Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. rugsėjo 25 d., antradienis

Nerealios bulvės, arba lietuviai Prancūzijoje

Dievinu rudenį Prancūzijoje. Vynuogės renkamos ir ruošiamas naujas vynas, moliūgai voliojasi daržuose įvairiausių formų, dydžių, skonių, o dar kur nerealūs pomidorai vis dar nesuvirti į uogienes ar užtepus, sūris šviežias, džiovintas, fermentuotas, pelėsinis, ožkų - išlaikytas vorų kojelių, kūnelių ir t.t. sankaupose keletą metų ir dar kepenėlės, terinai, paštetai ir mano šiais metais atrastas rillette (man skainiau pasirodė žąsų, nei ančių) ir t.t. ir t.t.
Mūsų kompaniją  pasitiko vynuogė:
Argi ji ne tobula? Net langinės sunkiai atsidaro, nes ta saldi ir sena vynuogė turi subrandinusi vaisių kekes, kurios neleidžia saulei kiaurai patekti į vidų, o man belieka besierzinant vynuogių kekėms ( nes joms iki pilno prinokimo tetrūksta poros savaičių) mąstyti ką gi pagaminti draugams, kad būtų skanu, lietuviška ir patenkintų mūsų pilvukus (ne visų) išsiilgusius lietuviško maisto skonio.
Gerai, kad mūsų svečiai yra mūsų draugai, gerai, kad jie labai žino ko nori, tad suorganizuoti vakarienę problemų kaip ir nebelieka.
Kadangi, kai kurie svečiai buvo absoliučiai nevalgantys jūros gėrybių, pasiūlėme ant laužo keptų šoninės juostelių.
Patiekaliukui reikės:
kiek žmonių, tiek gabalėlių kiaulienos šoninės
druskos, pipirų
paprikų (nevalgantiems kiaulienos)
Visus gabalėlius pasūdome, papipiriname ir kepame ant griliaus po keletą minučių vartydami, kad pamatytume iškeptą, bet neperkeptą variantą.
Kol kepė mėsa su paprikomis, iškepėme baklažaną ant grotelių. Kepėme 45min., vartydami įvynioję į foliją. Tuo tarpu sukapojome 4 vidutinio dydžio pomidorus, 1 skiltelę česnako, pribėrėme druskos, maltų juodųjų pipirų.Susmulkintą iškeptą baklažaną sudėjome pabaigoje dar karštą. Viską išmaišę gavomę lyg tyrę, lyg salotas, bet grubus padažas buvo saldžiai pikantiškai gaivus.
 Pasakykite prašau, kuriam lietuviui nereikia bulvių? Aš jas labai mėgstu, mūsų draugai jas labai gerbia virtuvėje,o bičiuliai iš viso be jų gyvenimo neišsivaizduoja. Taigi BULVĖS BULVĖS BULVĖS, mane apžavėjo, apkerėjo, pavergė šis labai lengvai pagaminamas patiekalas, kad gaminau dar tris kartus.
4 asmenų patieklui reikės:
8 vidutinio dydžio bulvių su lupena
100g svieto
1 galvutės česnako
druskos
maltų juodųjų pipirų
folijos
Receptuko išpildymas nerealiai paprastas. Bulvės perpjaunamos pusiau. Skardoje ištiesiama folija, ištepama sviestu, bulvės taip pat. Sviesto negailėti! Tarp bulvių suberti česnako skilteles apiberiant druska bei pipirais. Kol ruošiamas šis patiekalas arba tiksliau garnyras, orkaitė įkaitinama iki 180 laipsnių. Folija užlankstoma, kad per kraštus sviestas neištekėtųų, o viršus lengvai uždengiamas. Svarbiausia NESANDARIAI. KEPAME 40 minučių. O kad jūs žinotumėte, kokios jos sultingos, sviestingos, kvapnios, sūrios, minkštos ir šiaip nerealiai aromatingai skilios. O česnakas nerealus. Jūs tiesiog privalote pabandyti:)
 

4 komentarai:

  1. Na, bet jau tie lietuviai, amžinai bulvių ir mėsos neatsivalgę :) Jau Prancūzijoje nepasinaudoti proga ir nepaprašyti Odetos, kad pagamintų jūros gėrybių patiekalų - net nežinau, kas per žmonės :0) Aš rinkčiausi viską, ką išvardijai savo įrašo antrajame sakinyje ir apsivalgyčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aušra, tačiau svarbiausia yra tai, kad valgai geri, o kilogramai neauga:)) Aišku buvo daug ir jūros gėrybių, bet vienas vyrukas ilgai kentėjęs nebeiškentė, grįžo prie savo šaknų:))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš irgi kaip Aušra - rinkčiausi vietines gėrybes ir pamirščiau mėsas, kol grįščiau namo :))) Bet va, Odeta, labai teisingai sakai - mistika man išvažiavus, KIEK daug ir skaniai valgau, bet niekada papildomų kg neparsivežu namo! O LT tik ir žiūrėkis, kad koks neužliptų... Matyt maisto produktų kokybė ir sužaidžia ten, nepalyginamas gėris :)
    Skaitytoja.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O man reikia pastoviai su antsvoriu kautis, nes aš laaaaabai mėgstu skaniai pavalgyti:))) O Prancūzijoje ar Ispanijoje man šita "problemytė" lengviau sprendžiama...

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu