Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. spalio 25 d., ketvirtadienis

Apverstas pyragas pagal 2 blogerius

Pagaliau atėjo išsvajotosios atostogos. Kodėl ta proga neišsikepus pyrago? Iki torto man dar labai toli, bet pyragą kartais suraitau. Gal ir nelabai reprezentatyvų, bet skanų ir jaukų, o svarbiausia greitai pagaminamą.
Pradžioje mane labai sugundė apelsinais http://www.vax.lt/ , o po to panaršiusi po internetines platybes aptikau Jolitos apverstuką http://surfingtheworldcuisine.blogspot.com/2012/09/upside-down-apple-cake-with-almond-and.html  Besiblaškydama kaip kepti, nutariau šiuos du pyragus sumiksuoti.
Pyragui iškepti reikės:
dugnui/viršui pagaminti naudojau:
2 apelsinų
2 valg.šaukštų vandens
2 su kaupu šaukštų rudojo cukraus
30g sviesto
Pyrago masei naudojau:
1/2 st aliejaus
1/2 st cukraus (originale buvo 1stiklinė)
2 kiaušinius
200ml jogurto (dukra nupirko liesą, tai toks ir buvo naudojamas)
1 a.š. cinamono
1 v.š. kepimo miltelių
2 st. miltų
4 v.š. smulkintų pistacijų (šiek tiek palikau papuošimui)
Pradžioje pasidariau viršų/dugną. Supjausčiau apelsinus plonomis riekelėmis ir išdėliojaus ant formos dugno. apibarsčiau ruduoju cukrumi, sviestą susmulkinau ir išdalinau į tarpelius ir aplaisčiau vandeniu (kad sultys lengviau skleistųsi). Tada pasijungiau savo nuostabųjį kombainą KitchenAidą.
Išplaku aliejų, jogurtą, cukrų ir kiaušinių trynius apie 5 minutes.Tada sudedu miltus, kepimo miltelius (juos užgesinu šaukšte jogurto), sutrupintas pistacijas, cinamoną. Gerai išmaišau. Tuo tarpu atskirai išplaku kiaušinių baltymus iki standžių putų ir lėtai įmaišau į tešlą. Supilu ant apelsinų ir kišu į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių 40 minučių. Šiek tiek atvėsus pyragui apverčiau į tortinę.
Pyragą apibarstau traiškytomis pistacijomis ir teikiu su arbata ragavimui. Saldumo niekam netrūko, nors dėjau per pus mažiau cukraus, apelsinai maloniai karamelizavosi.
Kai kas valgė su ledais ir dabar serga, nes kosėja ir skauda gerklę.
Labai purus minkštas, karamelizuotas pyragas.

14 komentarų:

  1. Aš panašų su obuoliais kepu. Pirma priberiu daug cukraus ir kepimui skirto margarino ant kepimo formos dugno, paskui pripjaustau obuolių, sumaišius juos su cukrumi ir cinamonu, o ant viršaus uždedu šaldytos tešlos ir pakepu. Iškepus atsargiai apverčiu ir gaunasi tokie karamelizuoti obuoliai tešloje. Šitą receptą iš Aleksandro Vasiljevo (to žymiojo mados istoriko) nusikopijavau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dovile, skamba skaniai tavasis recetukas ir terliotis nereikia:)) Bet šiuo atveju, labai norėjosi išbandyti su apelsinais ir kaip tos pistacijos pyrage atrodo.

      Panaikinti
  2. Liuks receptukas. Jau nukopijuotas ir bus netrukus realizuotas. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo labai skaniai! Vakar kaip tik buvo pamisimas uzejes, kaip "mirtinai" reikejo naminio pyrago, kekso keksiuko, na ko nors.... Tada atsigeriau kavos ir nuejau knygos skaityti, kad nesigundyciau :D Taviskis atrodo super, vakar tokio puse buciau suraicius, tikiu, kad ir skanus :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai skanus buvo, net aš gabaliuką suvalgiau...o man "mirtinas badas" su silke būna:) Visada turiu atsargoje kokią silkutę išsisaugojusi

      Panaikinti
    2. Na ir reikejo man apie ja dabar perskaityti :D Dabar taiiiip jos uzsinorejau, kad baisu :D
      Sveika sugrizusi ;) Irgi prisidedu prie laukianciuju vietnamietisku patiekalu :)

      Panaikinti
    3. Vietnamietiška virtuvė nuostabi. Dabar studijuosu juos pagal atsvežtas knygas, nuotraukas iš kelionės ir skonio įspūdžius.

      Panaikinti
  4. Odeta, sveika sugrįžus. Ar gerai pailsėjai?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oi, Dovile, pavargau nuostabiai. Įspūdžių nors vežimu vežk. Laaaabai patiko, viskas buvo nerealu. Tik dabar su laiku "susipykusi":)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai lauksim dabar naujų vietnamietiškų patiekalų. Tik žėk, kad tiktų artėjančio advento pasninkui;-)))

      Panaikinti
  6. Dovile, nemėgstu aš božole vynų. Tad labai ramiai leidau laiką su balto vyno taure ir kulinarine knyga, atsivežta iš Azijos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš irgi jų nemėgstu, bet vieną kartą metuose atiduodam duoklę;-)
      Tavo vietnamietiškam patiekalui reikia labai daug ingridientų, kurių paprastai neturiu. Net neišsivaizduoju kur tiek visko prisipirkti. Įdomu, ar ta prieskonių parduotuvė Basanavičiaus g. dar veikia?

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu