Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. gruodžio 16 d., sekmadienis

Seksualūs vietnamietiški viščiukai

Pasakiau sau, kad iki Kalėdų nevalgysiu mėsos, bet ūkininkų turgelyje pamačiusi viščiukus, pamiršau savo priesaiką ir pasakiau sau, negi viščiukiena yra mėsa? Nea...ne mėsa...paukštiena...Odeta, bet juk tai ne mėsa? Pasitikrinau save kokius 10 kartų, bet suprasdama, kad savęs neapgausi, pasižadėjau sau, kad tai bus repeticija prieš Kalėdas. Taigi, turguje nusipirkusi 3 viščiukus ( jų bendras svoris 1,2kg) išdidžiai paržygiavau namo ir pareiškiau, kad bus pagamintas viščiukas TABAKA. Bet, kaip netyčia, po ranka pasitaikė vis dar su susidomėjimu vartoma "Little Vietnam" kulinarinė knygelė, atsivertė puslapis su Vietnamietiško stiliaus putepelėmis "Chim Cut Chien", tad vieningai nubalsavę, nusprendėme, kad viščiukai panašūs į putpeles...na gerai, šiek tiek didesni, ir jie bus pagaminti kaip pademonstravo ši vietnamietiška knyga.
Taigi, pasidėjau iškilmingai ant pjaustymo lentutės šiuos tris gražuoliukus. ir pagalvojau, ach kokie jūs seksualūs...
Nuotraukos, nedidinsiu, kad nepasirodyčiau nepadori su savo mintimis:)))))))

Taigi, viškiukų marinatui reikės:
4 skiltelių smulkiai kapoto česnako (didelių)
1 valg.šaukšto smulkiai kapotos imbiero šaknies
1 nedidelio smulkiai kapoto svogūno
1 arb.šaukštelio rudojo cukraus
2 valg.šaukštų sojos padažo
2 valg.šaukštų austrių padažo
1 valg.šaukšto grūstų pipirų mišinio ( naudojau kvepiančiuosius, juodus, žalius, baltus)
1 valg.šaukšto ryžių acto
2 valg.šaukštų sezamo aliejaus
1/2 laimo sulčių ir odelės smulkiai patarkuotos

Garnyrui - 4 bulvės

Pirmiausia viščiukus perpjaunu per krūtinėlę ir "išžragdinu" ir paspaudžiu rankomis, kad šis visiškai išsiskleistų. Pasigaminu marinatą: česnaką, imbierą smulkiai sukapoju, pipirus sugrūdu ir sumaišau su likusiais ingredientais. Viską gerai išmaišau. Viščiukus dedu į indą ir gerai išmaišau su marinatu, bei palieku 4 valandoms kvapams ir prieskoniams susigerti.
Vėl gi darau nukrypimą nuo recepto, originale rekomenduojama kepti gausiame aliejaus kiekyje, bet aš iškloju skardoje išsimarinavusius viščiukus ir prispaudžiu savo sunkiu ketaus puodų, kad viščiukai ir liktų plokšti.
Keptu įkaitintoje iki 180laipsnių orkaitėje 20 min., odele į apačią ir prispaustus sunkiu puodu. Apverčiu ir kepu ant kitos pusės 20min., bet vis dar prispaudusi. Bet tada jau sudedu bulves, prieš tai nuluptas ir supjaustytas, bei pamarinuotas likusiame nuo viščiukų marinate 20min, kol šie kepė ant nugaros:)
Nuimu svorį (mano sukųjį puodą), apverčiu ir dar išjungusi orkaitę palieku 10min. paskrusti.

Fantastiškai skanus, sultingas....pirštais ardomas, imamas, čiulpiami ir laižomi kauliukai, švelniai juntamas pipirų aštrumas ir šiaip...pasakykite, kad jis neseksualus?...tada paragaukite...suprasite:)

19 komentarų:

  1. Kaip prajuokino tie 'seskualus'!! Ir i nuotraukas paziurejus tikrai seksualus :]

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pasirodo ne man vienai jei tokie pasirodė:)))))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Xaxaxaxaxa, koks pavadinimas;-) Kaip noriu toookio viščiuko, tai negaliu. Ir kaip tai suderint su pastangomis daugiau nepriaugti kg? Jaučiu reik man mesti gaminti ir valgyti ir pradėt skaityt blogus apie sveiką, kūdą ir liūdną gyvenimo būdą;-(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Net kauliukus nulaižėme, koks skanus buvo:))) Gerai tu čia apie kūdą ir liūdną gyvenimą...geriau valgykim ir nebūkim kūdos, bet būkim laimingos:)))

      Panaikinti
  4. Atsakymai
    1. Taigi, kaip suprantu ir Tu pritari;)) O dar ir skanūs...tai iš viso festivalis viskam:)))

      Panaikinti
  5. Odeta, net silpna man alkanai žiūrėti į tavo šias nuotraukas. Aš labai panašiai darau "viščiukus tabaka" tik be sojos/austrių padažo, o su obuolių actu. Man kepant nuolat viščiuko odelė prilimpa prie keptuvės/skardos ir dėl to neturiu fotogeniškų nuotraukų. Pasidalink, ar kuo iškoljai skardą, kad tavo viščiukai tokie gražūs iškepė?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai ir čia prilipo viščiuko sparnai....Pažiūrėk kokiais "pakirptais sparnais erelis" liko, tiesiog viščiukas. O jeigu rimtai, niekuo neklojau, niekuo netepiau skardos, tik patį viščiuką su sezamų aliejumi

      Panaikinti
  6. Oi, kaip prajuokinot - ausyse net suskambo daina " I am sexy and I know it" :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiugu kai veide atsiranda šypsena:)) O dar kai pasigaminsi tokį, tai ir pilvukas juoktis pradės...labai pavykęs receptukas:))

      Panaikinti
  7. Neatsilaikiau prieš tokį grožį ir šiandien pietums viščiukus valgėm. Tik bulvių nekepėm, o paprasčiau su bandelėmis ir daržovėmis apsiėjom.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dovile, ir kaip gavosi "Erelis" ar tiesiog viščiukas?:)))Taip ir gaminai, kaip aprašiau, ar kažkaip kitaip išbandei?

      Panaikinti
    2. Darėm panašiai, bet kadangi visų ingridientų neturėjom, keitėm kitais, tai ir kitaip gavosi. Ieškau dabar kažko skanaus su burokėliais, nes labai daug turiu iš mamos stiklainiuose visokiais pavidalais.

      Panaikinti
  8. Visciukai nemesa, na visciukai ir tiek :D reiks gal Kaledom pabandyt taip pamarinuot. O gal ne visa visciuka, o gabaliukais bandyt..

    AtsakytiPanaikinti
  9. Medėja, būtinai pasimarinuok tokiu būdu. Labai gaivi, mikšta vištytė gaunasi. Būtinai išbandyk:) Gal gabaliukais ir geriau nei didelę vištą:) čia tai mažiukai viščiukai buvo, nesidalino į gabaliukus:))))))))))))))

    AtsakytiPanaikinti
  10. Odeta, ačiū už puikų ėriuko su mėtomis receptą. Išsikepėm Kalėdų pietums ir kirtom visi trys. Vyras man dėkojo, dėkojo ir siūlė, kad šis kepsnys taptų tradiciniu mūsų šeimos Kalėdų pietų patiekalu. Dar kartą ačiū ir gražios Tau ir Tavo šeimai šventės.

    P.S. ir "taviškę" silkutę su krienais Kūčioms darėm, tik be sūrio;-)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Dovile, ačiū tau kad išbandei, o dar labiau džiaugiuosi, kad patiko. Man irgi ta mėtinė aviena sužavėjo:)
    O silkutei Feta tikrai pamaišiusi nebūtų;) Linksmų Jums švenčių:)O kai grįšim ir mes atšvęsim:)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Žinau, kad feta nebūtų pamaišius, bet gi pasnikiškai reik gamint be pieno produktų. Kitą kartą pasidarysiu pilnai. Tik šiemet neapsižiūrėjau ir gan sūrokos silkės buvo, nepamirkiau.


    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu