai. Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Agne, ačiū Tau, kad išbandei ir patiko:)

      Panaikinti
  5. Receptai gal ir geri, bet jau toks pyktis suėmė besistengiant juos įskaityti margų nuotraukų fone. Rrrr... Juk akis sugadinti galima.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Puolu tvarkyti...per artimiausiais dienas viskas bus matoma:) PAŽADU!

      Panaikinti
  6. Anonimas, kokia internetine narsykle naudoji? Pas mane viskas idealu.. Ant balto fono receptas. Sone kur menu - ten fone nuotrauka, bet labai neryski, isblurinta, tikrai netrukdo.

    Odeta, as tai pastebejau keista dalyka - ž raide visur pas tave yra dviguba "žž" :))) xixixi :))

    O zuvyte nuostabi! Speju kad visa geri garnyras ir sukuria :) Bandysiu ir as ;) Nes per siltus orus vien darzovem gyva, zuvis dar i raciona, o mesa - pamirsta... Receptukas kaip tik :) Isvis, del zuvies ir juros gerybiu as daznai Tavo skyreli pavartau ;)

    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nežinau kas čia atsitiko, bet ŽŽŽŽŽ niekaip nesigauna panaikinti. Kitur viskas gerai...juk čia smulkmena, nemaloni, bet smulkmena:))))
      Prisisiautėjau per atostogas su jūros gėriais, tik nuotraukos labai prasto gavosi...su muiline fotkinau, tai nežinau ką pavyks atgaivinti:)

      Panaikinti
  7. Labai patinka Jūsų receptai, bet ir pas mane pilkos nuotraukos fone sunkiai iskaitoma....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai pasistengsiu kuo skubiau sutvarkyti, kad taip nebūtų:)

      Panaikinti
  8. nuostabus vaizdas, o dėl pomidorų dabar viską atiduočiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Oditėle...šiuo momentu ir aš:))))

    AtsakytiPanaikinti
  10. Fantastiškai nuostabus ir paprasto paruošimo receptas. Man tokie patinka. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Žinai, man irgi patinka paprasti, natūralūs, neriebūs ir skanūs patiekaliukai:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu