Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. rugsėjo 7 d., penktadienis

Papillote su lašiša

Kai turi rankose laukinės lašišos file, o žalią jau atsibodo valgyti. Skamba snobiškai? Ar ne? Sudedu į vokelį ir po 20 minučių mėgaujamės nerealiausiu kepsniu.
Lašišos file ( kiek valgytojų, tiek porcijų)
cukinijos riekelių (porcijai minimum po 2)
jaunų špinatų lapų
1-2 riekelės citrinos
sviesto
maltų pipirų, druskos
kepimo popieriaus, siūlo užrišimui
Ant kepimo popieriaus sudedu visas sudedamąsias papillotės dalis. Cukiniją, špinatus, citrinas, lašišą, sviestą.
Supakuoju. Dedu į įkaitintą iki 200laipsnių orkaitę 20 minučių. Bet jokiais būdais ne ilgiau...na nebent jūsų kepsnys 2 ar 3 kartus didesnis ir daug daugiau daržovių.
Ar pastebėjote kokia lašiša šviesi? Be kosmetikos:)))) O skani....seilės nutįsę iki kelių buvo...o dar labai sveikuoliška:)
Tokius vokelius galima valgyti ir su kitomis žuvimis http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/02/papillote-perche-avec-des-legumes-et.html arba tiesiog daržoviškus. Žinokite, gaminu karts nuo karto ir vis dar neatsivalgom http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/03/papillote-des-legumes-croquants-au.html

13 komentarų:

  1. O aš kaip sykis nusistebėjau kodėl lašiša tokia šviesi o.O Šiaip laukinė (visą laiką buvau įsitikinus) yra tamsi tamsi. Rodos ir čiupinėjau pati...o būtent tos baseinuos užaugintos šviesios. kaip čia taip dabar?

    Va "eilinė": http://www.fisch-delikatessen.de/images/lachs-lachs-filets.jpg
    Ir laukinė: http://www.fisch-delikatessen.de/images/kanadischer-wildlachs.jpg

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man teko laukinę lašišą valgyti Argentinoje ir Norvegijoje. Ji irgi buvo tamsi, o čia ji šviesi. Vyras sako, kad čia ne lašiša, bet šlakis, nors išvaizda ir ikrai tokie patys kaip tikrų lašišų. Gal dėl to, kad lašiša (negaliu ginčytis, gal čia ir šlakis, nes nesu didelė žuvų ekspertė) sužvejota Lietuvos upėje, gėlame vandenyje ji yra šviesi? Bet faktas, ji šviesi, neturi žuvies taukų poskonio...ir šiaip tikrai labai skani. Lietuvoje lašišos net oranžinės spalvos...o kvapas siaubingas.
    Ačiū Tau už puslapius, su tokiu apetitu peržiūrėjau ir išsisaugojau:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Baltijos lašiša yra vos rausva, labai šviesi ir be galo skani. Su šlakiais yra atskira istorija, jie tikrai labai panašūs į lašišas. Šlakių, kurie nebuvo neršę, mėsa gali būti ryškiau raudona, o neršusių - vos rausva :)
    O dėl spalvos, fermose auginamų lašišų spalva labai ryški, nes tikrai ne paslaptis, kad į pašarą maišoma tam tikrų cheminių medžiagų (jei įdomu, medžiagos 'canthaxanthin', kurios didesni kiekiai labai kenkia žmogaus akims). Laukinės minta krevetėmis ir vėžiagyviais, todėl jų mėsa natūraliai įgauna švelnų rausvumą. Yra daug lašišų veislių, galbūt, kažkur Kanados pakrantėse plaukioja tam tikros rūšies lašišos, kurių mėsa dėl mitybos ypatumų tamsiai raudona, bet mūsų kraštuose, t.y., europinės dalies laukinės lašišos tikrai yra vos rausvos, net balkšvai rausvos. Norvegijoje pagautas laukines lašišas žvejai taip pat parsiveža labai šviesias ir nepalyginamai skanesnes nei "dirbtines":)
    O tų oranžinių norvegai, kurie jas ir augina, patys nė iš tolo nevalgo, teko kalbinti tokius žmones :) Šitų lašišų mėsą valgant dažniau nei kartą ar du per mėnesį, galima susirgti net nevardinsiu, kokiomis ligomis. Juk maišo į pašarą tiek visko, kad tik greičiau ir daugiau priaugintų... :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aušra, bet pas Tave ir žinių bagažas...žaviuosi.
      Aš tų ferminių negaliu valgyti, man jos turi labai specifinį kvapą, tiek žalia, tiek kepta...o spalva tai graži, tokia morkinė:)

      Panaikinti
    2. Odeta, ne žinių bagažas, o smalsumas domėtis apie tai ką valgai ar kas skanu :)

      Panaikinti
  4. Augintų lašišų spalva priklauso nuo pašaro.Teko girdėti,kad į pašarą deda dažus taip žuvies mėsą nudažo.Gali būti nuo šviesios oranžinės iki gerokai rausvos.P.S Labai patinka Jūsu receptai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, už komplimentą. Man patys nuostabiausi žodžiai.....o spalva lašišos dirbtinės labai graži...reta žuvis tokią gražią spalvą turi. Na gal dar tunas, kai būna šviežias, tai įspūdingos bordo spalvos:)
      O dabar prasidėjo jūros gėrybių sezonas...reikia mėgautis austrėmis, krevetėmis, moliuskiniais....kaip aš juos mėgstu:)))

      Panaikinti
  5. M.... pavydziu.O as neprisiverciu net idarytu sraigiu paragauti,o ka jau kalbeti apie austres ir moliuskus.Ka as cia kalbu,net gyvo karpio pries kaledas negaliu papjauti.Nezinau kuris labiau sokineja ir rekia(na cia tai tikrai as).P.S daug sneku :),dar puse istryniau.Rasuole.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jeigu mėgsti grybus, tai sraigės kaip tik tokios. Pirmiausia reikėtų ragauti su žolelių česnakų sviesto užpilu ir su ciabata. Su austrėmis reikėtų neskubėti, o jeigu jau pasiryši paragauti, tai šalotinių svogūnėliu ir raudonojo vyno acto padažu bei su balta duona užtepta sviestu ir geriausia pradėti nuo Nr.4 arba 3. Midijas reikia ragauti su grietinėlės, kario ar balto vyno su čenakais ir žolelėmis padažais, kad ne taip išryškėtų natūralumas, pradėk nuo mažesnio dydžio. O po to užsikabini ir truputis po trupučio lendi gilyn į tą "pelkę". Kiti žmonės nemėgsta jūros gėrybių visai. Pamiršau, paragauk pradžioje krevečių...pradėk nuo šaldytų, jos turi mažiau skonio. Superinis receptukas: į karštą sviestą suberk atšildytas ar šviežias krevetes, po 1 minutę apkepk, tada suberk česnaką (2 didesnių skiltelių supjaustytų riekelėmis), 1 čili pipiriuką su sėklomis ir dar minutėlę pakepink, pabarstyk druskyte. Su balta duona....pirštus nusikramtysite:))))
    Aš irgi negaliu nei gyvo karpio, nei jokios kitos žuvies gyvos darinėti, užmušinėti ir t.t., Bet kai man paruotuvėje padaro file ar išdoroja...su malonumu vartoju. Juk tada ne žuvis, o tik žuvies mėsa:))))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai aciu.Butinai pameginsiu.Taip parduotuveje viskas aisku,bet kai parveza suzvejota tai ir prasideda mano kanciu keliai.Jus tikra saunuole.Stebiuosi jusu sugebejimais taip skaniai ie ivairiai gamint.R.:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū ačiū, Tu mane per daug liaupsini, yra merginų ir vyrukų tikrai už mane įdomiau gaminančių, o jau fotografuojančių, net pačiai pavydas ima kiek žmonės turi išmoės, kantrybės, sugebėjimų. Dabar einu paatostogausiu, o po to vėl ką nors gaminsiu:)) Gal ką nors sukurpsiu ir ten;)

      Panaikinti
  8. Tikiuosi atostogos puikios.Baltai pavydziu,nes mes kaime bulves kasem,o dabar verdam cepelinus tai skrandis su usais prilipes(cia ir apei vyra ir apie katina)negaliu atsiginti.Maloniu ispudziu.R.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, atostogos buvo kaip visada nuostabios. Argi gali būti atostogos blogai? O dabar su malonumu kokį cepeliną sukirčiau:) Po visokių jūros gėrybių, ančių kepenėlių ir terinų tiesiog paprasto maisto norisi:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu