Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. gegužės 27 d., pirmadienis

Vištienos sparneliai su wasabi ir kitais Tolimųjų Rytų pagardais


Visi giriasi, kad jau atidarė kepsninių sezoną. O aš vis dar buitiškai ant keptuvės, orkaitėje, puode verdu, kepu ir t.t.. Atsibodo lakstyti tarp lauko ir virtuvės savaitgaliais, tebunie, kad ir uodai niekadėjai kramto kaip pasiutę, bet vis tiek norisi mėgautis grynu oru, gera kompanija ir kepsninės teikiamais malonumais. O dar kai paskambina brolis ir pasigiria, kad TAVO ežere, nuo liepto pagavo 3,5kg sveriančią lydeką ir dar 3 normalaus dydžio. Lietuviškas nervas sukyla ir užsinori visiškai nesveiko maisto, kurį valgai su pirštais, terliojiesi užgeri alumi ir sėdi kojas užkėlusi ant stalo, o kiti te pasiunta dėl tavosios arogancijos. Su tokia pasipūtėliška nuotaika nulekiu į artimiausią parduotuvėlę, užperku vištienos sparnelių ir štai, kimšiu cholesterolį bet jau skanų skanų! Ir būtinai išsikepsiu kepsninėje, tiksliau iškeps, o man tereikia užmarinuoti, kad pirštus iš malonumo laižytume.
Pirma mintis buvo, kartosiu Neatsivalgomieji vištienos sparneliai , kita mintis gaminsiu kaip Viktoras siūlė Lipnūs vištienos sparneliai , kad garantuotai lipniai būtų. Bet vis tiek nugalėjo Tolimieji Rytai su savo sojomis, imbierais, wasabiais ir kitais padažais kaip kad Seksualūs vietnamietiški viščiukai

Sparnelių marinatas:

4 skiltelių smulkiai kapoto česnako
5 cm smulkiai kapoto imbiero
3 valg.š. sojos padažo
1/2 laimo vaisiaus sulčių
3 valg.š. žuvies padažo
1/4 arb.š. maltų čili pipirų
1 1/2 arb.š. wasabi miltelių
2 valg.š. sezamų aliejaus
1 valg.š. medaus
druskos
Sumaišau patrindama visus ingredientus dubenyje. Sudedu sparnelius, išmaišau, išspaudau ir palieku marinuotis šaldytuve per naktį, bet užtektų ir ryte, jeigu vakare kepsite.
Taigi, viskas nerealiai paprasta, belieka vienoje rankoje sparnelį laikyti, kitoje alaus taurę ir kojas užsikelti ant stalo........chachacha.......o kaip poto atsistoti, kai rankos užimtos, lipnios ir labai labai skanu?:))))) (aš taip nedariau, buvau padori, nors kartais taip norisi pasiautėti)





6 komentarai:

  1. Niam niam, atrodo tie sparneliai. Mes savaitgalį labai dukros baletu užsiėmę buvom, tai ir nepagrilinom. Savaitgalį pas draugus į sodybą važiuosim, tai reiks nusikopijuot receptuką ir pasiruošt vištienos sparnelių.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dovile, ir kaip sekėsi balerinai? Vertėjo aukoti pasisėdėjimą kieme prie kepsnelių? manau, kad vertėjo...ech kaip gera širdžiai, kai Tavo vaikas pasirodo scenoje:) O receptukai abu labai pavykę, tad gali drąsiai kopijuoti abu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi, privargau aš su tuo baletu, nes kokį mėnesį vos ne kasdien buvo repeticijos, įskaitant ir šeštadienio rytus. O kur dar kostiumų suruošimas. Kol surinkau viską, tai atrodo, kad Vilnių skersai išilgai išvaikščiojau. O koncertas visai smagus buvo, bet džiaugiuosi, kad jau viskas šiems mokslo metams baigėsi ir galėsiu iki rugsėjo pailsėt;-)
    Dar planuoju kada tavo tas mielines bandutes išbandyti. Atrodo labai viliojančiai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dovile, ko tik nepadarysi dėl vaikų. Aš irgi niekaip pamiršti negaliu meninio plaukimo varžybų...atrodo apsibliauti gaėdavau iš to ką MANO vaikas daro.
    O gamink šituos http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/02/minkstuteliai-pyrageliai-su-grybais-ii.html tikrai labai patiks:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pamiršau pasakyti, kad įdarą gali pasirinkti bet kokį:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kepiau šįvakar tavo neatsivalgomuosius sparnelius, bet per mažai laiko marinavom, nes visi alkani kaip vilkai, o ir norėjom prieš lietų suspėti išsikepti. Labai skanu buvo, tik liūtis mus vistiek užklupo ir teko pabaigti kepti orkaitėje. Bet vistiek puikus patiekalas gavosi ir reiks dažniau kažką panašaus pasigaminti.

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu