Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. gruodžio 11 d., antradienis

Varškės pyragas su juodaisiais serbentais

Niekaip negaliu atsidžiaugti savo namais, kiekvienu kampeliu ir vis kartoju kokie jie man brangūs:) Ta proga, besidžiaugdama savo virtuve, savo sofute, savo namiškiais ir t.t. viskuo kas tik kvepia namais iškepiau varškės pyragą su juodaisiais serbentais. Esu kepusi jau ne kartą tokius sūrpyragius http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2011/11/kaip-man-sekesi-gaminti-surio-pyraga.html, bet kiekvieną kartą jie gaunasi vis kitokie. Stengiuosi įvesti vis kitokį atspalvį šitoje gamoje. Kaip aš čia mandrai parašiau:))) o, jeigu parašyti teisybę, tai dukra priprašė, nes jau senokai ką saldaus ir gaminusi buvau. Varškės pyragui šį kartą naudojau:
Pagrindui reikės:
2 pakelių sausainių (naudojau Gaidelis)
110 g sviesto
1/2 kavos šaukštelio druskos

Sūrio masei reikės:
800g liesos varškės ( man negalima nieko riebiai)
4 šaukštų cukraus
šlakelio vanilės ekstrakto
5  kiaušinių
100 ml grietinėlės (naudojau 35% riebumo, juk reikėjo varškės riebumą atstatyti:))
2 valg. šaukštų kukurūzų krakmolo
 
Užpilui:
400g šaldytų juodųjų serbentų
3 valg. šaukštų cukraus
1/2 stiklinės vandens
2 valg.šaukštų kukurūzų krakmolo
1/2 šaukštelio malto cinamono
Sausainius sutryniau su "blenderiu" iki miltų konsistencijos, supyliau išlydytą sviestą ir gerai išminkiusi išklojau kepimo formą ir kraštus. Palikau šaltai, apie 2 valandas. Dabar lauke šaltis labai tinkamas:)
Varškę pertryniau trintuve (iš tiesų man labai patinka jausti varškės konsistenciją, tai šiuo atveju gavosi laaaabai švelni, be jokių gumulėlių, vientisa. Į varškę sudėjau cukrų, krakmolą, vanilę ir lenkvai maišant vieną po kito mušiau kiaušinius į varškę.  Gavosi tirštai tekanti varškės masė.
Į kepimo indą, jau išklotu pagrindu, supilu varškės masę.
Įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių kepu 15 minučių. Po to sumažinų karštį iki 130 laipsnių ir kepu dar 1 valandą. Vėsinu orkaitėje atidariusi dureles 30 minučių. Po to dar 20 minučių kambario temperatūroje. Po to lauke prie 2 laipsnių šalčio dar 2 valandas.
Užkaičiu užpilui uogas. Suberiu iš karto šaldytas ant nedidelės kaitros. Sudedu cukrų, cinamoną. Vandenyje ištirpinu krakmolą ir supilu į jau užkaitusias uogas ( jos virė apie 5 minutes). Vos pasirodo virimo simptomai, išjungiu ir pastoviai maišau, kol pradeda vėsti ( apie 5 min.) . Vėl puikiausiai atvėsinu balkone, užpilu ant pyrago ir palieku šaltai pastovėti per naktį.
Kitą dieną valgėme pasikiškai gaivau varškės pyrago su karšta žaliąja arbata:) Suvalgiau gabalėlį ir aš...juk turiu pati patikrinti koks tai skonis:) ( saldumynų aš nevalgau) Skonis buvo nuostabus:)

6 komentarai:

  1. Puikiai atrodo! Isvis, surpyragiai yra vieni lengviausiu desertu, manau. Nors, pries pabandant, visada maniau, kad tai - neiveikiamas patiekalas ir sunkiai pavykstantis :) O dar su uogiene tokia... niam :)
    (nors as irgi ne(be)valgau saldumynu - nemegstu,sau kalu i galva, labiau megstu sukneles ir i jas ilisti :D )
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  2. Iš tiesų labai lengvai pagaminamas pyragas. As kai su saldumynais sunkiai draugauju, tai man pats tas. Tik kantrybės smalyžiams reikia, nes ilgai turi susistovėti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tas tai tiesa :) Del to dazniausiai juos kepu velai vakare, pravesinu - ir i saldytuva, kol as miegu, tol jis bresta :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip pasiilgau juodųjų serbentų.. Labiausiai tinkamos uogos prie varškės.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Medeja, man juodieji serbentai irgi viena mėgstamiausių uogų:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. O kaip smagu...turiu užsišaldžiusi nemažai juodųjų serbentų. Atvirkščiai nuo tavęs saldumynus aš mėgstu..pakišai gerą mintį artėjant šventėms.. reiks pult ir pagamint.

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu