Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. kovo 15 d., penktadienis

Lietuviškas Velingtono kepsnys ir Holy Mikos restoranas

Dar kartą labai apsidžiaugiau, kad rašau savo blogą. Kad galima dalintis receptais, patarimais, susipažinti su fantiškais žmonėmis.
Šiandien labai noriu padėkoti mielai Skaitytojai, už jos fantastišką patarimą kur nueiti skaniai ir maloniai pavakarieniauti. Pasiguodus, kur nusivesti draugus jaukiai ir nebrangiai praleisti laiką, ji labai maloniai parekomendavo restoranėlį "Holy Mikos". Tiesa ji rekomendavo dar ne vieną restoranėlį, bet šito buvau negirdėjusi ir nemačiusi, tad dar šiek tiek pasitarusi su Skaitytoja, susigundžiau.
Turėjome nerealų laiką su labai jaukia aplinka, nuostabiu aptarnavimu ir tikrai skaniu maistu bei smagia vyno korta ir padoriomis kainomis.
Aš valgiau barzdotės kepsnį. Laaabai skanus, gal šiek tiek virėja virdama risotto buvo per daug "įsimylėjusi"(sūrokas)
O Jaučio žandai vyrus sužavėjo ir jie gyrėsi, kad būtinai kartos šį patiekalą.
Alaus gerbėjai rinkosi jautieną troškintą aluje. Labai įdomus variantas, nes buvo troškinyje ir midijos.

Užkandžiams išbandėme antienos carpaccio, lašišos tartarą ir menkės "parfait". Visi vienbalsiai nutarėme, kad Menkės "Parfait" nugalėjo. Labai rekomenduoju paragauti šį užkandį.

Ir kaip aš nežinojau tokio jaukaus, skaniai vaišinančio ir maloniai aptarnaujančio restoranėlio "Holy Mikos"? Ačiū Skaitytoja už šį mūsų apsilankymą. Tavo skonis fantastiškas!

Taigi, po tokio apsilankymo ir ilgalaikės mitybos žuvimi, gaminu Velingtono kepsnį lietuviškai (čia dėl neapsisprendimo kokį gaminti, originalų ar neoriginalų?):

300gr. jautienos išpjovos
1 didelis lapas Mantingos bemielės tešlos
3 ypatingai plonai atpjautų juostelių šoninės (aš naudojau tipo prosciutto)
1 valg. šaukšto garstyčių
1 svogūno galvos
1 morkos
1 stiklinės raugintų kopūstų
penkių pipirų mišinio
2 lauro lapų
2 gvazdikėlių
druskos
Gaminimas:
Iš vakaro, jautienos išpjovą storai apvolioju penkių pipirų mišinyje ir palieku šaldytuve marinuotis. Apkepu susmulkintus svogūnus, burokine tarka sutarkuotas morkas ir troškinu su raugintais kopūstais apie 1 valandą. Jautieną apkepu keptuvėje iš visų pusių po 1minutę. Padedu į šoną atvėsti. Truputi pakočioju tešlos lapą, iškloju kumpio juostelėmis, kopūstais, dedu jautieną (prieš tai aptepiau garstyčiomis) ir viską susuku. Aptepu kiaušinio tryniu ir kepu orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių temeratūros, 30 minučių.
Kadangi mes mėgstame vidutinio kepimo steikus, neperktą mėsą, tai mums šis sultingas lietuviškas "Velingtonas" buvo pats tas.
Jeigu norite iškepti GERAI, reikėtų kepti iki 50 minučių.
Mėsa sultinga, pipirinė ir minkšta. Kopūstai, taip pat įsigėrę kumpio kvapo ir pipirų aštrumo, garstyčių pikantiškumo.
Jeigu norite tikro Velingtono, tada vietoj kopūstų naudokite pievagrybius, foie gras, o visa kita, tas pats. O kokio iškepimo mėsa, čia priklauso nuo jūsų.
SKANAUS:)

25 komentarai:

  1. Puiki mintis, Velingtonas su raugintais kopūstais, reiks ją pasiskolinti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mums labai patiko:) Skolinu už dyką:)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atsakymai
    1. O Ką? Negalima?:)))) (juokauju) Ko tik nepadarysi dėl mylimųjų:)

      Panaikinti
  4. Odeta! O as jau maniau kad pasiuliau ka netinkamo, nes neparasei tiek laiko komentaro po mano klausimu, ar patiko :))) Labai dziaugiuosi, kad toks saunus vakaras buvo ;) ir menkės parfait yra the best! ne vienas starteris nenugalejo dar menkes ten :)
    Ir nepatikesi - savaites pradzioje as irgi Velingtona dariau :)) Tik ta aka originalu :) Bet mano vyras del sitokio dar labiau apsidziaugtu :D, issisaugau, atrodo puikiai!
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Beje, sveikinu susikurus FB puslapi ;)
      P.S. nezinau, ar zinai ji,bet pasidalinsiu puikia nuoroda, inspiracijai, siandien kaip tik naujas numeris: http://www.sweetpaulmag-digital.com/sweetpaulmag/spring2013#pg1 , gal patiks ;)

      Panaikinti
    2. Ir Tau menkės parfait labiausiai patiko? Super restoraniukas, be jokių "pribombasų", bet skanus maistas, nuoširdi padavėje, santūrumas ir jaukumas. Ko daugiau ir norėti?
      O FB dukra sukūrė ir įkėlė, tai aš dabar košmaruojuosi, nes su kompiuteriu nesu didelė draugė:(( Bet, kaip sakoma vis tobulėju, žingsnelis po žingsnelio, bet į priekį.
      Ir dėkoju už žurnaliuką, tikrai nesu tokio aptikusi interneto platybėse:)

      Panaikinti
    3. O kodėl verta susikurti FB? Vis dvejoju, dvejoju...sesė įkalbinėja, Aušra (blogerė) siūlė, o aš vis kaip ožka įsispyrusi.

      Panaikinti
    4. Aš nežinau, tik nuo šiandien pradėjau viešai savo FB publikuoti. Patirties nulis...bandome tobulėti kartu?:)

      Panaikinti
    5. Turbūt reiks bandyt, reiks sesės pagalbos prašyt, ji ten specė ;)

      Panaikinti
    6. Odeta, tikrai taip - menkes parfait yra mano favoritas is starteriu :)
      O FB puslapis labai gerai! Juk smagu yra su kuo daugiau zmoniu pasidalinti receptais, sulaukti daugiau komentaru. FB siais laikais padeda labai - nes daugybe useriu info pasiekia zymiai greiciau per FB. Zodziu, cia mano sritis :) Duosiu patarima: dukrai didelis buckis uz si zingsni, o dabar palaikyk aktyvu FB puslapi - iskart kelk naujienas i FB, bendrauk su useriais, visas community labai greitai prades augti :) Juk smagu, kai daugiau zmoniu isitraukia i blogo veikla ;)
      Skaitytoja

      Panaikinti
    7. Skaitytoja, ačiū. Būtinai bandysiu palaikyti, žinios kol kas darželinuko, bet po truputi bandysiu būti aktyvi ir pozityvi:) Be abejonės, labai džiugu kai žmonės skaito mano blogą, kai komentuoja, gamina, klausia. Labai mielas, dar iki šiol nepatirtas jausmas:) To visiškai neturiu realiame gyvenime:)

      Panaikinti
  5. Odeta, "užmarinavau" druskuotame vandenyje šerno kumpį, bet mane neramina, kad per daug vandens ir todėl gali būti per mažai druskos. Odeta, išsivaizduok maždaug standartinį šaldytuvą, jo apatinę lentyną per visą apačią, ir kumpį maždaug 3 kg. Pripyliau pilną talpą vandens, druskos tai gal 0,6 kg supyliau. Atsiskiedė, net nesūrus tas vanduo atrodo. Ne per mažai bus?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dovile,vanduo turi būti labai labai sūrus. Apsemti turi per kokius 2-3pirštus ir dėk druskos 1kg (iš viso), nes jeigu bus druskos per mažai, supus. Geriau tegul būna gerokai sūriau. Paslėk, nors tai nėra būtina, bet jeigu kumpis kyla į viršų, negerai.
    Arba, druska kainuoja tikrai nedaug, viską perdaryk iš naujo. Ji dar tikrai nespėjo įsisūrėti ar kas nors pas ją pasikeisti.
    Turi būti labai sūru.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū. Perdarysiu viską.
      Gražiai padarėt facebooko puslapį. Šaunuolė tavo dukra. Matau ir pafotografuoja, ir facebooką padaro. Dar keli metai ir galėsit kartu šeimyninį verslą maisto srityje daryti;-)

      Panaikinti
  7. Ar dar reikia daugiau pagyrų? taigi, super. Ką jau kalbėti apie raugintus kopūstus :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ruošiamės atostogoms, tai tuštiname šaldytuvą ir fantazuojame ką su kuo gaminti:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aš čia biškį ne į temą, bet paskaičiau va šituos receptus http://www.moteris.lt/konkursai/siulyk-pavasario-patiekala-ir-laimek-kokybisku-puodu.d?id=60821631#!/2374628/foto.delfi.lt ir likau pakraupusi...
    Man rodos, kad mes jau aukštame lygyje maisto gamybos;-)))

    AtsakytiPanaikinti
  10. kad Tavo žodžiai tiesiai Ten;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Pritariu komentatoriams - už raugintus kopūstus -> 10 balų! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Mindaugai, ačiū už palaikymą:)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Kepsnys atrodo puikiai!!! Mielai dabar gabalėlį atsipjaučiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Indre, ne tik atrodo, bet ir skanu, paprastai pagaminama:)

    AtsakytiPanaikinti
  15. sužavėjo... kepsim ir lepinsimės :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O aš šiandien kaip tik iš esmės, perverčiau jūsų šeimynėlės puslapį...jūs kepėte su kiauliena....taip, kad jums tas skonis pažįstamas, nors gal kiekviena mėsa priduoda savitą skonį;) Bet man vis tiek labai patiko šis kepsnys, tikiu ir jūs likote sužavėti:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu