Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. kovo 12 d., antradienis

Kepta plekšnė su stambiais svogūnais ir Chorizo dešra

Sakysit užsiciklinau su ta Chorizo dešra ir žuvimi...na ir ką, užsiciklinau:) Tiesiog noriu namuose šeimynykščius pripratinti kuo daugiau valgyti žuvies. Sakysit, sugadinu? Tai nėra sveika? Gal ir taip, bet vis tiek bandymai eksperimentuoti virtuvėje, su virtuve, aš net pati atradu begales malonumų gamindama ir ragaudama.
Labai mėgstu žuvį, lengvai ir natūraliai pagaminama. Kai nuvykstu į Dubajų neagaliu atsitraukti nuo sušių, sašimių ir t.t., nes ten tokia nerealiai šviežia, kvepianti žuvis, kad čia Lietuvoje, net ranka nekyla eiti ragauti Philadelphijos sūrio prikimštų šių gėrių. Iš karto atsiprašau tokių japoniškos virtuvės mėgėjų, bet kol pirmą kartą gyvenime neparagavau tikrų tikrų iš laukinės žuvienos pagamintų sušių, sašimių ir t.t., tol nesupratau, kas tai yra ir kodėl visas pasaulis dėl jų meta galvas.
Na, bet čia Lietuva ir čia mūsų lietūs lyja, todėl vis dar esame labai laimingi, kad galime gauti nusipirkti laukinės menkės, stintų, strimelių ir plekšnių. O man patinka plekšnės mėsa. O kai pamatai jos kainą, meilė iškyla kelis kartus daugiau. Žinoma, mes valgome tik pačią mėsą (gal čia išmandrėjimas, bet mes mėgstame būtent TAIP), o prisižiūrėjusi restoranuose, knygose ir kitokiose literatūrose, suradau, kad ją populiaru ruošti su spirgučiais, kumpiu....prie ko lenkiu? Prie to, kad šiandien bus Plekšnės file su stambiai pjaustytais svogūnais keptais Chorizo dešros gabalėliuose....jaučiate? ...skanu?...man vėl seilės skiriasi...ir vėl noriu kartoti:)

3 asmenims reikės:
3 didelių (kiek tai Lietuvos turguje įmanoma rasti) plekšnių
2 labai didelių svogūnų galvų
15 cm Chorizo dešros
Daugiau jokių prieskonių!
Įstrižai supjaustau Chorizo dešrą, stambiai svogūnų galvas.Apkepu keptuvėje su vos vos aliejaus, tam, kad lengviau pradėtų skirtis dešros riebalai. Tada sudedu svogūnus, apkepu, kol šie apminkštėja, bet dar išlieka traškūs. Išimu iš keptuvės, sudedu plekšnių file ir po 1minutę kepu ant jau labai įkaitusių riebalų.
Jeigu svogūnai su dešra atvėsę, grąžiname atgal į keptuvę minutėlei. Bet aš dėjau į karštą lėkštę, tad beliko užkloti plekšnės file ir papuošti krapu.
Nerealiai skanu, nors atrodo per paprasta, o gal net ir prasta...pabandykite, suprasite, kad tai vertas pagarbos patiekalas:) Mūsų šeima, jį įsimylėjo:)


21 komentaras:

  1. kaip skaniai moki nupasakoti ;) bet čia ir pažiūrėjus tampa aišku, kad tikrai gardu, paprasta ir greita ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oditele, aš gi tinginė...nemoku ilgai kuistis virtuvėje. Man turi būti tikrai skanu, kad galėčiau aš čia taip "įkvėpintai" rašyti:))) Man taviškė vištiena vis dar akyse stovi:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Plekšnė yra nuostabiai skani žuvis, bet šį kart jau ir nuotrauką pagirti norisi, seilė tįsta :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aušra, mes irgi nuo plekšnės svaigstame:) O dėl nuotraukų, tai jau "nemeilikauk":)) Dar iki Tavųjų, kaip iki kosmoso:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na ir skaniai atrodo! Turesiu chorizo desros sviezios siandien, tikrai dalis liks, manau savaitgali "zvejosiu" pleksne parduotuvese :) O kad dar pradetu zuvis pas mus isdarineti iskarto, o ne patiems namie kuistis... Drambliuko svajone :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  6. Su išdorojimu blogis. Mes kartais iškepame visą su viskuo, išskyrus žarnas. Tda tik nuimu nuo odos ir dedu į lėkštę, bet kartais neišeina gražiai išimti...tipo a la dizainas nesigauna:) O kartą viena turgaus pardavėja pamokė, kad reikia verdančiu vandeniu perlieti ir oda nusilupa puikiai. Išbandžiau, tikrai taip.
    Laukiu nesulaukiu tų laikų, kai ir pas mus doros žuvį prekybos centruose.
    Turiu bėdą...reikia nusivesti mielą kompaniją į nelabai prabangų, bet mielą restoranėlį ar kavinę su skaniu maistu ir gera vyno korta:) Gal gali ką patarti?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Man tas pats - kepdavau isdarineta ir su oda, o paskui nulupdavau. O cia zalia zuvi perlieti verdanciu vandeniu??? Kaip idomiai! Tiesiog nupili is abieju pusiu ir tada doroji? Reikes pabandyti! Aciu, kad pasidalinai :)
    Hmm o del nebrangaus restoranelio - kas yra nebrangu siam atvejui? Pvz tas pats Buntegans Ausros g skaniai visai maitina, porcijos bent man per dideles net, o kainos net labai padorios. Su vynais regis nepersistengta, bet priderinti ka yra. Ar Holy Mikos? O jeigu Esse gedimino pr? Arba Metaxa Pilies g? Nors tiesa sakant ten jau nuo vasaros nesu buvusi. Na arba tas pats Fortas Algirdo g? Green Hall? St Valentino - bet jei daugiau zmoniu gali buti nebuti reikiamo dydzio staliuko ar tiesiog nelabai patogu. O vynine priesais gedimino 9 (uzskrito pavadinimas berasant :)) ). Am, abstrakciai cia, nelabai zinau ko tiksliai reikia, bet gal kokia minti ir pameciau :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. O Tu buvai HolyMikos? Patiko? Nesu nė karto jame buvusi? O Esse tik kai jie atsidarė...kurį labiau rekomenduotum? O Buntegans nenoriu vestis, nes draugai vokiečiai ir dar dažnokai buvojome:)Norisi kažkur nebūtoje vietoje:) Tai dabar blaškausi tarp Esse ir HolyMikos....išgelbėk iki galo, please:)))

    AtsakytiPanaikinti
  9. Am zinok bijau dabar buti atsakinga ar nuvilti :D Man siaip ir Holy Mikos patinka, skanus maistas, aptarnavimas smagus, ramiai galima pasedeti (nera minios). O uz Holy Mikos dar labiau Balzac'as patinka. Is visu triju (Holy, Esse ir Balzaco) Balzaca rinkciausi :) Bet zinai, skoniai juk skirtingi buna ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Bet girdėjau, kad Balzakas labai suprastėjęs paskutiniu metu. Aš jame buvau prieš kokius metus ar 1,5metų, tai buvo tikrai labai smagus restoraniukas. O draugai prie pusmetį ir spjaudėsi, gal jau susitvarkė? O apie Holy Mikos iš viso tik pirmą kartą išgirdau...dar toks keistas pavadinimas:)
    Reikės mesti burtus:))))
    O apie skonius, tai kažkaip visi tavo pasiūlyti variantai atitinka kokybės reikalavimus:)) Tik Fortas man niekaip nepereina į vakaro restoraną, nes labai dažnai ten pietaujame:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Hmm del Balzako pradedu galvoti, kad sefa veikia menulio faze :D As ta pati girdejau. Ir tiesa sakant 1 karta buvau nusivylusi. Paskui - vel gerai. Tai ir zinok tada. Holy man visai mielas. Hmm bet kai nezinau kas per sveciai pas Tave ir koks ju skonis - nezinau ar tiks :)) Isvis aklai yra sunku patarti. Tad ir Forta pasiuliau kaip alternatyva, nes nezinojau, kokio nebrangumo restoranas turi buti ar kokie norai siam atvejui :) Bet kokiu atveju brukstelk ka pasirinkai ir kaip patiko ar ne. Tikiuosi vakaras bet kokiu atveju bus geras :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Viskas, nutarta. Išbandysiu Holy. O Fortas man labai patinka, ypač tas Algirdo g., superinis aptarnavimas, kainos civilizuotos, meniu irgi jau dešimt metų vis atrandu ką suvalgyti:) O po to būtinai parašysiu kaip patiko:)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Man irgi pietauti Algirdo Forte patinka;-) Dabar dar pietauti pradėjom ir Franki vyninėje. Atrodo, kad nieko mandro ten, bet visad persiryjam, nes skanu būna (gėda prisipažint). Bet vakarui nelabai tiktų, nes toks slaviškas-čigoniškas stiliukas;-)))
    Aš nuo rytojaus vėl 3 paras už šeimos maitinimą būsiu atsakinga, tai dėliojuosi mintyse valgiaraštį. Reikia ne tik vakarienės, bet ir dukrai kažką palikti ko nereiktų šildyti grįžus iš mokyklos. '
    O žuvies reiks savaitgalį pasigaminti, nes labai jau Odeta įkvėpei su savo paskutiniais receptais.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Tenka karts nuo karto pro Frenki vyvinę pravažiuoti, vis pažiūriu ir pravažiuoju. Man pietums visai patinka Briusly, nes ten virtuvė ne kinietiška. O tai mūsų Algirdyne, vien kiniečiai siautėja:) Apart Forto nėra kur normaliai pavalgyti. Jazz ant stogo, taip suprastėjo, kad net graudu...kai už 17 ar panašiai litų gavau kininių salotų lapų ir porciją ekonominę, supykau. Submarine kol aptarnauja, tūkstantis metų praeina, o ir meniu tok labai vidutiniškas, o toliau kiniečiai...dar turime valgyklą "Kolonos", kai reikia greitai praryti ką nors:) Nors ten visai neblogą ir su besišypsančiomis virėjomis patiekalą gauni:)
    Kokia šaunuolė Tavo dukra, pati pasišildo maistą. Mano, tai išponėjusi...viskas ant stalo turi būti padėta:(( Jeigu ne tai "fleikeriai", sūreliai, varškytės valgomos.
    Jau pas mane šeimyna urgsti pradėjo, kiek galima žuvį valgyti?:)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Odeta, gėda prisipažinti, bet ji maistą tik mikrobanginėje pasišildo. Šiaip mes jos nenaudojam, bet va kartais ekstra atveju praverčia. Tai įdedu lėkštę su maistu, o jai belieka tik mygtuką 30 sek. paspausti. Maniškė vienturtė irgi palepinta, tai visko būna.
    Šiaip mes ir dukros vienos nepaliekam, bet dabar darbai užgriuvę, tai suorganizavom, kad ją į namus parvežtų, iki durų palydėtų ir pati pabūtų kelias valandas. Praeitą savaitę pirmą kartą buvo palikta viena, tai sugebėjo internete susirasti telefono numerį ir Kalėdų Seneliui paskambinti (!). Kovo mėnesį. Vienžo, nuotykių mūsų gyvenime netrūksta;-)


    AtsakytiPanaikinti
  16. Fuuuu, ne pas mus vienus nuotykių netrūksta:)))) Bet ir ką jos bedarytų...vis tiek jos pačios brangiausios ir mylimiausios:)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Tai neabejotinai pačios mylimiausios ir brangiausios;-) Mano dukrytei vakar dantų plokštelę įdėjo, tai mokosi valgyti su svetimkūniu burnoje. Tai irgi varškytėmis, sūreliais, virtais varškėtukais maitinam.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Užjaučiu mergaitę. Bet po to bus graži:)

      Panaikinti
  18. Odeta,kaip vakariene? Kur buvot galiausiai ir ar patiko? Hope nebuvo blogai?
    P.S. Pritariu Dovilei ir regis esu jau minejusi - su zuvies ir juru gerybiu patiekalais man pirmasis blogas Tavo blogas yra, ideju daaaaug randu pasisemti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitytoja, kokia aš Tau dėkinga už nuostabų vakarą:) Kad Tu žinotum:)))

      Panaikinti
    2. Kaip as dziaugiuosi tuomet! :)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu