Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. kovo 6 d., trečiadienis

Anties krūtinėlė su vyne troškintais ridikėliais

Vakar ir šiandien PAVASARIS...jau kaip aš jo pasiilgau, kaip noriu nusimesti tuos sunkius batus, paltus, šalikus ir pirštines. Pasijausti lengva ir su didesniu laimės indeksu, pamatyti tokius pat žmones gatvėse: besišypsančius, spalvingesnius, lengvai, o gal ir daug įsimylėjusius. Kaip aš pasiilgau tokios būsenos...Pavasario būsenos... Bet kas pasakys, jog šitą būseną nereikia pakurstyt ir pačiam sau?...vakar tą aš ir padariau. Gal po tūkstančio metų nuėjau pas kosmetologą, pamaloninau veidą ir pasijutau dar geriau, dar pavasariškiau. Viskas tiesiog vyko labai visiškai pavasariškai.
Merginos išleido pavasarinį "DEBESYS" žurnalą, kuriame atsirado dar vienas mano receptukas. Gal jis ne toks tobulai nufotografuotas, gal per paprastas, bet vis tiek maloniai paglosto krūtinę tas jausmas, kad reikia stumtis į priekį, nesustoti ir surasti laiko tarp savo milijono darbų ir veiklų, minutę kitą skirti fotografijai. O gal pradėti kepti keksus ir kitokius pyragus, o ne užsiciklinti žuvies, jūros gėrybių ir mėsos gaminime? Ech, ir vėl tas pavasaris...minčių emocijų prabudimas, įdėjų, svajonių užplaukimas...
Gerai jau gerai, baigiu aš čia su saviškėmis filosofijomis...toliau mėgaujuosiu pavasariu ir rašau savo receptuką iš "DEBESYS" žurnalo.
 Anties krūtinėlė su vyne troškintais ridikėliais reikės, 4 asmenims: 

2 anties krūtinėlės
1 valg.šaukštas jūros druskos
300gr vidutinio dydžio ridikėlių
2 valg.šaukštų raudonojo vyno acto
100gr raudonojo vyno
2 valg.šaukštų medaus
2 šakelių rozmarino
2 skiltelių česnako
1 valg.šaukšto aliejaus
4 šparagų viršunėlės
Gaminimas:
Anties krūtinėlės odelę išraižau kvadratėliais. Apiberiu rupia jūros druska ir pašaunu į 70 laipsnių orkaitę 40 minučių. Išėmusi krūtinėles palieku pailsėti kol įkaista keptuvė. Dedu ant odelės pusės krūtinėlę ir apkepu ant kiekvienos pusės po 2 minutes. Svarbiausia, kad odelė sutraškėtų, nes viduje mėsa jau minkšta ir sultinga, bei pasiruošusi būti suvalgyta.
Keptuvėje įkaitinu aliejų, sudedu ridikėlius. Šiems apkepus dedu česnako skilteles, vyno actą, vyną, medų, rozmariną. Troškinu 30 minučių atviroje keptuvėję, kad vynas pradėtų tirštėti. Šparagus nuskutame ir apverdu 5 minutes.
Serviravimas:
Į lėkštę supilu ridikėlius su karameliniu vyno padažu įdedu supjaustytą anties krūtinėlę ir šparagų viršunėles.

Dabar rašau, prisimenu ir vėl noriu matyti šį patiekalą ant savo stalo.

10 komentarų:

  1. Vau, kaip skaniai atrodo. Tik tie "raudoni ir apvalūs" į ridikėlius nepanašūs. Greičiau į kažkokius koncervuotus pomidoriukus;-)
    Aš tai manau, kad nesigilink į keksų ir pyragų kepimą, nes jokio "tolko" iš jų. Geriau jau fotografija užsiimk, bet jau ir taip neblogai fotografuot pradėjai. Aš tai pati fotografuot išvis nemoku, bet pastebiu kitų padarytus gražius dalykus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dovile, ačiū:) Čia patys tikriausi ridikėliai, tik vargšus vynas nudažė....ot ir atspėk ką valgai:))) O fotografija, man dar kaip kosmosas, o treniruotis vis laiko nerandu, o fotoshopinto maisto nevalgau iš viso:)
      Gerai, lengvai įkalbėjai, nekepsiu aš tų keksų ir pyragų...na gal kartais kai jau visai šeimyna į kampą užspaus:)))

      Panaikinti
  2. Oj ne...tik ne keksai ir pyragai! Reikalauju ciklintis ant žuvies, jūros gėrybių ir mėsos! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laura, čia jau labai lengva mane įkalbėti...ciklinsiuosi kaip Tu ir rašei:))

      Panaikinti
  3. Odeta, as irgi pritariu merginoms - kam tie pyragai :)))) Nebent kai noresis, bet ne del to, kad reikia ;) Kasdien juk negyvename vien pyragas :)
    O nuotraukos tai labai pagrazejusios! Su praktika ateina ir rezultatai geresni :) As gi visai nemoku fotografuoti, nieko panasaus net i tavo foto. Ir Debesyse atkreipiau demesi i recepta, taip ir pagalvojau, kad jei antiena - autore aiski :))) Ir neklydau ;)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na, va kokia nuspėjama pasidariau:))) Dėl nuotraukų, tai pastebėjau, jeigu fotografuoju dieną viskas paprasčiau lengviau gausi, o vakare košmaras su tomis energiją taupančiomis lemputėmis gaunasi ir vaizdas gaunasi ekonominio varianto. Dar vienas dalykas, kai tik nuimi MB į KB raišką irgi kokybė suprastėja. Nesinori užkimšti kompo greitai...ir dilema...kaip daryti kokybiškai ar ekonomiškai?:)))
    Kaip mano puseserė apie savo sūnų sakė, kad pas jį rankos nesutvertos darbui, tai ir aš pasakysiu, kad mano rankos nesutvertos pyragėliams:))) Va taip...pyragų bus mažai:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Odeta, aš kai noriu pakoketuoti su savo vyru irgi jam sakau, kad mano kūnas darbui nesutvertas, tik meilei:-) Ir dar kai išūžiu jam ausis savo plepalais, tai pasiteisinu, kad "lakštingala negali nečiulbėti";-)))

      Panaikinti
    2. Chachacha:))) (nuoširdžiai prajuokinai)...reikės ir man taip pasakyti:))))

      Panaikinti
  5. Nevadinciau as to "nuspejama", Odeta :) jei noriu su antiena ar juros gerybem/zuvim ka gaminti ir pritrukstu ideju ar neapsisprendziu - turbut sis blogas yra pirmasis, kuri atsidarau :) Specialiste, jei galima taip issireiksti, siu sriciu , ta norejau pasakyt ;)
    O del vietos - naudok cloud'us info laikyti, pvz "Dropbox". Pasiekti galima is bet kurio PC su savo prisijungimais, niekad info neprarasi (kaip su nesiojamais diskais, kurie irgi "mirsta" nei is sio, nei is to :/ ) ir PC neuzkemsi :) Na cia patarimas is savos patirties, man bent labai patogu :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū ačiū:))))
    Ačiū už patarimą, bandysiu, nors iš manęs silpnoka "kompiuterastė", bet dabar bus ilgas savaitgalis, jeigu draugai kokie neužgrius, reikės pabandyti:)
    Kaip gerai, pasidalinau problema...štai tau ir idėja:) Dar kartelį ačiū.

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu