Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. vasario 17 d., sekmadienis

Kvietinių grūdų bynai su špinatų garnyru

Pagaliau grįžau namo į savo namus, į savo lovą, virtuvę ir prie savo kompiuterio. Tas grįžimo namo malonumas vis dažniau skatina išvykti, kad grįžusi pajausčiau tą nerealų jausmą. Kai kiekvienas daiktelis jaudina, šildo ir džiugina. O kai dar atsivertusi savo "loptopą" radau išleistą žurnalą "Debesys", kuriame ir aš kukliai pasirodžiau su savo blynais. O gal net ne blynais, nes jie tokie sotūs, kad rodos mėsos prisikirtusi būčiau:) Kadangi juos namuose kepu gan dažnai, nes tai sotus ir sveikas patiekalas, siūlau jums irgi būtinai paragauti, nors Užgavenės ir praėjo, bet juk blynus kepame ne tik kartą metuose?:

3-4porcijoms reikės:
1 stiklinės su kaupu kvietinių grūdų
1 svogūno
1 kiaušinio
2 didesnių arba 3 nedidelių bulvių
Žiupsnelio druskos
Šviežių čiobrelių kvapnumui

Garnyrui:
300g šviežių špinatų lapelių
1 valg.šaukšto aliejaus kepimui
Žiupsnelio druskos
Maltų juodųjų pipirų
1 arb.šaukštelio raudonojo vyno acto
Blynų gaminimas:
Iš vakaro kviečių grūdus išvalome ir užpylę vandeniu paliekame naktį bringti. Išbrinkusius grūdus gerai išplauname ir sumalame mėsmale. Svogūną susmulkiname ir apkepame kol šie lengvai pagelsta, bei sumalame. Bulves nulupame, sutarkuojame smulkia trintuve, bei nukošiame, kad tarkis būtų nei per drėgnas, bet ir nepersausas. Įmušę kiaušinį, pabarstę druska, bei čiobreliais, viską gerai išmaišome. Formuojame 1cm storio blynus. Kepame 20 minučių orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje.
Garnyro gaminimas:
Špinatų lapelius nuplauname, nusausiname, bei vos vos apkepame ( iki 1minutės) įkaitintoje su aliejumi keptuvėje. Pabarstome druska, pipirais, apliejame raudonojo vyno actu.

Mes mėgstame, kai šie blynai valgomi su rūgštesniu garnyru, todėl mes dar pasilaistome citrinos sultimis, bet čia jau pagal kiekvieno norus:)
Esu juos troškinusi ir grietinėlėje irgi skanu, brolis paragavęs net nesuprato, kad valgo ne mėsos patiekalą, bet nesuprato ir kokia tai mėsa. Kai pasakiau ką ragavo, juokėmės už pilvukų susiėmę....nes jis visiškas mėsėdis:) O aš didžiavausi, kad taip pigiai apgavau:))

Šiuos blynus taip pat galima valgyti ir labai prabangiai, su baravykų carppaccio, kaip, kad esu aprašiusi žurnale "Debesys". Kviečiu paskaityti ir jį, ten labai daug visokių blynų, kurie tinka ne tik Užgavenėms.
SKANAUS:)





6 komentarai:

  1. Pirma ka apziurejau "Debesyse" tai portreta :) labai malonu vis zinoti kas cia kur slepias :))
    Ir nuotraukos kitokios, pagrazeje. Ikvepimas paeme pavasariui ateinant? Saunuole!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū ačiū:) Kai, pasigrožiu Taviškėmis ir kitų merginų nuotraukomis, nori nenori pasitempti turi:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi kokie gražuoliai!!! Dievinu tokius lengvai pagaminamus ir ypač vegetariškus patiekalus. Puikios nuotraukos!! O tas projektas "Debesys" tai išvis nepakartojamas. Šaunuolės visos- ir tos, kurios sugalvojo, ir tos, kurios prisideda rengdamos.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nida, aš su mėsa irgi mažai draugauju, tik iš reikalo...nes Lietuvoje su žuvimi ar jūros gėrybėmis blogai, ką čia beaiškinti, o ir daržovėmis nelabai kas. Tenka fantazuoti:)
    Dėl "Debesų" aš irgi labai džiaugiuosi, kad merginos mane priėmė į savo ratą ir labai smagu kurti, bandyti, fotografuoti ir labai labai stegtis:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Užsisaugojau aš Tavąjį receptą tik pamačiusi Debesų žurnale, tik reikės gaminti pasislėpus, nes jei mano mėsėdis pamatys iš ko pagaminta - net į burną neims :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Vilma, taip taip pasislėpus reikia gaminti...neatspėjo niekas...jie tokie mėsiški gaunasi:) Ypač jeigu su grietine ar grietinėle patroškinsi dar:) Man tai jie patinka tuo, kad prie jų norisi daržovinio garnyro:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu