Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. sausio 6 d., sekmadienis

Kalakutienos kepsneliai su moliūgu, Thai stiliumi

Pasibaigė šventės, pasibaigė besaikis valgymas, pasibaigė begalinis bendravimas su giminėmis ir artimaisiais, baliai su draugais. Kaip gera, kai į namus vėl jaukiai ateina ramybė. Vėl galima sau ramiai žiūrėti televizorių ant sofutės, gurkšnoti mėtų arbatą ir dar kartą apžiūrėti visas dovanas, bei pasidžiaugti jomis.
Matote, kaip aš čia subtiliai prieinu prie savo pasigyrimų? Taip taip, labai noriu pasigirti gauta Kalėdų Senelio dovana. Labai smagus rinkinukas mano kulinariniams "šedevrams".

O kadangi, šventės nebūtų šventės. Visi laksto linksmi laimingi ir atsilapoję paltus, bei nesaugo savo sveikatos, tai dabar namuose gauja peršalėlių. O ką jiems pasiūlyti? Kad patiekaliukas būtų sveikas, neriebus ir daug turėtų daug kvapų bei skonių ( kai nosys neveikiančios, reikia stipresnio įspūdžio). O kadangi šį rudenį mūsų namuose karaliauja moliūgas ir būtinai reikia išnaudoti dovanotas formeles. Siūlau pasigaminti Kalakutienos kepsnelius su Thai stiliaus moliūgu, o gal ir ne Thai, bet "žiauriai" skaniu. Porcijos 3 žmonėms:

Orkaitėje kepu:
1/4 moliūgo
1 raudonąją papriką
1 česnako galvutę

Daržovių marinatui naudoju:
2 šaukštus žuvies padažo
2 šaukštus ryžių acto
1 šaukštą sezamo sėklų aliejaus
1 šaukštą alyvuogių aliejaus
2 cm imbiero šaknies
1/2 laimo vaisiaus sulčių
laimo vaisiaus odelės drožlių
2 anyžiaus žvaigždes
5 gvazdikėlius
1/2 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio maltų čili pipirų
druskos
Taigi į skardą sudedu pjaustytą gabalėliais moliūgą, perpjautą pusiau papriką, česnako skilteles. Susmulkinu imbiero šaknį ir su visais kitais marinato ingredientais užpilu ant daržovių. Išmaišau ir palieku marinuotis 1val. Po to orkaitėje, uždengus folija, kepu 40 min. Nulupu paprikai, moliūgui odeles, česnako turinį išspaudžiu ir su peiliu sukapoju: paprikas stambiau, moliūgą smulkiau. Išmaišau ir palieku šiltai (grąžinau į orkaitę, kol iškepiau kalakutienos kepsnelius).
Susidariusį padažą nukošiu ir palieku aplaistymui patiekaliuko.

Kalakutienos kepsneliams:
300g kalakutienos file (krūtinėlė)
1 šaukštelio sojos padažo
1 šaukštelio aliejaus
1/4 šaukštelio maltų čili pipirų
 Kalakutienos file supjaustau plonomis juostelėmis ir išmaišiusi su soja, aliejumi bei čili taip pat palieku 1valandai susigerti kvapams. Dedu į įkaitintą keptuvę po 1/2 minutės ant kiekvienos pusės. jeigu supjaustysite dar ploniau, tai vos vos ant kiekvienos pusės pakepkite. Jokiais būdais neperkepkite, bus sausi ir neskanūs.
Taigi, pasinaudojusi savo nuostabiosiomis formelėmis suformuoju ir moliūgo bokštelį, dedu kepsnelius, pašlakstau padažiuku ir papuošiu rukolos salotomis.
Labai rekomenduoju pasigaminti ir pasidžiaugti skonių ir kvapų jūra:)

21 komentaras:

  1. Turiu turiu ir as panasias formeles. Pasaka kaip jos padeda! Ypac kokius uzkandzius gaminant ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na dabar ir aš turėsiu, ir mandra būsiu:))))

      Panaikinti
  2. Labai gera idėja dėl daržovių. Nes jau nebežinau kaip tuos moliūgus bedoroti.

    O mes šiandien sušius darom. Kadangi turėjau 2 pagalbininkes (8 ir 10 metų), tai turim krūvą šleivų kreivų sušių su keisčiausiomis įdarų kombinacijomis;-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dovile, tu kaip visada sugebi maloniai prajuokinti. Bet vis tiek sušiai buvo gaminti su didele meile, stengimusi...ir juk ne išvaizda svarbiausia?:)
    Mes pirmą kartą gamindami sušius jų tiek sugebėjome pridaryti, kad patys apsirijome (tiesiogine prasme) ir mano kolektyvas apsirijo, tai dabar bijome rizikuoti.
    O moliūgas nerealus buvo. Siūlau išbandyti būtinai:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tai jau taip, tikrai ne išvaizda, o pats gaminimo procesas, nes ir filmuota, ir fotografuota, ir komentuota. O dar visom persirengt prieš filmavimą reikėjo;-) Trauksim iš šaldytuvo ir eisim neužilgo valgyt.
    Šiaip aš irgi kai namuose gaminu sušius, tai jais apsiryju ir paskui kurį laiką nebenoriu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oooo tai jūs čia jau labai prabangiai, tai dabar prašome filmą į facebooką, kaip čia mes be tokio šou:))) Žinoma, juokauju, bet kaip smagu, kad turi tiek kantrybės ir fantazijos ne tik gaminti, bet ir reportažą surengti:)
    Sušių aš LT kavinėse negaliu vanlgyti, ar bent jau tikrai nežinau kur galima tokią rasti, kur žuvis tikrai šviežia būtų ir nepridėtų Philadelfijos ar kitokių tepamų sūrių. Man kažkokia pornografija iš viso to gaunasi, o ne sveikuoliškas ir lengvas Japoniškas sušis.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Xixixixi, šiuolaikiniai vaikai labai žingeidūs. Viskas jiems atraktyviai turi būti,tai ir tūsinuosi pagal norus. Va, dabar sugalvojau, kad galėčiau vaikams gaminimo pamokas duoti;-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Va ir turime dar vieną idėją Blogui, tik vaikams ir su vaikais:) Žaviuosi Tavo kantrybe ir išradybe:)

      Panaikinti
  7. ..Joo praėjo švenčių bumas..tas šurmulys,kaip gerai,įsivyraus ramybė..kasdienybės. O aš va užsimaniau pasigamint čenakus,ir mažas puodynėles jau turiu,reik ieškot receptuko..mmm..jau jaučiu skonį burnoje.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dileta, česnakas yra skaniausias keptas su visa odele ar tiesiog visa galvute. O šiaip nerealus patiekaliukas, gal atrodys ir labai labai paprastas, bet su bulvėmis ir sviestuku, viskas gaunasi tobulai skaniai: bulvės kvapnios, česnakai sultingi, netgi karameliniai http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/09/nerealios-drauges-bulves-arba-lietuviai.html

      Panaikinti
    2. Tai kad aš ne česnakus turėjau omeny..o toks patiekalas yra vadinamas čenakais, ir gaminamas molinėse puodynėlėse..o tavo pasiūlytą receptuką skubu išbandyt...:)))

      Panaikinti
    3. Cha cha cha:) Tai gerai aš čia nusišnekėjau:))) Nesu gaminusi čenakų. man atrodo mačiau pas www.segebute.blogspot.com

      Panaikinti
    4. Oi, ne tu viena..būna kad ir aš primalu ar supainioju...žiūrėk į viską paprasčiau. Tik gaminau ne su kiauliena..o su veršiena. Gavosi super..

      Panaikinti
  8. Vaizdas ir įsivaizduoju, kad moliūgo skonis - superinis! Kad taip per visus metus - sauėtai ir laimingai, kaip šviečiantis moliūgas - be ligų, sanatorijų, su daug Prancūzijos ir prancūziškumo ;) Gerų metų!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Rūta, Ačiū:) Kad Tavo palinkėjimai tiesiai Dievui į ausį:) O moliūgas tikrai skanus buvo:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Atrodo net iš monitoriaus jaučiu visus aromatus, o burnoje fantastišką skonį...mmmm...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Vilma, Tu kaip visada labai maloni:)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Noriu ir aš tokios dovanos! Nors ir aš saviške žiauriai patenkinta...gavau fotiką gerą, tai dabar pamažu studijuoju ir dasipirkinėju priedus ;) Jo dėka matau prošvaistę naujai savo knygai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laura, tikiuosi nauja knyga bus greitai:) Ir fotiką išdresiruosi, kad nuotraukos būtų tokios kokias Tu pati nori matyti:) O aš su savo dovana dabar visur statau bokštelius:) Gal reiks ir prie desertų pereiti;)

      Panaikinti
  13. Ka tik pasigaminome si patiekala. NUOSTABU!!! Laaabai skanu, laaabai gaivu!!! Bet vietiek sugebejau persivalgyti...

    Daugiau tokiu nuostabiu receptu!!! Aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip aš džiaugiuosi, kad Jums patiko. Tai man pats didžiausias pagirimas ir pasitempimas nesustoti:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu