Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. vasario 4 d., pirmadienis

Juodųjų pupelių/pomidorų troškinys su garintu sterku

Kartais trūksta paprasčiausių dalykų. Apsilankėme Brazilijoje, kur teko paragauti nuostabiausių juodųjų pupelių troškinių. Kartą net panašų išbandžiau, iš atsivežtinės kulinarinės knygos, su surastomis Lietuvoje, motulėje Maximoje, juodosiomis pupelėmis (ispaniškai Frejol Negro) http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/01/feijoada-braziliskas-pupeliu-troskinys.html , bet po to šios nuostabios pupelės dingo ir dingo iš rinkos. O kuo jos tokios nuostabios? Jos turi lengvą pikantiškumą, neiškošėja (nelabai lietuviškai, bet nežinau kito žodžio kaip tiksliau apibūdinti), tad paskutinį kartą lankydamasi Ispanijoje nusipirkau ir parsivežiau į namus šių juodųjų pupelių.
Taigi, sekmadienio pietums pasiūliau be riebalų pagamintą juodųjų pupelių troškinį su garuose troškusiu sterku, 3 porcijoms:
1/2 sterko file ( apie 500 g)
250 g juodųjų pupelių
1 skardinės konservuotų pomidorų be odelės
3 česnako skiltelių
1 keptos paprikos be odelės
1 lauro lapo
3 kvapniųjų pipirų
3 šv. čiobrelio šakelių
1 čili pipiro su sėklomis
druskos pagal skonį
saujos špinatų lapų
pomidoriukų šakelės
Pupeles užmerkiu 2 valandoms. Kai šios išmirksta, sudedu į puodą su vandens kiekiu, kuris yra tiek kiek užima pupeės. Verdu 20 minučių. Sudedu pomidorus, čili, lauro lapą, smulkintus česnakus, kapotą papriką ir dar troškinu 20 minučių. Per tą laiką sterkas garpuodyje per 7 minutes būna pasiruošęs keliauti į lėkštę.
Taigi, kai viskas išvirę, ištroškę (gal nuo pomidorų pupelės paraudo?:)), pirmiausia į lėkštes sudedu špinatus, tada pupelių troškinį ir išmaišau, kad špinatų lapai suminkštėtų. Dedu žuvį iš garpuodžio ant troškinio ir tas malonus sterko švelnumas su pikantiškomis pupelėmis smagiai dera:) Tiesa, šakelę su pomidorais taip pat troškinau garpuodyje. Sukirtome viską:)



10 komentarų:

  1. Oi oi oi, koks puikumas ir sauni ideja! Turiu pastebejima, kd labai pasikeite puslapio meniu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilma, gal nelabai pasikeitė meniu, tiesiog riebalų labai sumažėjo...o tada jau fantazijai reikia stipriau pasidarbuoti:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vau kaip skanu !!noriu ir pupeliu uriu, gal reiks savaitgaliui sugalvoti ka :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aguonėle, ir tau patinka tos juodosios pupelės?:) Man jos kažkodėl nuo pomidorų nusidažė, bet skonis išliko, tad vis tiek nenusivylėme:)

      Panaikinti
  4. Gal kada pagaminsi sterkiuką Anna Tiurel? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Odeta! O man tavo nuotraukos kokios fainos! Kokybe ju pasikeite. Ar as tik dabar "atsibudau"? :))) Bet kokiu atveju, sito recepto jos man labai patobulejusios :)
    O be riebalu maistas nera blogai :) Jis gali buti gi skanus! Daug skaniu receptu! Sveikatai Tavo geriau, kaip suprantu (be to, svoris pradeda kristi, gaminant be riebalu, pati pastebejau :)) ). Mielai pietums paimciau sia porcija :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už pagyras. Tiesiog pakeičiau kompiuterį:) Stengiuosi tobulėti...:)

      Panaikinti
  6. Tikrai gražios nuotraukos, spalvos tokios gyvos :) O ir sukomponuotas patiekalas dailiai :) Skaniai žuvytė atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vita, kai ant garų išverda žuvis, ji estetiškai nelabai puikiai atrodo, reikia riebaliuko, padažiuko, bet dabar aš "ant dietos" viso šito negalima:) Tik pati nežinau kiek ilgai taip trauksiu:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu