Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. rugpjūčio 27 d., pirmadienis

Žiedinio kopūsto užkepėlė su žuvimi


Visą gyvenimą pavydėjau ir tebepavydžiu žmonėms, kurie moka laisvai ant popieriaus reikšti savo mintis,  gražiai ir lengvai kalbėti. Mokykloje sekėsi matematika, fizika, geometrija, o su kalbomis visada buvo liūdesys. Zubrindavau, vargdavau su savimi, o rezultatas vis toks pats...rašinėliai neblizga, pačiai juos nuobodu skaityti, klaidų nėra, o turinys nevienalytis. Gerai,kad universitete nebereikėjo nei rašinėlių, nei didelės iškalbos, nors kartais ji būdavo ir neprošal, kai reikėdavo dėstytojui įrodyti savo tiesą.
Dabar jau gyvenimas išmokė kalbėti, nors kartais ir labai jaudinuosi, bet apginti ar įrodyti savo tiesą pasidarė lengviau, o su rašymu, taip ir liko problema. Atsisėdu prie kompiuterio, balto lapo, rašau ir braukau, rašau ir vėl braukau...iki nuobodybės, kol sukurpiu raštą, tokį kuris man patiktų.
Šiandien mąstau, gal todėl ir atsirado "blogas"  pas mane, kad galėčiau po truputi pratintintis prie rašymo. Minties paleidimo lengvumo...juk galiu ir nerašyti rašinėlių, galiu tik receptą parašyti? Kas man trukdo?.. bet ne, tai vis tas noras nugalėti savo kompleksus, mokytis ir mokytis. O po to vis tiek "durnas" miršti.
Taigi, kad per daug čia neužsiplepėti, rašau receptuką, žiedinio kopūsto užkepėlės su sterku:
2 file žuvies ( naudojau sterką, pirkau šviežią "Katino dienos")
1 didelio svogūno
2 vid. dydžio pomidorų
1 vid. dydžio žiedinio kopūsto
100 g Parmezano sūrio drožlių
aliejaus kepimui
druskos
maltų juodųjų pipirų
Viskas tobulai paprasta. Svogūnus supjaustau pusžiedžiais ir lengvai apkepu toje pačioje skardoje, kurioje kepsiu šią užkepėlę. Užkloju žuvies file supjaustytus gabalėlius, ant viršaus pomidorų žiedus, dar viršiau beriu žiedinio kopūsto supjaustytus žiedukus, kuriuos prieš tai nuplikiau ir palaikiau 5 minutes verdančiame vandenyje. Kišu į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 15 minučių. Po to gausiai apiberiu sūrio drožlėmis ir vėl grąžinusi į orkaitę, kepu 10 minučių. Laaabai skani užkepėlė:)





6 komentarai:

  1. Jeeeezus, vėl apsiseilėjau, Odeta! :D Nuostabus receptas! Et, kad taip išsiruošus iki Antakalnio parduotuvėlės... "kuo arčiau, tuo rečiau", ar kaip ten sakoma :) Neapsakomas čia gėris manau :)
    P.S. O Tavo "rašliava" tikrai nėra tokia "bloga" kaip pačiai atrodo ;) Patys mes save kažkodėl visada žymiai griežčiau vertiname, negu tai atrodo aplinkiniams :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū:) Su žiediniais kopūstais nerealu, aš juos galiu valgyti bet kokioje formoje, šie man atrodė ir valgėsi nereliai:) O dėl "Katino dienos" parduotuvėlės, tai pirmadieniais ji nedirba, o antradieniais vakare arba trečiadieniais į ją jau galima eiti. Jeigu norite gauti jų pranešimus, ką skanaus jie turi, parašykite ar paskambinkinte 861443185 Tatjana. Jie siunčia info, ką turi gero savo kratuvėlėje. Labai ačiū, kad skaitote mano "rašliavas", o jeigu dar ir gaminate ką aprašau...aš laiminga:))))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Super, nežinojau, kaip gauti iš jų naujienas! Ryt ryte taip ir padarysiu ;)
      Su žiediniais kopūstais man- tas pats :D Galiu valgyt bet kaip paruoštus, o kartais (kai laaaabai jau tingisi ką gaminti) - ir vienus juos, tiesiog virtus ar apkeptus :)
      O blogo receptus ne tik skaitau, bet ir pagaminu pagal juos :) Pagal mano skonį jie :) Labai jau skanu. Žaviuosi, Odeta, kad rašot, aš kelinti metai kaupiuosi, bet niekaip neprisiruošiu su savom "rašliavom", tad tikrai pagarba Jums :)

      Panaikinti
  3. Jeigu nepavyks, tai būtinai parįašykite, kad perduočiau jums jų telefoną...ar atvirkščiai:)
    RAŠYKITE...aš tikrai skaitysiu:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū! Būtinai rašysiu :)

      Panaikinti
  4. Jau dabar laukiu:) Tik duok žinoti, nes labai knieti:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu