Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. spalio 6 d., šeštadienis

Pyragėliai su pikantišku įdaru

Vakare esame pakviesti į svečius. Vakarėlis bus su pirtimi, alumi, vynu...trumpai tariant, lengvas. Na, gal absoliučiai nelengvas, šeimininkai kepa šerno kumpį. O užkandėles pagaminti esame įpareigoti mes. Ką tai reiškia? O gi užkandžiai turi būti lengvi. Aijaijai...ką pagaminti, kad neapsunkintų prieš tokį rimtą patiekalą ir tiktų prie alaus bei vyno? 
Pyragėliams reikės:
1 pakelio šaldytos bemielės tešlos
500 g varškės
2 didelių kiaušinių
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
1/2 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
nedidelės saujos kapotų petražolių
1 pakuotės jaunų špinatų
1/2 arb.šaukštelio druskos
1/2 cukraus

aptepimui naudojau 1 kiaušinį.
Išplaku kiaušinius su paprika, druska, cukrumi. Sudedu pertrintą varškę, susmulkintas petražoles ir špinatus. Viską gerai išmaišau. Suberiu krakmolą ir vėl rūpestingai išmaišau.
Tešlą lengvai pakočioju, gaminu skrituliukus ir formuoju pyragėlius.
Kepu 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Žinoma, prieš tai aptepu kiaušinio plakiniu.
Gal tai nuo krakmolo, bet varškė tobulo purumo buvo net ir kitą dieną. Tešla, be abejo traški, besisluoksniuojanti ir šiaip be priekaištų.
Baiminausi, kad kitą dieną bus nelabai, bet jie išliko nerealiai skanūs ir lengvi, o tešla traški.
O, kad atrodytų šventiškiau, papuošiau orchidėjos žiedlapiu, nelabai jaunu ir šviežiu, bet vis tiek jis įvedė harmoniją tarp lėkštės ir pyragėlių:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu