Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. gegužės 14 d., antradienis

Veršienos troškinys su dilgėlių pesto

Žiauriai senai gaminau ką nors iš veršienos. Mano galvoje buvo susidėjusi mintis, kad veršiena labai brangi ir labai plėvėta mėsa. Bet šią savaitę slampinėdama po IKI prekybos centrą užmačiau labai šviežią ir gražų veršienos gabalą. Neatsilaikiau ir nutariau išbandyti šią, taip seniai ragautą mėsą.
Kita problema atsirado galvoje. Ką pagaminti? Perverčiau keletą savo mylimiausių knygų, išnaršiau interneto platybes ir suradau, kad iš veršienos vokiečiai gaminą savo garsųjį šnicelį, italai saltimboccą, o dažniausiai ši mėsa troškinama su įvairiausiais ingredientais ir įvairiausiomis formomis, bei įvairiausiuose puoduose.

Veršienos troškinys su dilgelių pesto
3-4 porcijos

500g veršienos kumpio
3 skiltelės česnako
3 šaukštai miltų
šlakelis aliejaus kepimui
3 valg. š. trintų dilgelių
1/2 stiklinės balto sauso vyno
1 stiklinė verdančio vandens
4 kepiančiųjų pipirų
druskos

Garnyrui:
pomidoriukas
bazilikas
Veršieną supjaustau nedideliais gabalėliais, pasūdau, papipirinu ir palieku 2 valandoms įsisūrėti. Tada apvolioju miltuose. Įkaitinu keptuvę, supilu aliejų ir šiam įkaitus suberiu stabiai kapotus česnakus, sudedu apvoliotą miltuose mėsą. Viską apkepu, kol lengvai pagelsta. Supilu, vyną, vandenį ir atidengusi troškinu 15 minučių. Uždengiu, sumažinu ugnį ir 25minutes ramiai sau laukiu, kol galėsiu sudėti nuplikytas ir sutrintas dilgėles.
Kai atrodo, kad troškinys beveik ištroškęs, sudedu dilgėles ir palieku troškintis dar 10 minučių, kad visi kvapai ir skoniai įsigertų vienas į kitą. Tuo tarpu susipjaustau kekinius pomidoriukus...juk reikia garnyro?:) ir kantriai laukiu, kol viskas ištrokš. 
Mėsa labai minkšta, o padažas tiesiog fantastiškas! Toks labai šlapias patiekalas, troškinys:) O dilgėlės...pasirodo...nerealus dalykas!



10 komentarų:

  1. naujame fone neįmanomą įskaityti teksto... :(((

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kad, tekstas baltame fone su juodomis raidėmis? Peržiūrėjau keliuose kompiuteriuose ir matau tą patį:)

      Panaikinti
    2. Odeta, mano namų kompuose irgi matosi baltame fone juodom raidėm, bet mano darbo kompe to balto fono nesimato ir tekstas ant spalvotos nuotraukos ir tikrai nesimato. Neišsivaizduoju kodėl taip.

      Panaikinti
    3. Dovile, pasiaiškinau dėl fono. Pasirodo ir pas vyrą darbe matosi ant spalvotos nuotraukos. Nežinau ką daryti?:( Vyras man paaiškino, kad pas juos darbe labai galingi serveriai stovi ir daug veiksmų apriboja. Žinant kur Tu dirbi, manu serveriai irgi galingi. Bandysiu suradusi minutę laiko, pakeisti, bent jau foną.
      Gerai, kad žmonės parašo, o tai ir likčiau toliau prastai matoma;)

      Panaikinti
    4. O aš darbe kaip ir blogų neskaitau, tik vakar ar kada įlindau prieš darbo pabaigą įkvėpimo vakarienei ir užmačiau tą foną, bet kažkodėl pagalvojau atvirkščiai, kad kas nors ko nors neatnaujino darbe. Bet negi pradėsi vėjus kelt, kad blogai kulinariniai blogai skaitosi;-)))

      Panaikinti
    5. Tai jau taip:) Darbe domėtis maistu negalima:))) Tik dirbti ir dirbti....;)))))

      Panaikinti
  2. Aš šiemet irgi pamilau dilgėles. Šį patiekalą būtinai bandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš nuo jų tiesiog "sprogstu"...prisidariau pesto, prisišaldžiau, prisitryniau su druska. Kitaip tariant, prisikaupiau atsargų žiemai:))))

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu