Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. kovo 8 d., penktadienis

Įdaryti kalmarai kuskusu su chorizo dešra

Šiandien Kovo 8d. Prisimenu laikus, kai visi berniukai, po to vaikinai, o dar po to vyrai visada dovanodavo po raudoną tulpę. Man tai buvo visada labai malonu, beje ir dabar labai malonu ir ką aš čia kalbu, man gėlės, o ypač dovanotos vyro, kažkas nuostabaus. Bet buvo toks laikotarpis, kai moterų emancipacija užkilo iki debesų ir nusprendė, kad tai tarybinių moterų šventė ir mums nereikia tokios dienos. Ir kas tada liko? O gi nieko. Nebeliko jokios dienos, kuri būtų skirta mums, moterims.
Kaip džiaugiuosi, kad vis tik atėjome į protą ir kad ši nustabi pavasarinė šventė, su gėlėmis, su šypsenomis neužsimiršo. Beje ir švenčiama ji labai daug kur, ne tik buvusiose Tarybų sąjungos šalyse.
Ar gi nesmagu gauti gėlių ir iš svetimų vyrų? Ir visai teisėtai? Gal aš būsiu per daug tiesmukiška ir nesimaivanti...man patinka gauti gėles :)
Šiandien ant stalo nuostabiausių spalvų tulpių puokštė.
Tai va, gavusi nuostabių tulpių, su šypsena veide ruošiu šventinius pietus:)

Įdaryti kalmarai kuskusu su chorizo dešra:
3 asmenims reikės

9 nedideli šviežių kalmariukų
10cm ilgio chorizo dešros (maniškė buvo plona, kaip "sasyska")
1 svogūno
1 1/5 stiklinės kuskuso
svogūnų laiškų

Kalmarų marinatui:
2 šaukštai aliejaus
1/2 stiklinės valto vyno
1 arb. šaukštelio čiobrelių
1 arb. šaukštelio citrinos sulčių

Pomidorų salotos:
3 pomidorų
5 svogūnų laiškų
saujos krapų
aliejaus
1 arb.šaukštelio balzaminio acto
druskos, pipirų
Gaminimas:
Iš vakaro išsidorojau kalmariukus, užpyliau marinatu ir palikau per naktį.
Chorizo dešrą susmulkinau, svogūną ir jo laiškus smulkiai sukapojau. Keptuvėje sudėjau dešrą, kai ši kiek apkepė subėriau smulkintus svogūnus, kepiau pastoviai maišydama, kol šie suminkštėjo. Tuo tarpu, užmerkiau kuskuso kruopas verdančiu vandeniu. Kai šios išbrinko, sudėjau keptų chorizo ir svogūno mišinį. Kai viskas atvėso subėriau smulkintus svogūno laiškus.
Kalmarus kimšau mišiniu ir jau įkaitintoje keptuvėje kepiau karts nuo karto perversdama 8 minutes.
Žinoma, prieš kepdama, pasiruošiau pomodorų salotas. Smulkiai sukapojau pomidorus, svogūnų laiškus, krapus, sumaišiau su aliejumi, actu, druska, pipirais.
Jeigu tingite kimšti kalmarus, juos tiesiog galima iškepti atskirai ir valgyti su kuskusu. Bet juk šiandien šventė ir tingėti negalima:)))



8 komentarai:

  1. Mmmh, primena vakarienę Perpinjane - gal todėl, kad ten valgiau eva skaniausius kalmarus ;)

    O kovo 8-ą aš džiaugiuosi, kad galiu mūvėti kelnes, rūkyti (nors ir nerūkau), viešoje vietoje gerti šampaną, jodinėti ir t.t. - viską, už ką kažkada buvo baisingai smerkiama Žorž Sand. O šiandien ir taip savaime suprantama teisė mokytis, studijuoti, dirbti, balsuoti, skirtis ir turėti savu pinigų man taip pat labai patinka :) tad už kovo 8-ąją ir visas sufražistes!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rūta, aš skaniausius kalmarus valgiau Ispanijoje Roses (šiaurėje, prie Figueres, kur Dali muziejus), FR su kalmarais nieko neradau ypatingo.
    O KOVO 8 d. Tu nereali:))))

    AtsakytiPanaikinti
  3. ;) nebuvau kojos į Ispaniją įkėlus (vis bandau, bet kažkaip viskas susidėlioja taip, kad tenka grįžti dar nepradėjus eiti į priekį), bet vat, Perpinjane kalmarai buvo kažkas nerealaus. Tikrai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gal gali pasufleruoti vietelę, kur tie nuostabūs kalmarai? Kartą per metus turiu progą pralėkti pro šį miestą:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Odeta, kad ir su praejusia, bet su musu svente :) Receptas atrodo nerealiai gerai! Kur tokiu graziu kalmariuku radai? Ir gal zinai, kur dar be Uzupio krautuveles parduoda zalios Chorizo desros?
    O as turiu prisipazinti, kad ta diena praejo su daug darbu, vakare tik istiesus koja su vynais ir suriais. Na ir aisku glebiu geliu.
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kalmariukus pirkau IKI parduotuvėje, bet mačiau ir Rimi. Chorizo perku arba Užupio parduotuvėje, arba atsivežu iš Ispanijos.
    Pas mane panašiai mūsų diena praėjo...su Burrata, pomidorais ir vynu:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Oh, tai reikes man i Uzupi vaziuoti, maniau gal dar kitu tasku turi/zinai :) Bet as bent neradau kur Vilniuj dar sviezia ja parduotu. O gaila visai

    AtsakytiPanaikinti
  8. čia kaip man su Burrata...tik Bon giorno. Paskutinį kartą su vienu vyruku visą, pasidalinome per pusę ir optom nupirkome:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu