Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. sausio 22 d., antradienis

Išsikalinėjimai arba jūros gėrybių fiesta su Aioli

Kartas nuo karto norisi pašėlioti. Kai esame nebe jaunuoliai ir vietoj to, kad lėkti į diskotekas ar naktinius barus, vis dažniau renkamės pasisėdėjimą namuose. Bet vis tiek norisi "tūsintis", tada viskas prasideda nuo lėkštės su karališkomis jūros gėrybėmis, o po to dar ir dar, kartais viskas baigiasi net šokiais:)
Taigi, tuštiname pinigines, perkame šviežias jūros gėrybes, prabangų šampaną ir siautėjame iki paryčių. Juk kartais ir mes galime sau leisti pasiautėti:)
Pirmiausia valgome austres Nr.3 kaip esu aprašiusi http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2011/08/kelione-austriu-tema.html  bet dar geriau yra yra aprašiusi Dalia http://geravirtuve.blogspot.com/2012/12/austres.html .O tada atkeliauja ant stalo LĖKŠTĖ (PLATE)
 Krabų žnyplės, karališkų krabų kojos, krevetės, jūrinės sraigės alioli ir šampanas:)

Aioli receptas:
6 česnako skiltelės
1/2 valg.šaukšto druskos
250 ml per pusę alyvuogių ir saulėgrąžų aliejaus
citrinos sulčių pagal skonį, ragaujant
trintų juodųjų pipirų grūdelių

Česnakus sutrinu su druska. Tryniau iki "pamėlynavimo" kol gavosi vientisa masė. Tada po truputėli, lašelis po lašelio pastoviai maišant pyliau aliejų. Kai masė gavosi tiršta, tokia sviestinė, supyliau citrinos sultis ir pipirus.
Vakarėlį baigėme austrėmis kaip rekomendavo Rūta http://lietuvos-vireja.blogspot.com/2012/04/austres-pakepintos-ant-groteliu-ir.html Nerealiai skanios tokiu būdu keptos austrės.

23 komentarai:

  1. Odeta, kaip tik neseniai internete ieškojau aioli recepto, bet niekaip nesugebėjau rasti, nes neatsiminiau, kaip ten tas daiktas apytiksliai vadinasi;-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dovile, jeigu s1=iningai. Kit1 kart1 geriau a6 nusipirk2iau, nes darbo tai daug:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Žinau;-) Čia kaip ir su naminiu majonezu.
    O kur tu jūrų "baisybių" prisipirkai?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man naminį majonezą lengviau pagaminti buvo:)
    Baisybių...turėk sąžinės:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Odeta, sykį per TV žiūrėjau kažkokią humoro laidą (o TV aš žiūriu kokį kartą į 3 mėn;-), kur rodė, kaip gamino kažkokius blynus su jūros gėrybėm. Tai kepė lietinius ir paskui iš virtuvės spintelės ėmė kriaukles ir jas vyniojo blynais. Na, atseit su jūros gėrybėm patiekalas buvo. Įdomu, kaip ten jiems su dantim pasibaigė...

    AtsakytiPanaikinti
  6. O kur i aioli garsytcios? labai gera skoni priduoda ;) as pati aiolio nedarau su alyvuogiu aliejum. Jau kiek bandziau, man skaniausia su disiliuotu arba kokiu kitu neutraliu. Dievinu toki maista ♥ Daznai ir mes taip leipnames :)
    Mano aioli receptas cia (dabar tik si ir bedarau): http://aguonele.blogspot.de/2010/02/aioli.html

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aioli aš čia dariau pagal ispanų kulinarijos vadovėlį, po to buvo daug interpretacijų prirašyta:) Bet sugalvojau, kad reikia pradėti nuo bazinio, o vėliau jau užsiiminėti kūryba:) Ačiū už Tavo nuorodą, kitą kartą būtinai išbandysiu.

      Panaikinti
  7. Tu jau kelintą dieną iš eilės verti intensyviai dirbti skonio (ir atminties) receptorius... Aioli :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Cha cha cha, mane čia irgi prisiminimai suintrigavo pasigirti:)Jau kaip skanu buvo....vajevaje...net dabar seilė žemiau kelių nutįso.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Odeta, man atsirado priklausomybė grįžus iš darbo patikrinti ką kuri pagamino;-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man maloni priklausomybė:) O mes kokią diskusiją išsytėme prie silkės su pomidorais:)))) Kviečiu ir Tave::)

      Panaikinti
  10. Kas dėl jūros gėrybių, mačiau šiandien Sanitekse šaldyto, jau termiškai apdoroto omaro gabaliukus. Pradžioj bent tokio paragausiu, nes šviežias dar nesišviečia ;) Su kuo siūlytum valgyti? Salotas kokias daryt ar ką?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Jeigu jis jau virtas. Tai tereikia atsišildyti ir pasidarius aioli ragauti. Jeigu atsišildžiu omaro mėsa bus minkšta, tai labai gerai, bet jeigu kieta...trupink ir daryk salotas ar mišrainę.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Labas, merginos! Parsivelku ir as paveluotai - grizus pasigavau alergija, teko su ja kovoti plius darbu milijona tvarkyti ir bandyti nesusirgti, i sita isalo zeme gryzus.... Matau, kad daaaaug praleidau :))) Taip skaniai atrodo viskas! As maniau, kad arabisko maisto atsivalgiau iki soties ir pasiilgau juros gerybiu, bet grizus supratau, kad arabisko maisto man dar negana (ir kg papildomo - ne vieno, nors maniau bus bent 5 :D ), tik prie to dar ir juros bjaurybiu noooooriu! Kur tokius krabus nerealius radai? Einu bent trumpai permesti akimis, kas cia skanaus buvo per tas visas savaites :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  13. sveika, radau Prancūzijoje, bet austres `lietuvoje:) O kepėme pagal Rūtą ie tikrai likome sužavėti, labiau nei sūriu, nes su juo gavosi daug riebiau, nors irgi skanu, bet...:)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Odeta, ir aš tik dabar atradau šitą tavo fiestą:) WOW! Ar tu įsitikinus, kad esi Lietuvoje, o ne Prancūzijoje kur nors į jūrą kojas sumerkusi? Neįprastas vaizdelis lietuviškai akiai, nors tu ką:) O Aioli ir aš nesu bandžiusi gaminti - vis kažkas planus pakeičia. man aioli tik ir siejasi su jūros gėrybėmis arba kokiais nors deep fried svogūnų žiedais... Niam niam kaip skaniai atrodo, užsimaniau seafoodo mirtinai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. patarciau alioli daryti ne pagal sita resepta, nes truksta sudedamu daliu, pabandyk paprastesny varianta- cesnako skilteles / priklauso nuo kokio astrumo nori/ pieno, nedaug, ne pilant alieju , viskas mazdaug patrigubeja.na ir druskos truputi. cesnakas, druska ir pienas susmulkink blenderiu, ar kaip jis lietuviskai, ir tada nenustojant plakti pilti po truputy alieju, darydavau su saulegrazu, bet paskutini karta dariau su alyvuogiu virgen extra suave* svelnus* gavosi skaniai. pabandykit,paprasciau ir greiciau.

      Panaikinti
  15. Nida, dar šiek tiek LT, bet jau kitą savaitę keliu sparnus:)) Draugė "prancūzė" parašė, kad pas juos tik 14 laipsnių šilumos:((( o pas mus prasidėjo lijundra...geriau jau šaltis, bent žinai, kad žiema. Jeigu po teisybei, tai man aioli irgi tik su jūros gėrybėmis, bet arba aš jos nemokėjau gaminti, bet kol pasiekiau svietinę konsistenciją padirbėjau iš peties, Aguonėlė irgi nesigyrė lengvumu recepto, bet jos kitoks. Aš gaminau pagal klasikinį ispanišką receptą, o kiti jau skaitosi interpretacijos:) O kaip aš NORIUUUU seafooodoo...baigiu visas lietuviškas silkes visokiais būdais "išprievartauti"

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O mes stintas kepam ir valgom dabar. Vis paįvairinimas po silkių;-)
      Man šiandien žiauri nostalgija praeičiai..o gal tiesiog vasarai...

      Panaikinti
  16. Dovile, savaitgalį buvome pajūryje...stintų apsirijome, kad dar negaliu į jas pažiūrėti:) O vasarai nostalgija, ypač kai šiandien oras pasikeitė, nereali:)

    AtsakytiPanaikinti
  17. O as dar be stintu :((( savaitgali sturmuosi turgelius ir parduotuves! Reikia zuvieeess!! Nors tiksliau tai noreciau daaaaaug zvieziu juros gerybiu!
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  18. Šiandien užbėgusi Tymo turgelyje net stintų kvapo nesijuto....bet tikiu, kad iki kovo paragausi ir ne kartą:) Šviežių jūros gėrybių aš irgi seilę varvinu:)) Tikiuosi Dubajuje atsigriebsiu:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu