Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. rugsėjo 9 d., sekmadienis

Vyne marinuotų ančių kepenėlių sumuštinis, prancūziškai

Paskutinį kartą atostogavau vasarą, kai baigiau mokslus universitete. Po to sugalvojau, kad Lietuvoje šiuo metų laiku yra nuostabu ir visiškai nėra reikalo blaškytis po pasaulį beieškant geresnio oro, nuotaikos, todėl stengiuosi atostogauti rudenį, žiemą, pasvasarį. O ruduo Prancūzijoje, tiesiog tobulybė:)))Nieko nėra geresnio kaip raškyti figas nuo medžio ar vynuogių kekes skinti nuo krūmo, o gal tiesiog besimėgaujant nerealiu maistu gurkšnoti vyną? Kokį tik nori...saldų su kepenėlėmis, putojantį su austrėmis ar jūros gėrybėmis, raudomą su sultingiausiu mėsos kepsniu.
Besiruošiant atostogoms Prancūzijoje ir užėjus į ūkininkų turgų, radau pirkti ančių kepenėliu. Ech, gaminsiu kaip teko ne kartą ragauti prancūziško kaimelio restorane. Net pasakė kaip jie taip daro.
Sumuštiniui naudojau:
200g marinuotų ančių kepenėlių (porcijai....aš naudojau 400g)
1/2 nedidelio baltojo svogūno
rukolos salotų (žinau, kad netaisiklingai, bet man taip skaniausiai ir paprasčiausiai skamba)
2-3 riekelių pačio skaniausio pomidoro
alyvuogių aliejaus
vos vos druskos, pipirų maltų

Kepenėlių (400g) marinatui:
1 stiklinės raudono vyno ( naudojau kokybišką tirštą prancūzišką)
1/5 stiklinės raudonojo vyno acto
1 valg. šaukšto cukraus (galima medumi, bet neturėjau)
1arb. šaukštelio druskos
raudonėlio šviežio ir smulkinto
1/5 stiklinės alyvuogių aliejaus
malto juodo pipiro

Iš vakaro užmarinavau nuplautas, išvalytas kepenėles. Kitą dieną pietums turėdama vieną didelį pomidorą ir salotų ir juodos duonos. Sugalvojau, bus sumuštiniai.
Taigi, kepenėles kepiau po 2 minutes ant kiekvienos pusės ir dar po minutę ar mažiau pakartotinai. Jos jau stipriai išsimarinavusios, todėl nereikia perkepti. Viskas kepa ant didelio karščio.
Kepenėles su visai riebalais uždedu ant duonos ir šalia padedu salotas su pomidorais. Pašlakstau šviežiu alyvuogių aliejumi
Spalva kepenėlių nuostabi, skonis nerealus, sentimentai prancūzijai vis stiprėja ir ne tik dėl tobulos virtuvės...už kelių dienų atostogos prasideda:))))))
Tai nuostabus šventiškas kepsnys iš kepenėlių...o kodėl vis troškintos, maltos kepenėlės, paštetai?
Visiems rekomenduoju, pabandykite pasmaguriauti ir taip:)
 

7 komentarai:

  1. Odeta, sitas sumustinis tobulas!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū:)) Būtinai pasigaminkite, nuoširdžiai rekomenduoju:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O viešpatėliau!!! Apsiseilėjau absoliučiai :) Nuostabu, Odeta! O atostogų Prancūzijos kaime (savame, kaip suprantu) taaaaip baltai pavydžiu! :) Mano svajonė - Provancas, su ten esamu namuku, auginčiau levandas, gertume su MB nerealų vyną ir visa kita... :) Et, linkiu nuostabių nuostabių atostogų ir lauksiu receptų įrašų su iš vietinių nuostabių gerybių :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tiesa ta, kad aš irgi seilėjuosi...labai skanu buvo, o dabar laukiu nesulaukiu penktadienio,kai galėsiu vakare gurkšnoti vyną draugais ir su kažkuo...gal su sūriu, gal kepenėlėmis, bet ne tai svarbiausia...svarbiausia atostogos:)))
    Kas link Provanco, tai labai jau ten gražu:) Bet prie jūros blogai, nes laaaaabai brangūs kurortai su turtingais rusais ir arabais.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na, ne tai tikriausias įžūlumas :) kai aš pusę Briuselio apvaikščiojau ir neradau nė mažiausios kepenies... Žiauriai gerai atrodo.

    O Žydram krante ir šiaip, daug turistų, kokios ten atostogos :) Aš asmeniškai šią vasarą įsimylėjau Atlanto pakrantę su visom austrėm ir vynais...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Rūta, todėl aš ir renkuosi Bordeaux...ypač dabar, kai prasidėjo sezonas jūros gėrybių, vyno ir šiaip man patinka ruduo Prancūzijoje:)Prancūziški Baskai nerealūs, o Bretanė fantastiška, ką jau kalbėti apie Bordeaux su jo vynais, kalvomis antimis, sūriais...net šiurpuliukai perbėga iš malonumo, kurį jau šiandien paliesiu:))
    O kepenėlių, kai grįši į LT, Vilniuje ūkininkų turgelyje galėsi nusipirkti:)(juokauju)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :( teks laukti dar porą metų... :) Puikių Tau atostogų!

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu