Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. spalio 22 d., pirmadienis

Rudeninis triušienos troškinys

Kai ruduo pilnai užvaldė mūsų gyvenimo ritmą. Už lango pasirodantys saulės spinduliai nušviečia klevų lapus. Atsiranda daug spalvų. Kad tik jos ilgiau pabūtų, kad dar leistų jomis pasidžiaugti. O tai kai nukrenta lapai, dingsta spalvos, pasidaro tik niūru ir liūdna. Norisi lėkti kur šviečia saulė, kur šilta, spalvota. Man tai pats baisiausias metuose laikotarpis. Po to ateina Kalėdos, iškrenta sniegas, spūsteli šaltukas ir vėl viskas stoja į vietas. Tad besidžiaugdama dar esančiu šviesiu rudeniu, bet gilų vakarą. Pasiūlau visiems Rudeninį triušienos troškinį.
1/4 nedidelio moliūgo
3 triušio kumpeliai
3 česnako skiltelių
1 raudonos saldžiosios paprikos
3 nedidelių morkų
1 antaninio obuolio
druskos
maltų juodųjų pipirų, čiobrelių
1 samčio balto sauso vyno
1 samčio natūralaus vištienos sultinio
1 rūkyto džiovinto čili pipiro

Čili pipirai kuo mažesni tuo aršesni, o kuo didesni tuo švelnesni. Priklausomai nuo pageidaujamo aštrumo reikia naudoti atitinkamo dydžio, kiekio pipirus. Šiandien aš sau leidau didelį rūkytą, džiovintą čilę.

Keptuvėje apkepu triušienos kumpelius. Sudedu į skardą, šalia suberiu supjaustytus moliūgus, morkas, papriką, suplėšytą su visais grūdeliais čilę, užpilu vynu bei sultiniu. Uždengiu ir troškinu orkaitėje 30 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Nudengiu ir toliau, toje pačioje temperatūroje, kepu. Kvapas užvaldė visą virtuvę. Jutosi nuostabus obuolių, čiobreslių ir moliūgų sumišęs aromatas.Visi tik ir sukiojosi aplink mane, nesulaukdami kada gi bus galima sėsti prie stalo vakarieniauti.
Obuoliai ištirpo į košelę, čili pipiras suteikė švelnaus pikantiškumo, moliūgas saldumo. Ką aš galiu pasakyti, tiesiog tobula. Mažai darbo ir daug fantastiško skonio.



15 komentarų:

  1. Skaniai atrodo! Čili pipirai labai egzotiški :) Labai aštrūs? O dar rūkyti, turėtų būti gerai..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aušra, šie čili pipirai yra labai švelniai pikantiški. ir kaip taisyklė, kuo didesni, tuo mažiau aštrumo. Mažiukai, o tie tai jau laaaaabai aštrūs. Kiek teko ragauti, tai man pats aštriausias yra HABANEROS http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2011/10/mazi-meksikietiski-niekseliai.html. Kai jį įdėjau į troškinį su visomis sėklomis ir atvežtą iš Meksikos, teko troškinį išpilti į klozetą. Tada mes tas sėklas pasodinome namie, vazone ir užderėjo labai aštrūs habaneriukai, bet vis tiek ne tokie siaubingi kaip iš Meksikos. Jeigu konkrečiai šitas vadinasi ispaniškai Chile Pasilla, o jie labai dažnai rūko, kad įgautų dar šiek tiek kitokio kvapo. Persiunčiu info apie pipiriukus, gal patiks:) http://www.aštriai.lt/krautuvele/?utm_expid=38150884-0&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.google.lt%2Furl%3Fsa%3Dt%26rct%3Dj%26q%3D%25C4%258Dili%2520pipirai%26source%3Dweb%26cd%3D9%26sqi%3D2%26ved%3D0CGUQFjAI%26url%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.xn--atriai-bkb.lt%252Fkrautuvele%252F%26ei%3Df-gtUMLmAc7b4QT-rIDoCA%26usg%3DAFQjCNH0huBpIIzkQnR3vxwbcynlb1IvQg

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, ten pilna gražuolių :) Užaugo visas kupinas dubenėlis ir man čiliukų, mažulyčių ir skaniai aštrių. Pavadinimu "basket of fire", labai dekoratyvus, mažas krūmelis. Sriubai ar troškiniui vieno per akis, tad likusius sudžiovinau :) O iš aštriai.lt reiks ką nors nusižiūrėti :)

      Panaikinti
    2. Kadangi aš sodinau meksikoniškus, tai jie pas mane kaip kokie pramoniniai išsugo, bet išdavoje sušvelnėjo. Aš irgi prisidžiovinau pynes, valgysime aštriai ir ekonominsime...nereikės pirkti:) Prieš užsisakant, galiu atsiųsti rinkinuką mexikoniškų, turiu visokių ir rūkytų ir ne:)

      Panaikinti
    3. Būtų smagu, jei jau negaila :) Tik turėsi parašyti man laiškelį el. paštu ausra@fluke.lt nes tavųjų kontaktų arba nėra, arba nerandu :)

      Panaikinti
  3. Skaniai atrodo. O kur triušieną perki? O man irgi yra tekę troškinį dėl čili pipirų išpilt, tik nežinau konkrečiai kokį ten brūdą įdėjau;)))
    Gal žinot kokį maistą nuo kurio galva nustoja skaudėti? Jei ne, tai einu vyno įsipilt.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gerą sprendimą jau radai, tik kad nuo vyno labiau neįsiskaudėtų, gal tada brendžio kaip vaistų, gal atpalaiduos... :)

      Panaikinti
    2. Jeigu peršalimas, tai reikėtų romo 50g užpilti verdančiu vandeniu 100g...ir jauti kaip viskas pradeda kaisti atsipalaiduoti. O jeigu nuo įtampos, tai jau tada vyno ir žydrojo ekrano:))

      Panaikinti
    3. Man nuo mėnesį trunkančio sinusito galvą skauda, tai ir vaistus geriu, ir gydausi, bet kaip skauda, taip skauda ta galva. Bandžiau kurį laiką susilaikyti nuo vyno gėrimo, eiti anksti miegot, daugiau ilsėtis, valgyti nebaltyminį maistą, bet nieko geriau nepasidarė. Dabar mane antibiotikai nužudys;-)))

      Panaikinti
    4. Dovile, labai užjaučiu, o gal kokių čiliakų užkąsti reikėtų...išprakaituotum tuos sinusus. Šiaip tai labai užjaučiu. Kai sugersi antibiotikų dozę, tada atstatinėsim organizmą:) Svarbu nepasiduoti ir sulaukti manęs grįžtančios iš Vietnamo...gal ten aš kokių "gyvačių" nuo visų "galų" surasiu:)

      Panaikinti
  4. Žinok, valgiau ir čiliakų, ir visokių krienų,tai tam kartui kaip ir lengviau pasidaro.
    O kada jau išvažiuoji ir kada jau laukt tavęs sugrįžtant? Turiu namuose iš kažkur atvežtą alkoholio butelį su viduje esančia gyvate. Tai net per baisiausia alkoholinį "badą" tas butelys jau kokius 15-20 metų išlieka neatidarytas;-))) Tai tik svetimus išdykusius vaikus pagasdinu juo;-)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Grįšiu lapkričio viduryje. Tikiuosi rasiu Tave visą sveiką ir taip pat "su polėkiu" kokią susipažinau:) Man buvo labai smagus vakaras ir likau sužavėta Tavo energija ir sveiku požiūriu. Tikiuosi dar ne kartelį "išplausime Tavo sinusus vynu" (čia durnas mano jumoras, o gal teisybė):))
    Pasakojo kolegos, kad ten daug gyvačių buteliuose, bet tuo pačiu tai šalis su aukšta kulinarine kultūra. Svajoju kaip parsivešiu kalną knygų ir patirties.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, Odeta, man irgi su tavim labai patiko pavakaruot su vyneliu. Kitą kartą daugiau išgersim ir ne prieš darbo dieną;-) O mano posakis, kad "vynu karmas pravalysim" arba, jei jau labai padaugini, tai sakau, kad "(C:)diskas perkraut reikėjo".
      Ir lauksim naujų vietnamietiškų receptų, tik parink tokių, kad tiktų lietuviškam skoniui. Ai, mano vyras tavo blogą naršė, tai jam labai virtinukų skyrelis patiko. Sakė, toks lietuviškas;-)

      Panaikinti
    2. Vava, virtinukų skyrelis pas mane ir populiariausias:) Ech tas lietuviškas kraujas, stengiuosi, mokausi domiuosi įvairiausiomis technikomis, produktais, o vis tiek virtinuka populiariausi:))))
      Juk vis tiek LT gyvename, mąstyti lietuviškai turime:)) Grįšiu, susibėgsime:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu